25.2.2011 Storm – Devils 7-5

Stormin rankka kausi kotiluolassa on kääntymässä valoisampaan suuntaan. Perjantai-iltana saaliina oli kauden toinen voitto putkeen Hyvinkään hallissa, kun Espoon Devils joutui nöyrtymään Stormin edessä lukemin 7-5. Ottelussa nähtiin ryminää, kuumia tunteita ja tiukkaa taistelua, kuten aina tähän mennessä Storm – Devils peleissä.

Devilsin paras pelaaja Marko Herrala näytti heti alkuun osaamistaan naruttaen Storm puolustuksen kahville ja syöttäen Petteri Koskimäen avopaikkaan – vieraat näin ollen kahdeksan peliminuutin jälkeen 0-1 johtoon. Storm pelasi toisen puoliskon 1. erästä kuitenkin hyvää kiekkoa ja painoi peliä kolmen kentällisen voimin vastustajan päätyyn. Mika Mikkolan ja Ville Laitisen karvauksen jälkeen Tuomas Muotka heitti kiekon maalille, mistä Timo Lindholm jatkoi sen maaliin tasoittaen ottelun ajassa 18.26. Pelin hallinnasta kertoo torjunnat: Stormin Antti Heikkinen 9 torjuntaa ja vieraiden Timo Heikkilä 20 torjuntaa.

Storm siirtyi 2-1 johtoon Ville Laitisen maalatessa Juhani Mattilan tarjoilusta. Maali tuli siirretyn rangaistuksen aikana, kun Mattilaa oli vedetty kyynärpäällä suoraan nenään. Mattilan nenä sai iskusta kauniin vekin, mutta tuomari ei tällä kertaa tätä huomioinut ison rangaistuksen muodossa. Harmillisesti heti seuraavassa vaihdossa, kyseenalaisen keskialueella suoritetun kiekko kädessä harhautuksen jälkeen, Devils iski tasoituksen 2-2. Devils oli hereillä myös jäädytystauon jälkeen ja siirtyikin johtoon upean maalin yläkulmaan suuntautuneen one-timer lämärin jälkeen. Heikkisellä ei ollut mitään mahdollisuuksia tilanteessa. Devils siirtyi vielä kolme minuuttia ennen 2. erän loppua 2-4 etumatkalle ennen kuin Storm heräsi toden teolla. Mallia näyttivät nenä poskella taistellut Mattila ja käsi siteessä pelannut kapteeni Mikko Eskola. Mustonen toimitti kiekon viivasta maalille ja Juho Karjalainen pääsi ohjaamaan hyvin maalivahdin edestä. Kiekko jäi näkyviin maalivahdin selän taakse. Eskola ja Mattila kaivoivat sitä vimmatusti mailaviidakon keskellä kunnes Mattila sai survottua kiekon verkkoon ottaen samalla osuman tällä kertaa ylähuuleen. Maali ei tyydyttänyt lainkaan vierailijoita ja jälkiseuraamuksena vain kahdella kentällä liikkeellä ollut Devils joutui pelaamaan seuraavat 10 minuuttia 9 miehellä Kalle Lukkarisen saatua käytösrangaistuksen.

Kolmas erä olikin sitten Stormin ja varsinkin erinomaisesti pelanneen kentällisen Mikkola – Muotka – Lindholm – Tony Ollila – Jaakko Liimatainen näytöstä. Viisikko loi jatkuvasti loistavia tekopaikkoja, kunnes viime lopulta hyvän karvauksen jälkeen Mikkola ja Muotka vapauttivat Liimataisen tuhannen taalan paikkaan – veto komeasti tolpan kautta verkkoon ja peli tasan 4-4. Sama kentällinen onnistui heti seuraavassa vaihdossaan. Tällä kertaa viimeistelijänä toimi Mikkola Lindholmin ja Muotkan esityöstä. Ja kun vauhtiin päästiin, niin antaa mennä vain. Pari minuuttia myöhemmin Muotka antoi jättösyötön Eskolalle, jonka reboundin Lindholm pisti verkkoon. Lindholmin 12. maali kauden 7. pelissä. Harmillisesti Devils pääsi vain minuutti Stormin 6-4 johto-osuman jälkeen kaventamaan kotijoukkueen oman pään virheestä. Viimeisen kymmenen minuutin aikana väsynyt Devils ei kuitenkaan saanut varsinaista kirivaihdetta päälle, vaikka Storm auttoikin parin vahinkojäähyn muodossa. Kun viimeisenä lukkona toimi varmaotteisesti Antti Heikkinen ja Eskola näytti yksilötaitoa laukomalla alivoiman harppuunahyökkäyksestä maalivahdin längistä 7-5 johto-osuman 44 sekuntia ennen loppua, oli ottelu taputeltu.

Edellisestä EsPa ottelusta poiketen, Storm pelasi nyt fiksusti vajaalukuista vastustajaa vastaan. Toki parannettavaa jäi edelleen ja välillä kotijoukkueen pelaajat sortuivat liikaan kikkailuun. Storm pelasi kuitenkin enemmän suoraviivaisesti kiekkoa päätyyn ja maalille laittaen Devils pelurit lujille. Varsinkin Tuomas Vitikaisen, Olli Leppäsen ja Tommi Kirjavaisen loppuun asti viedyt taklaukset veivät mehuja Devilsin pelaajista. Toki muutkin Storm pelurit menivät 100-lasissa iholle, eikä vastustajalle annettu tilaa vetää happea ja rauhoittaa peliä. Tämä näkyi siinä, että mitä pidemmälle ottelu meni, sitä selvemmin Storm vei kaksinkamppailut ja sai tilaa rakentaa peliä. Maalipaikkojen hyödyntäminen jäi Stormilta vieläkin puolitiehen, sillä nähdyistä tilanteista verkko olisi voinut soida useamminkin. Torjunnat ottelun jälkeen olivat: Storm Heikkinen 23 torjuntaa ja Devils Heikkilä 60 torjuntaa. Suunta on Stormilla selkeästi ylöspäin, mutta ikävä kyllä kausi loppuu pian ja viikon päästä onkin vuorossa sarjan viimeinen kotiottelu, kun Hyvinkäälle saapuu perinteikäs Viikingit Team.