5.3.2011 Storm – Viikingit Team 4-6

Storm pelasi sarjakauden viimeisen kotiottelunsa perjantaina 5.3.2011 Vuosaaren Viikinkien kakkosjoukkuetta vastaan. Pelillisessä mielessä ottelusta ei paljon jälkipolville kerrottavaa jäänyt, ottelun sujuttua Stormin puolesta täysin samoissa merkeissä kuin käytännössä koko aiempikin kausi: Tehotonta neppailua, yksinyrittämistä, vastuunsiirtoa syöttämällä ratkaisuhetkellä ketjukaverille, näennäistä hallintaa jne. vastustajan hyödyntäessä lepsun keskialueen pelaamisen seurauksena syntyneet maalipaikkansa. Ainoa mies paikallaan illan Storm -kokoonpanossa oli maalivahti Antti Heikkinen, joka torjui 41 laukausta ja pelasti monta vastustajan vaarallista maalipaikkaa.

Ottelun surkeasta lopputuloksesta huolimatta Storm aloitti ottelun tehokkaasti laittaen laatan verkkoon jo ajassa 1:58 Riki Jokisalon toimiessa viimeistelijänä. Syöttöpisteet maalin takaa toimistosta tarjoilleelle Jarkko Peltolalle ja Tommi Kirjavaiselle. Tämä maali jäikin ensimmäisen erän ainoaksi maaliksi laukausten mennessä vierasjoukkue Viikingit Teamille 13-16.

Toisen erän Viikingit Team aloitti väkevästi tasoittaen ottelun Ari-Matti Karhun toimesta ajassa 22:03. Tämä maali siirsi ottelun hallinnan vierasjoukkueelle ja erän puolivälin jäänajoon asti ottelu pääsääntöisesti pyöri muutamaa vastahyökkäystä lukuunottamatta Stormin kenttäpäädyssä. Jäänajotauolta kaukaloon kuitenkin marssi sisuuntunut Storm ja ei aikaakaan, kun lukemat taululla olivat kotijoukkueelle 2-1 Paavo Poutasen laittaessa Tuomas Muotkan tarjoileman passin verkkoon. Poutasen maalin jälkeen nähtiin Stormin maalinedustalla aiemmilta kausilta hyvin tuttua, mutta tältä kaudelta puuttunutta kahinointia. Rangaistuksia tilanteesta jaettiin Stormin Ilkka Korpelalle (2 min), Viikinkien Jarno Telalle (2+2 min) sekä kolmantena miehenä sisään uineelle Stormin Tommi Kirjavaiselle (20 min – pelirangaistus). Tämän tilanteen jälkeen toisessa erässä tehtiin vielä kaksi maalia, joista molemmat oli vierasjoukkueen käsialaa. Näin ollen tilanne lähdettäessä kolmanteen erään oli 2-3 vierailijoille.

Kolmannen erän alkuun Storm jatkoi koomailuaan päästäen ajassa 41:43 ja 43:25 jo 2-5 johtoon. Jälkimmäinen maaleista oli ylivoimamaali. Stormin kolmannen erän alku sujui näidenkin maalien jälkeen vielä tahmeasti, kunnes ajassa 49:16 joukkue pääsi ylivoimalle. Tällä ylivoimalla Stormilla ei nokka kauaa tuhissut, sillä ajassa 49:27 heilui jo Viikinkien verkko Ilkka Korpelan ladatessa viivasta kiekon Viikinkien maalivahdin längistä sisään. Tämän maalin ottelun hallinta siirtyi Stormille ja joukkue sai tasaisesti luotua painetta vastustajan kenttäpäätyyn. Ajassa 58:03 Stormin puurtaminen ja ottelun paras jakso tuotti tulosta Poutasen viimeistellessä illan toisen maalinsa Muotkan toimiessa jälleen syöttäjänä. Tilanne vajaat kaksi minuuttia ennen loppua 4-5.

Seitsemäntoista sekuntia Stormin viimeisen maalin jälkeen nähtiin kaukalossa tapahtumaketju, jonka kaltaista ei kertaakaan aiemmin ole joukkueen peleissä nähty: Stormin Jaakko Liimataisen kahden minuutin rangaistuksen jälkimainingeissa 87 minuuttia rangaistuksia käytöksestä. Jokainen paikalla ollut voi vetää omat johtopäätöksensä lähtikö touhu lapasesta toiselta tuomarilta vai pelaajilta. Joukkuerangaistus ja kymppejä stormilaisille napsahti mm. niinkin vakavista loukkauksista, kuten ”tää on täys farssi”, ”et voi olla tosissas”, ”hyvin sä vedät”, ”lähteekö hei vähän lapasesta” tai ”hei jotain rajaa nyt”. Käytösrangaistuksia tilanteesta saivat mm. Riki Jokisalo, luukkuvahti Petri Isometsä, varakapteeni Jani Hakoluoto sekä isoimman rangaistuspotin (55 min, 10+prk+or) kerännyt Jussi Viuhko. Stormin kirin katkaissutta jäähysumaa seuranneella 5 vs. 3 ylivoimalla Viikingit Team iski viimeisen niitin ja loppulukemat 4-6 Stormin verkkoon ajassa 59:47.

Storm kiittää vastustaja Viikinkejä hyvästä, siististä ja rehdistä ottelusta sekä ansaitusta voitosta. Toivottavasti seuraavalla kerralla pääosaa esittävät pelaajat ja ottelu pelataan läpi ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä.

Storm pelaa viimeisen sarjaottelunsa lauantaina 26.3 Atletico Ramsin vieraana Espoossa.

Sarjapelien päättymisen jälkeen Storm isännöi kotihallissaan Harlekiiniturnausta lauantaina 9.4, jossa muut osallistuvat joukkueet ovat Atletico Rams, HC Mad Dog, Helsingin Titaanit, Parkumäen Lätty sekä Suomenniemen Urheilijat.