19.11.08 HC Tankki-Storm 6-2

Tiistai-iltana 19.11.08 pelattiin Hartwall Areenan luolastoissa V-divisioonan kakkoslohkon kärkiottelu HC Tankin ja Stormin välillä. Molemmat joukkueet olivat tähän asti pelanneet ilman pistemenetyksiä ja näin ollen panoksena ottelussa oli lohkon piikkipaikka.Kuten otsikosta näkee, Stormin voitokkaat ottelut vitosessa eivät tällä kertaa jatkuneet ja pisteet jäivät ansaitusti Helsinkiin. Vaikka lukemat ovat hyvinkääläisten kannalta kohtuu rumat, niin aivan koko totuutta ne eivät ottelusta kerro. Vaikka Tankki toki ansaitusti ja selvästi ottelun voitti, niin kenttätapahtumat olivat pitkin ottelua varsin tasaiset ja Stormilla oli myös hetkensä ratkaista ottelu itselleen.

Maalinteon ottelussa aloitti Storm Tuomas Muotkan lämärillä ajassa 1:46 ja tämä maali jäi pergamentteihin Muotkan kaikkien aikojen sadantena tehopisteenä Stormin pelipaidassa. Tämä tiesi sitä, että Muotkasta tuli toinen pelaaja, joka on Stormin viisivuotisen historian aikana ylittänyt tämän ensimmäisen merkittävämmän rajapyykin. Ajassa 5:23 HC Tankki tasoitti lukemiksi 1-1 ja ajassa 7:43 Mikko Reiman vei Stormin johtoon 2-1. Tämän jälkeen heiluikin sitten verkko ainoastaan Stormin kenttäpäädyssä ja näin ollen lukemat hyvinkääläisitten varsin sekavan toisen erän jälkeen kotijoukkueelle 5-2.

Kolmannen erän alkuun Storm lähti kovalla rytinällä hakemaan kavennusta ja Jussi Viuhkon esittämän kovan vastustajan yliajon jälkeen saikin otteisiinsa joksikin aikaa sitä toisen erän täysin kadoksissa ollutta sykettä ja ”tappamisen meininkiä” mukaan otteisiinsa. Tästä oikeanlaisesta asenteesta ja voitontahdosta käyköön esimerkiksi varakapteeni ja taitosentteri Muotkan maalineduskahakan päätteeksi ajassa 32:40 ottama pieni tappelunpoikanen vastustajan jonkinlaista kovanaamaa esittäneen puolustajan kanssa. Voitto väännöstä niskalenkin kautta Muotkalle, vaikka yleensä nämä nenähommat Stormin paidassa ovat ihan muitten miesten heiniä. Storm sai pitkin kolmatta erää luotua painetta HC Tankin kenttäpäätyyn, mutta viimeistelyn ontuessa lukemat pysyivät sitkeästi 5-2:ssa kotijoukkueelle. Noin viisi minuuttia ennen erän loppua pääsi HC Tankki ylivoimalle ja tämä yv. ratkaisi sitten lopullisesti ottelun Tankille: Laatta verkkoon, lukemat 6-2:en ja Stormin selkäranka poikki.

Mainittakoon vielä jälkikäteen ottelusta sellainen seikka, että HC Tankin voidaan sanoa loppujen lopuksi olleen ensimmäinen todellinen mittari Stormin tasosta divarikiekon parissa. Tankki jakeli reilusti puhtaita ja kovia taklauksia, ja varsinkin ottelun kaksi ensimmäistä erää Storm oli varsin selkeästi enemmän ottavana kuin antavana osapuolena kun katsotaan taklausten lukumäärää. Ehkäpä se oli juuri tämä seikka, joka ottelun toisessa erässä ratkaisi ottelun Tankille. Nostettakoon vielä hattua Tankille siitä, että joukkue pelasi puhtaasti kovaa, eikä syyllistynyt millään lailla halpamaisiin otteisiin vaikka paikkapaikoin esittikin varsin agressiivista karvauspeliä. Siinä on seikka, josta itse kunkin joukkueen sopisi ottavan mallia.