7.2.09 Storm – Shadows 5-7

Stormin tuplaviikonlopun toisessa kohtaamisessa heti 10 tuntia TAFTia vastaan käydyn taiston jälkeen luisteli hyvinkääläisten vastustajaksi MHL:ssa arkkivihollinen Shadows Lahdesta. Tällä kertaa pisteet jäivät lahtelaisille lukemin 5-7 ja Stormin matkaan kohti Lestin Kannua tuli muutama mutka lisää taitettavaksi.

Ottelu alkoi Stormin kannalta ikävästi, sillä Shadows pääsi iskemään jo kolmannella peliminuutilla alivoimalla kiekon maaliin ja tilanteeksi 0-1. Osuman jälkeen ottelun tuomaristo intoutui jakamaan jäähyjä puolin ja toisin. Tällä kertaa Storm hyödynsi ylivoimatilanteensa kun Mika Mikkolan 100-0 aloitusvoitosta Mika Ketonen pääsi tälläämään komeasti aivan maalin yläkulmaan. Tilanne 1-1. Heti seuraavassa vaihdossa Storm siirtyi johtoon. Lasse Katajamäki avasi keskialueelle Timo Lindholmille, joka tuttuun tapaansa luisteli vauhdilla aina vastustajan päätyyn asti ja löysi nappisyötöllä hyökkäystä tukemaan lähteneen Katajamäen maalin edestä.  Katajamäki ei erehtynyt ja tilanteeksi 2-1.

Stormin puolustuspeli ei kuitenkaan koko viikonloppuna sujunut kuten pitäisi. Johtomaalista ei kulunutkaan kuin pari minuuttia, kun Shadows oli jälleen siirtynyt johtoon 2-3. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla kuukauden tauolta paluun tehnyt Tuomas Muotka löysi 3-2 hyökkäyksen päätteeksi Lindholmin takatolpalta ja ”Limppu” pääsi tasoittamaan ottelun. Päätöserään lähdettiin siis tilanteesta 3-3.

Kun päätöserään oli pelattu 8 minuuttia, teki tuomaristo (LUE = toinen tuomari)  kyseenalaisen ratkaisun. Lindholm pelasi hyökkäysalueella kiekkoa korkealla mailalla. Tästä harrastesääntöjen mukaan 2 minuutin jäähy. Lindholm ei heti vihellyksen jälkeen sääntöä muistanut ja huusi keskialueella päivystäneelle oikeudenjakajalle ”KIEKKOA!”, tarkoittaen tietysti, että kiekkoonhan tässä osuin. Jostain käsittämättömästä syystä tuomari napautti kädet lanteilleen ja passitti Lindholmin kärsimään 10 minuutin käytösrangaistusta. Sekään ei Stormin pelaajille mikään harvinaisuus ole, mutta kyllä tuollainen spontaani reaktio, jossa ei sanallakaan tuomaria haukuta, tulisi jättää tuomitsematta. Yksi mies ei otteluita ratkaise, mutta tosiasia oli, että Stormilta ottelun ehkä paras syömähammas joutui jättämään leikin kesken. Kun vielä Shadows pääsi rankaisemaan ylivoimalla tilanteeksi 3-4 alkoi Stormin ote lipsumaan.

Vajaa 7 minuuttia ennen loppua Shadows iski kaksi kertaa kiekon Storm reppuun vain 27 sekunnin sisään. Tilanne todisti taas kerran jääkiekon kirjoittamattoman säännön todeksi: ”Jokaisen maalin jälkeen kentällinen vaihtoon”. 3-6 tilanteessa moni ottelu voisi olla jo ohi, mutta Storm tuli vielä mukaan taisteluun. Ajassa 37.03 juuri kun Storm oli tappanut alivoiman, Jussi Laakkonen karvasi kiekon hyökkäysalueella itselleen, antoi hyvän jättösyötön Muotkalle, joka laukoi kavennuksen 4-6:een. Tästä Storm sai vielä uuden vaihteen päälle ja haki tasoitusta vimmatusti. Minuutti ennen loppua kiekko pyöri Shadowsin maalin edessä ja maalintekoa pääsi kokeilemaan niin Laakkonen kuin Toni Ruotsalainenkin ennen kuin Jaakko Liimatainen pääsi iskemään lukemiksi 5-6. Tämän jälkeen Shadows otti vielä jäähyn ja Storm pääsi yrittämään tasoitusta 6-4 vastaan. Mitään mainittavaa ei Storm enää saanut aikaiseksi. Sen sijaan Shadowsin maalivahti pääsi tekemään MHL-liigan historiaa laukomalla kiekon omalta maalilta komeassa kaaressa kaikkien pelaajien yli suoraan Stormin tyhjään verkkoon. Onnittelut maalista Shadows veskarille. Ottelu päättyi siis 5-7 Shadowsin voittoon.

Storm ei ottelussa missään vaiheessa saanut peliään sellaisiin uomiin, milla voitaisiin taistella liigan voitosta. Varsinkin keskialueen puolustus hyökkäyskolmikoilta oli puutteellista, aivan kuten edellisenä päivänä kotihallissa. Shadows saikin ottelussa luvattoman monta ylivoimahyökkäystä. Maalipaikkoja toki oli ottelun voittamiseen tarvittava määrä, mutta tällä kertaa Shadows onnistui paremmalla prosentilla. Aivan eri peliä on kuitenkin esitettävä, jotta ensi viikon lauantaina paikallisvastustaja Lepakoita vastaan Storm taistelisi voitosta ja MHL-liigan loppuottelupaikasta.

Pistemiehet: Timo Lindholm 1+1, Tuomas Muotka 1+1, Jussi Laakkonen 0+2, Mika Ketonen 1+0, Jaakko Liimatainen 1+0, Lasse Katajamäki 1+0, Toni Ruotsalainen 0+1, Mika Mikkola 0+1.