21.2.09 Storm – Lepakot 3-5

Stormin taival Mäntsälän MHL -liigassa jatkui tiukalla paikallisottelulla sarjan hallitsevaa mestaria Lepakoita vastaan. Tiukasti taistellut, mutta edellisen illan taistosta uupunut Storm joutui tällä kertaa taipumaan Lepakoille lukemin 3-5.

Varsin raskaalla jalalla liikkeellä ollut Storm lähti otteluun tunnollisesti puolustamalla ja tukkimalla tiukasti keskialueen. Ensimmäisessä erässä ei juuri mitään merkittävämpää ennen erän viimeisiä sekunteja tapahtunutkaan, jollei nyt vähintään mielenkiintoista tuomarityöskentelyä lasketa mukaan. Yksittäisinä helminä ensimmäisestä erästä mainittakoon Stormin Ilkka Korpelan jäähy, joka oikeasti olisi kuulunut rikkeen tehneelle pakkipari Santtu Järviselle. Tämä väärän miehen jäähylle passittaminen tarkoitti sitä, että Korpelan ottelu loppui ennen kolmannen erän puoliväliä kolmannen jäähymerkinnän jälkeen, vaikka rikkeitä mies oli tehnyt vasta kaksi. Toinen merkittävä tuomarivirhe, joka ensimmäisessä erässä tapahtui oli viheltämättä jäänyt vastustajan korkea maila, jonka seurauksena Stormin Timo Lindholmilta huuli kahdesta kohtaa auki ja kaksi hammasta poikki. Tässä vaiheessa mainittakoon, että Lepakko -pelaaja ei missään tapauksessa tahalleen hammaslääkärin virkaa toimittanut, mutta säännöt tällaisissa tapauksissa ovat selkeät: Ukko pihalle, oli kyseessä vaihinko tai ei, varsinkin jos vastustaja loukkaantuu. Ja loppupeleissä jokainen on kuitenkin vastuussa omasta mailastaan. Tässä vaiheessa on kuitenkin sen verran sanottava vastustajan puolustukseksi, että vähintään yhtä ihmeellisiä vihellyksiä tuli tuomareilta pitkin ottelua heillekin ja näin ollen mitään etua Lepakot eivät käsittämättömästä tuomarilinjasta saaneet. Jos pelaajilta vaaditaan sitä paljon puhuttua pelisilmää, niin olisi sitä syytä olla myös tuomareilla: Nyt vastakkain oli kaksi pelaavaa joukkuetta ja saldona oli kahdeksan kakkosta Stormille ja kymmenen Lepakoille, vaikka mitenkään erityisen kuumasta ottelusta ei voida puhua, vaan pikemminkin hyvin siististä ja rehdistä pelistä, yhdestä vahingossa osuneesta korkeasta mailasta huolimatta. Hyvin 0-0 lukemissa taisteltu ensimmäinen erä sai Stormilta vähintäänkin nolon päätöksen Lepakko -pelaajan päästessä alivoimalla karkuun ja ajassa 19:59, eli erän viimeisellä sekunnilla, siirtäessä Lepakot 0-1 johtoon.

Toisessa erässä käsittämätön jäähyralli sai jatkoa ja ajassa 23:57 oli Stormin vuoro tasoittaa peli ylivoimalla. Maalin edessä kiekko Harri Öblomille ja Öblomin lavasta laatta kylmän viileästi maalin kattoon. Lukemat 1-1 ja syöttöpisteet Lasse Katajamäelle sekä Jaakko Liimataiselle. Tasoituksen jälkeen Storm vaihtoi kentällistä ja ilmeisesti kentälle lipunut vitja ei ollut tarpeeksi ”hereillä maalin jälkeen”, kuten sanonta kuuluu. Ajassa 24:40 kiekko alivoimalla loisto-ottelua pelanneen Storm -kassari Petri Isometsän selän taakse ja lukemat 1-2 Lepakoille. Lepakoiden maalin jälkeen kentälle tullut Harri Öblomin johtama vitja oli kuitenkin hereillä ja ajassa 25:25 Storm tasoihin Harri Öblomin voittaessa aloituksen ja Santtu Järvisen tällätessä kiekon viivasta kovalla rannevedolla ohi Lepakoiden maalivahdin. Öblomille tämän seurauksena tehot 1+1 alle puoleentoista minuuttiin, ei lainkaan paha suoritus. Järvisen tasoitus ei kuitenkaan pitkää lohtua Stormille tuonut, sillä maalin jälkeen kentälle lipunut vitja Lindholm-Muotka-Viuhko oli totaalisen unessa ja lukemat ajassa 25:37, eli 12 sekuntia tasoitusmaalin jälkeen, 2-3 Lepakoille. Erikoisuutena mainittakoon, että kentällä nähtiin tasan minuuttiin ja kolmeenkymmeneen sekuntiin neljä maalia, kaksi molempiin päihin. Ajassa 26:42 nähtiin jo aiemmin mainittu Storm -kapteeni Korpelan ”kolmas” kaksiminuuttinen ja sitä myöten kentältä poistuminen. Tämä jäähy tarkoitti sitä, että Lepakot pääsi ylivoimalle ja tämän ylivoiman kautta ajassa 27:10 ottelun lopulta ratkaisseeseen 2-4 johtoon. Ajassa 28:26 Lepakot siirtyi jo 2-5 johtoon, mutta tästäkään huolimatta Storm ei ollut luovuttanut. Joukkue jatkoi Lepakoiden kolmen maalin kaulasta huolimatta yritteliästä peliään ja ajassa 29:54 onnistui paria hammasta köyhempi Timo Lindholm kaventamaan pelin puolustaja Liimataisen loistavasta läpisyötöstä. Lukemat siis taululla 3-5 ja tämän enempää maaleja ei ottelussa nähty, huolimatta siitä että Storm ottelun viimeisen minuutin painoi 6 vs. 4 ylivoimalla ilman maalivahtia.

Lopuksi voidaan ottelusta sanoa sen verran, että tasaisista kenttätapahtumista huolimatta Lepakot oli juuri noiden kahden maalin verran parempi joukkue. Kahdesta Storm -kentällisen kardinaalimunauksesta vastustaja rokotti armotta, kun taas Storm jätti muutaman avoimen maalipaikan käyttämättä. Tappio tästä ottelusta tiesi myös sitä, että mikäli Storm meinaa MHL -kauden 2008-09 finaalissa pelata on joukkueen ehdottomasti voitettava viimeisessä ylemmän sarjan ottelussa reiluilla lukemilla Ice Bears ja tämän lisäksi muiden joukkueiden on vielä sopivasti pelattava ristiin. Eli toisin sanoen, jonkinlaiset mahdollisuudet ovat vielä olemassa, mutta se vaatii täydellistä onnistumista Ice Bearsia vastaan ja roppakaupalla tuuria.

Ottelun tehomiehet: Öblom (1+1) ja Liimatainen (0+2)