6.3.2009 Legendat – Storm 7-7

Perjantaina 5.3.09 Storm kävi Porvoossa vierailulla Legendojen luona. Vaihtelevien vaiheiden jälkeen taululla komeilivat lukemat 7-7 ja näin ollen tuliaisina Uudenmaan itäkolkasta Stormilla mukanaan yksi sarjapiste.Storm sai otteluun vahvan alun, sillä jo ajassa 5:53 taululla komeilivat lukemat 0-3 vierailijalle. Nämä kolme maalia syntyivät Timo Lindholmin, Mikko Eskolan ja Tuomas Muotkan lavoista. Tässä vaiheessa kaikki vaikutti olevan Stormilla kunnossa, kunnes tapahtui se mitä ei soisi tapahtuvan: Vaarattoman näköisessä kaksinkamppailutilanteessa keskialueella loistokautta pelanneelta Eskolalta polvi päreiksi ja pahimmassa tapauksessa kausi ohi. Eskola harvemmin jää jäähän pikkutällien jälkeen makaamaan, mutta nyt näki selvästi että jotain hajosi. Sen verran tuskaisesti mies jäällä kiemurteli. Tiedä sitten säikäyttikö Eskolan loukkaantuminen koko Storm -joukkuetta, mutta hyvin nopeasti tämän ikävän tapauksen jälkeen joukkueelta peli sekosi ja vastustaja pääsi otteluun mukaan. Ajassa 8:21 Legendat kavensi lukemiksi 1-3 ja pari minuuttia tästä karkasi Storm Jussi Viuhkon toimesta vielä 1-4 johtoon, mutta Viuhkon maalin jälkeen siirtyivät tapahtumat yhä enemmän Stormin kenttäpäätyyn. Legendat latoi ensimmäisen erän puolivälin jälkeen maaleja liukuhihnalta ja ajassa 15:48 taululla komeilivatkin jo lukemat 4-4. Ensimmäisen erän loppuun ajassa 16:48 huikeaa iltaa pelannut Timo Lindholm siirsi Stormin vielä 4-5 johtoon ja nämä olivatkin hurlumhei -henkisen ensimmäisen erän jälkeen lukemat taululla.

Toisen erän ensimmäinen puolikas tahkottiin 4-5 lukemissa ja seuraavaa maalia saatiinkin odottaa aina toisen erän kahdennelletoista minuutille saakka. Ajassa 32:23 ottelun hahmo Lindholm jälleen asialla ja lukemat taululla 4-6. Storm ei kuitenkaan kahden maalin johdosta huolimatta päässyt karkaamaan, vaan alle minuutin päästä Lindholmin maalista kavensi Legendat lukemiksi 5-6. Tämän enempää maaleja toisessa erässä ei nähty.

Kolmatta erääkin joukkueet tahkosivat tasapäisesti aina erän puoliväliin saakka, kunnes Stormin päässä alkoi tapahtua: Ajassa 49:35 Legendojen Sami Varsamäki tasoitti lukemat taululla 6-6:n ja ajassa 52:53 niittasi Legendojen Petteri Höstman kotijoukkueen 7-6 johtoon. Storm ei kuitenkaan Legendojen johtomaalista lannistunut, vaan ajassa 57:07 käytti jo aiemmin ottelussa viisi tehopistettä merkannut Lindholm liikkuvuuttaan hyväkseen ja laittoi lukemat taululla tasan 7-7:n. Tämän maalin jälkeen ei jäänyt epäselväksi kuka oli Stormilta ottelun hahmo. Sen lisäksi, että Lindholm piti henkilökohtaisella suorituksellaan Stormin pään pinnalla, merkkasi mies ottelussa kokonaistehot 4+2 ja samoilla höyryillä rikkoi sadan tehopisteen rajapyykin Stormin kaikkien aikojen tilastossa. Lindholmia ennen 100 tehopistettä Stormin paidassa olivat tehtailleet ainoastaan Tony Saarinen ja Tuomas Muotka, joten onnittelut ”Limpulle”. Lindholmin tasoituksen jälkeen päätti Storm kerjätä itselleen vielä ongelmia hankkimalla itsensä ottelun viimeiseksi kahdeksi minuutiksi kahden miehen alivoimalle. Kunnon mahdollisuudesta huolimatta Legendat eivät tilaisuuttaan hyödyntäneet ja kiitos maalivahti V-P. Ovaskan sekä Stormin uhrautuvan puolustuksen lukemat säilyivät 7-7:ssa. Lopun alivoima toi Stormille myös lisää jobinpostia kapteeni Ilkka Korpelan saatua kovan vedon nilkkaansa. Tämä tälli vei Korpelan sairaslistan puolelle ainakin seuraavasta pelistä.