13.3.2009 Storm – OD 7-1

Storm pelasi perjantaina 13. maaliskuuta kauden viimeisen kotiottelunsa Perttulan jääpyhätön kakkosnäyttämöllä. Kahdeksalla pelaajalla sitkeästi taistellut Ortodogs Espoosta ei lopulta Stormin kelkassa pysynyt ja pisteet näin ollen jäivät kotijoukkueelle lukemin 7-1.Maalinteon ottelun tasaisessa ensimmäisessä erässä aloitti OD ajassa 5:58 ylivoimalla, Simo Rastaan laittaessa kiekon verkkoon. Tämän jälkeen seuraavat yhdeksän minuuttia mentiin tasaisissa merkeissä OD:n sumputtaessa keskialuetta ja Stormin yrittäessä keksiä keinoja vastustajan keskialueen lukon murtamiseen. Ajassa 14:52 kotijoukkuetta lopulta onnisti Timo Koskelinin laittaessa Tuomas Muotkan nappisyötön verkkoon. Koskelinin maalin jälkeen ottelu jatkui samoissa merkeissä kuin aiemminkin ja enempää maaleja ei ensimmäiseen erään nähty.

Toisessa erässä meno jatkui ensimmäiset kymmenen minuuttia samana kuin ensimmäisessäkin, kunnes ajassa 30:14 Toni Ruotsalainen teki Stormin kannalta vapauttavan maalin ohjaamalla Jari Sulosen grogilasin korkuisen vedon sisään. Tämä 2-1 maali selkeästi vapautti Stormin peliä ja näin ollen heti jäänhöyläystauon jälkeen ajassa 31:49 siirsi Timo Lindholm vahvan polkemisensa päätteeksi kotijoukkueen 3-1 johtoon. Lindholmin maalin jälkeen alkoi OD selkeästi väsyä ja sitä myöten heidän pakettinsa levitä. Edellämainituista seikoista johtuen siirtyi kenttätapahtumien painopiste yhä enemmän ja enemmän espoolaisten kenttäpäätyyn, vaikka enempää maaleja ei toisessa erässä nähtykään.

Ottelun kolmas erä oli hyvin pitkälti vain kosmetiikkaa ottelun lopputuloksen kannalta. Storm lappasi erässä sisään neljä maalia, väsyneen vastustajan yrittäessä roikkua mukana keinolla millä hyvänsä. Stormista maalintekijöinä erässä onnistuivat Tuomas Muotka, Mikko Reiman sekä Timo Lindholm, joka laittoi kiekon verkkoon kahdesti ja samalla merkkasi itselleen hattutempun, taas vaihteeksi. Ottelun loppulukemat siis 7-1 ja tylyistä lukemista huolimatta pitää hattua nostaa vierailija OD:lle. Vaikka joukkue kävi kaksi erää sitkeää, mutta tuloksetonta viivytystaistelua, ei joukkue sortunut edes ottelun lopussa mihinkään turhiin ylilyönteihin. Vaikka eräs vastustajan pelaaja totesikin pelin jälkeen, että ”ei ollut alusta alkaenkaan mitään mahdollisuuksia”, niin fiksulla pelillään OD kuitenkin osoitti että myös tällä sarjatasolla joukkueen kunniasta voi pelata. Kaikilta vastustajilta sitä ei aina olla nähty. Stormilta ottelu oli ns. varma perussuoritus, ilman sen suurempia heikkouksia saatikka hienouksia. Homma hoidettiin tyylillä kotiin ja matka kohti nelosdivarin voittoa sai jatkoa.