19.3.2009 Devils – Storm 6-9

Myöhään torstai-iltana 19.3 Storm kävi Espoossa Devilsin vieraana nappaamassa sarjapisteet lukemin 6-9. Nämä lukemat varmistivat myöskin sen, että Laaksolahden hornankattilassa Stormista leivottiin pelikauden 2008-2009 IV -divisioonan jatkosarjan mestari.

Laaksolahden myöhäisillassa Storm sai kokea myös jotain sellaista, mihin joukkueen tahkoamissa kaljaliigoissa ei aiemmin olla totuttu, eli fanaattisen kotiyleisön. Vaikea sanoa paljon lehtereillä väkeä oli, mutta ainakin humalassa ja tosissaan kotijoukkueen takana ryhmä tuntui seisovan. Kotiyleisön raivokkaasta kannustuksesta vikkeläliikkeinen  kotijoukkue selvästi saikin virtaa Stormin ihmetellessä ottelun alkuminuutit nesteet housuissa mitä hallissa tapahtuu. Ensimmäisen kerran kiekko Stormin verkkoon ajassa 1:22 ja heti perään ajassa 4:19. Alle viiden minuutin pelin jälkeen lukemat kotijoukkueelle siis 2-0. Ilmeisesti Devilsin 2-0 maalin jälkeen Storm alkoi hiukan tajuta mitä kentällä tapahtuu ja joukkueen kannalta elintärkeän maalin ajassa 5:25 Devilsin maalivahdin selän taakse laittoi näyttävän soolon päätteeksi Jaakko Liimatainen. Näissä 2-1 lukemissa jatkettiinkin aivan erän viimeisille minuuteille saakka. Ajassa 17:41 Tuomas Muotka vapautti Timo Lindholmin karkumatkalle ja ”Limppunen” laittoi näyttävällä harhautuksella kiekon maaliin. Nämä lukemat säilyivät taululla erän loppuun ja tulos siis 2-2 lähdettäessä toiseen erään.

Toiseen erään ottelun kulku muuttui sen verran, että Stormista tuli se joukkue, joka määrää tahdin ja Devils roikkuu perässä. Ajassa 22:22 Olli Leppänen siirsi Stormin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon lukemin 3-2, mutta reilut 30 s. tästä tasoitti jatkuvasti vaarallisesti Stormin hyökkäyspäässä esiintynyt Marko Herrala lukemat 3-3:n. Devilsin tasoitusmaalin jälkeen ottelussa tuli pieni suvantovaihe maalinteon suhteen erilaisten torikokousten, hässäköiden ja jäähyjen vallatessa alaa. Seuraavan kerran maaleja toisessa erässä tehtiinkin vasta reilut viisi minuuttia ennen ottelun toisen erän päätöstä. Ajassa 34:48 kiekko Devilsin maaliin Muotkan toimiessa viimeistelijänä ja kapteeni Ilkka Korpelan tehdessä esityön. Lukemat siis 3-4 Stormille. Loput ottelun maaleista jäivätkin sitten kolmanteen erään.

Heti kolmannen erän alkuun onnistui Mikko Reiman viemään Stormin 5-3 johtoon ja ajassa 44:42 kavensi Devils lukemat 5-4:n. Devilsin kavennusmaalin jälkeen heilui verkko seuraavaksi Stormin toimesta Reimanin merkatessa ajassa 45:28 illan toisen osumansa ja muuttaen lukemat 6-4:n. Reimanin maalin jälkeen ajassa 46:21 Devils kavensi jälleen, mutta Stormin koneen toimiessa täydellä teholla siirsi ajassa 48:34 Tony Saarinen Stormin ratkaisevaan 7-5 johtoon. Seuraavan maalin ottelussa teki myös Storm ajassa 51:12 Muotkan laittaessa Jussi Viuhkon maalin takaa kaivaman kiekon ohi Devilsin maalivahdin. Tämän jälkeen Devils kavensi vielä kerran lukemat 8-6:n, mutta sen jälkeen kotijoukkue ei enää maalinteossa onnistunut. Kolmannen erän loppupuolella nähtiin vielä todella ikävännäköinen tilanne kahden Devils -pelaajan kolaroitua keskialueella yhteen. Tilanne sai alkunsa, kun Devils pelaaja yritti kovalla vauhdilla taklata Olli Leppästä keskialueella. Leppänen ehti kuitenkin alta pois ja tämän seuraksena Devilsin pelaajat yhteen. Toinen keskenään törmäilleistä Devils -pelaajista selkeästi loukkasi itseään ja tämän seurauksena otteluun tuli varsin pitkä katkos. Toivottavasti ei miehelle käynyt pahemmin ja pääsi myöhemmin asianmukaiseen hoitoon. Loukkaantumisesta aiheutuneen katkon jälkeen peliä jatkettiin ja yhä enemmän ja enemmän alkoi vaikuttaa, että sitkeästi päälle tulleelta kotijoukkueelta alkoi olla puhti pois. Viimeisen naulan kotijoukkueen arkkuun ajassa 55:39 iski T. Lindholm ja tällä maalilla taululle saatiin loppulukemat 9-6. Lopputulos tiesi sitä, että Storm voitti IV -divisioonan jatkosarjan kahden pisteen erolla Vantaan TAFT HT:in ja myös sitä, että IV -divisioona Stormin osalta pelattiin läpi ilman yhtään tappiota.

Devilsia vastaan pelattu ottelu oli ehdottomasti yksi kauden fyysisimmistä, ja näin jälkeen päin sanottuna, erittäin sopiva siihen tarkoitukseen kun pelataan sarjan voitosta. Rangaistuksia ottelussa jaettiin varsin runsaasti:

Devils 11 x 2 min + 1 x 10 min ja Storm 11 x 2 min

Tehomiehinä tässä Stormin kevään tärkeimmässä ottelussa kunnostautuivat seuraavat nimet:

T. Muotka (2+2), T. Lindholm (2+1), M. Reiman (2+0), T. Saarinen (1+1), Ilkka Korpela (0+2) ja M. Ketonen (0+2)