16.3.2012 Storm – SEURA 5-8

Stormin sarjakausi päättyi pettymykseen, kun joukkue hävisi Espoolaiselle SEURAlle lukemin 5-8. Ennen kahta viimeistä Stormin ottelua joukkueella oli kaikki avaimet omissa käsissään napata play-off paikka, mutta molemmissa otteluissa tuli kuokkaan karulla tavalla ja sarjasijoitus tulee olemaan 6-8 riippuen muista otteluista. SEURAlla sen sijaan on mahdollisuus nousta vielä 4 joukkoon.

Storm heräsi peliin mukaan vasta 22 sekunnin jälkeen, kun SEURA meni 0-1 johtoon. Ottelu oli ensimmäisessä erässä avointa ja tuhannen taalan maalipaikkoja oli molemmissa päädyissä. Storm käytti tilanteensa paremmin hyödykseen ja johti ottelua erän jälkeen 4-2. Onnistujia olivat Paavo Poutanen, Petteri Suomi kahdesti ja Tony Ollila. Stormin hienoisesta painostuksesta kertoivat torjunnat, jotka menivät Stormin Petri Isometsälle 10 ja SEURAn Jose Salovaaralle 17.

Storm meni vielä 5-2 johtoon Vesa Kopin läpiajomaalilla, johon syötön tarjoili Mika Kalteva, mutta sen jälkeen joukkue jäi jalkoihin. Viisikkopuolustaminen oli reikäjuustoa ja liian riskialtista sekä kiekollinen pelaaminen tahmeaa. Jäädytyksen molemmin puolin, mutta vain 3 peliminuutin sisään, SEURA tuli 5-5 tasalukemiin.

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen päättyi. Storm ei saanut peliään auki edes ylivoimalla. 47 minuutin kohdalla SEURA johti 5-7. Varsinaista kiriä Storm ei saanut aikaiseksi vaan viimeiset pyristelyt katkaisi SEURAn Riku Herrala 4 minuuttia ennen loppua 5-8 osumallaan. Kahden viimeisen erän aikana Isometsä joutui venymään kiekon tielle peräti 32 kertaa, kun samaan aikaan Storm sai laukauksia toiseen päähän vain 14.

Yksikään kentällinen ei Stormilta saanut peliään luistamaan. Kiekollisena sattui poikkeuksellisen paljon virheitä ja viimeistä purista ei suurimmalta osalta joukkuetta löytynyt. Yritystä oli, mutta peli oli vaikeannäköistä. No – semmoista hoki välillä on. Nyt onkin taas puoli vuotta aikaa valmistautua seuraaviin tosipeleihin. Ehkäpä ensi vuonna hyvän ja huonon pelin ero on pienempi ja Storm tappelee tosissaan kärkisijoista – aika näyttää…