18.11.09 HC Tankki – Storm 4-7

Storm ja HC Tankki pelasivat fyysisen ja tasokkaan kiekko-ottelun Hartwall Areenan luolassa myöhään tiistai-iltana. Ottelussa nähtiin taklauksia, maaleja ja nahinointia, kuten kunnon kiekko-otteluun kuuluu.

Avausmaali syntyi jo ottelun toisessa vaihdossa. Tony Saarinen haistoi HC Tankin harhasyötön hyökkäyssiniviivalla ja vapautti ketjukaveri Tuomas Muotkan läpiajoon. Muotka harhautti varmasti maalivahdin ja laittoi kiekon verkkoon. Tankki tuli tasoihin 5-3 ylivoimalla, kun Storm oli saanut jäähyt vaihtovirheestä ja Ilkka Korpelan hieman kyseenalaisesta korkeasta mailasta. Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta vauhdikasta ja kurinalaista kiekkoa. Kapeassa kaukalossa vastustajalle ei annettu tuumaakaan periksi, eikä kiekkoa annettu leipoa sekuntiakaan ylimääräistä. Askissa nähtiinkin useita kovia ja puhtaita taklauksia.

Toisen erän alussa Tankki päästi puolittaiseen ylivoimahyökkäykseen ja mallikkaan kiekon siirtelyn jälkeen siirtyi 2-1 johtoon. Tämän jälkeen Storm otti ottelun ohjat käsiinsä. Varsinaista ylivoimaista vyörytystä ei nähty, sillä myös kotijoukkue pelasi edelleen hyvää kiekkoa – Stormin hyökkäykset alkoivat vain olla tehokkaita. Ajassa 25.47. ylivoimalla Jesse Tetri syötti viivaan Ilkka Korpelalle, Korpela toimitti viivasta kiekon oikeaoppisesti maalilla, missä reboundissa paikalla oli Sante Kemppainen tasoittaen ottelun. Kaksi minuuttia tästä nähtiin todellinen tahtomaali. Kiekko pomppi maalin edestä ja Stormin hyökkääjät Mika Mikkola, Juhani Mattila ja Antti Rantanen jokainen sutivat ja taistelivat kiekkoa verkon perukoille. Lopulta Mikkola maassa jo maatessaan onnistui siirtämään Stormin 2-3 johtoon. Seuraavassa vaihdossa toimi jo edellispelissä hyvin pelanneen hyökkäyskolmikon Kemppainen – Tetri – Toni Ruotsalainen yhteispeli. 2-4 johto-osuman viimeisteli Ruotsalainen Tetrin ja Kemppaisen syötöistä. Muutaman minuutin päästä akseli Tetri – Kemppainen iski jälleen. Tällä kertaa alivoimalla kovan karvauksen jälkeen maalin iski Kemppainen Tetrin loistosyötöstä. Kun vauhtiin oli päästy, niin vielä ennen jäädytystaukoa Muotka otti hyökkäyspäässä 100-0 aloitusvoiton, Saarinen laukoi maalia kohti ja Jussi Viuhko pisti reboundin sisään. Storm oli tullut vajaassa kahdeksassa minuutissa 2-1 tappioasemasta 2-6 johtoon.

Jäädytystauon jälkeen Stormin pelaajat sortuivat kurittomuuteen. Kolmannen erään puoleen väliin mennessä Storm otti peräti 6 kaksiminuuttista ja yhden 10-minuuttisen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tuomioista voi olla montaa mieltä, mutta täysin aiheettomia jäähyt eivät olleet ja joukkoon mahtui myös typeriä kostojäähyjä, kun tuomarilta jäi näkemättä HC Tankin tekemiä rikkeitä. Jäähysuma sekoitti Stormin peliä ja vaihtorytmiä. Kun kymmenen minuuttia peliä oli pelaamatta, kotijoukkue oli kaventanut 4-6 lukemiin. Tosiasia on, että ilman VP Ovaskan kumiukkomaisia otteita maalin suulla Tankki olisi voinut kääntää ottelun tässä vaiheessa itselleen. Ovaska tuntui välillä seisovan päällään maalinsuulla pysäyttäen monta tuhannen taalaan maalipaikkaa. Lopulta Storm onnistui kasaamaan rivinsä ja säilyttämään johtoasemansa. Voittoon tarvittiin kuitenkin myös jääkiekon onnettaria. Tankilla oli loistotilaisuus pari minuuttia ennen loppua tulla yhden maalin takaa-ajoasemaan. Tällä kertaa yläputki pysäytti Tankki-pelaajaan tulisen laukauksen. Pian tästä tilanteesta Saarinen taisteli kiekosta Tankin päädyssä ja vapautti maalin takaa Jesse Tetrin loistavaan maalipaikkaan. Tetri ei erehtynyt vaan iski lopullisen niitin siirtäen Stormin 4-7 johtoon. Ottelun lopussa nähtiin vielä tappelunujakka. Stormin Viuhko sai tanssilattialle kavaljeerikseen kotijoukkueen Joose Reikolan. Pienen iskujenvaihdon ja vääntämisen jälkeen molemmille 2+10 minuutin jäähyt.

HC Tankki näytti, että sen hyvät otteet pari viikkoa takaperin Hyvinkäällä eivät olleet sattumaa. Vastustaja tuli hanakasti iholle ja pakotti Stormin parhaimmilleen. Jos kolmannen erän alun jäähysumaa ei oteta lukuun, Stormin otteet olivat miehekkäitä, joukkuepeli kurinalaista ja viimeistely tehokasta. Kun kuusi peliä kymmenestä on pelattu, johtaa Storm sarjaa 10 pisteellä. Seuraavalla viikolla Stormin kunnon testaa perjantaina kotihallissa Vuosaaren Viikinkien kakkosjoukkue ja siitä seuraavalla viikolla tiistaina Tikkurilassa TAFT HT kuluvan viikon lauantailta siirretyssä rästiottelussa.