9.11.2012 Storm – NuPS 5-5

Storm katkaisi tappioputkensa tyylillä perjantai-illan mittelössä Hyvinkään pannuhuoneella, kun vastassa oli tappioitta pelannut sarjajohtaja NuPs Hockey Nummelasta. Valmistautuminen otteluun oli Hyvinkääläisten leirissä poikkeuksellisen korkealla tasolla – kasaan parsittiin paras kokoonpano mitä oli saatavilla ja sen peluutuksesta huolehtivat Stormin Jussi Viuhko sekä toipilaana oleva salamapaita-konkari Tony ”iso-keitto” Saarinen. Paikalla olleen runsaslukuisen yleisön silmissä valkopaitaiset Hyvinkääläiset näyttivät hetkittäin ihan oikealta jääkiekkojoukkueelta mikä tietysti lienee minimivaatimus kun vastassa on lohkon ennakkosuosikki ja edelliskaudella kakkosdivaria kairannut joukkue.

 

NuPs lähti otteluun aggressiivisesti. Nummelalaisten taktiikka oli kuitenkin tiedossa ja tähän vastattiin kurinalaisella ja verrattain passiivisella oman pään pelaamisella. Ottelun alussa peli pyörikin, kuten ennakoitu, pitkälti Hyvinkääläisten päädyssä mutta todelliset maalintekopaikat olivat keltaisissa pelanneilla Nummelalaisilla harvassa. Maalinteon aloitti silti kuitenkin NuPs jo neljän minuutin pelin jälkeen. Hyvinkääläisten saatua ensimmäisen organisoidun hyökkäyksen vastustajan päätyyn, kiekko menetettiin ja pelin suunta muuttui nopeasti – 2-1 hyökkäys omiin ja peli 0-1. Maalintekijänä Tamperelaiselta supersankarilta kuulostava Jere Näsman. Virheestä toivuttiin nopeasti ja verkko heiluikin vastustajan päässä erän puolivälissä. Vesa Koppi karkasi läpiajoon ja kiekko enemmän tai vähemmän hallitusti keltanuttujen uunissa torjuneen Lauri Rummukaisen patjoista sisään. Storm pääsi maalin myötä peliin paremmin sisään ja ajassa 15:32 verkkoa heilutti NupSin epäonnistuneesta purkukiekosta Stormin Chris Chelios, puolustuspään tukipilariksi noussut Jukka Löppönen. Tasoitus tuli kuitenkin muutama minuutti myöhemmin kun Joonas Tani hyödynsi Storm-puolustuksen liiallisen pakittelun tarkalla rannevedolla. Erätauolle taktiikoita hiomaan siis 2-2 tilanteessa. Erän aikana ilmeni että tuomarilinja sallii varsin voimakkaan mailahäirinnän jonka NuPs osasi hyödyntää huomattavasti paremmin läpi ottelun.

 

 

Toisessa erässä usko omaan tekemiseen kasvoi ja erän alku olikin Hyvinkääläisten hallintaa. Ajassa 27:32 Stormin ikitaistelija Timo Lindholm iski kiekon reppuun, syöttöpisteet Kopille ja Ilkka Korpelalle. Ykkösvitja Lindholm-Muotka-Koppi varustettuna puolustuparilla Löppönen-Korpela huudatti yleisöä jälleen vain muutamia vaihtoja myöhemmin kun vastustajan alivoima hyödynnettiin komeasti. Savolaisen juniorikiekkokoulun eliitti suoritti oppikirja-avauksen ja Koppi pelattiin toistamiseen läpiajoon. Tällä kertaa kiekko hieman enemmän hallitusti ja kylmän viileästi yläpesään. Syöttäjinä siis oman pään aloituksen voittanut Tuomas Muotka ja vapauttavan avauksen antanut Löppönen. Erän lopussa Storm sortui jäähyilyyn ja taitavasti ylivoimaa pyörittänyt NuPs kavensi ajassa 37:26. Storm-puolustajat höntyilivät turhaan maalin takana pelanneen kiekollisen miehen kimpussa ja Mikko Lähteenlahti unohdettiin maalin eteen ypöyksin. Jälleen kerran todettiin ikävällä tavalla todeksi se tosiasia että kiekoton pelaaja on vaarallisempi kuin kiekollinen. Lätty lapaan ja kavennus. Syöttöpisteet maalista aikanaan Hyvinkään Ahmoissakin pelanneille Sam Vikströmille ja Juha Pelolle. Erän lopussa Ilkka Korpela otti harmittavan jäähyn pelin viivyttämisestä joka kuitenkin tapettiin esimerkillisesti ja toiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 4-3.

 

 

Kolmannen erän alussa läpi ottelun ansiokkaasti pyytetöntä likaista työtä tehnyt hyökkäysvitja Viitanen-Vähämaa-Leppänen loi painetta NupSin maalille ja konkaripakki Jan Johansson joutui rikkomaan kahden minuutin arvoisesti. Ylivoimaa pääsi hyödyntämään viime peleissä kovia tehoja nakutellut Joni Koskisen johtama vitja laidoillaan Mikko Eskola ja Jussi Saarto. Taikuri-Koskinen voitti aloituksen puolustaja Mika Kaltevalle jonka kova lämäri meni ohi, mutta jälkitilanteesta Saarto sai kunnian siirtää kiekon yli rähmällään makaavan NuPs-veskarin. Tilanne 5-3.  Kavennus tuli vain reilu minuutti myöhemmin, tällä kertaa Stormilaisen kuluttaessa jäähypenkkiä. Alivoima ei saanut suljettua poikittaissyöttölinjoja pois, vaan lohkon pörssikärki Vikström pääsi mälläämään suoraan syötöstä takapeltiin ohi hyvin pelanneen maalivahti Petri Isometsän. Vastaavanlainen tilanne nähtiin myös hetkeä myöhemmin ajassa 48:33 kun NuPs tasoitti ottelun – jälleen ylivoimalla. Erän loppupuoliskolla ylivoimaa päästiin koittamaan puolin jos toisinkin mutta loppusummeri keskeytti hienon kiekko-ottelun ja pisteet jaettiin tasan.

 

 

Storm taistelee kynsin ja hampain paikasta sarjataulukon viivan yläpuolella ja täten kaksi pistettä ottelusta olisi tullut tarpeeseen, mutta tasapeliin täytyy olla tyytyväinen. Vastassa oli ainakin tilastollisesti lohkon kovin joukkue ja Hyvinkääläiset osoittivat että pelillisesti pystytään haastamaan kovempiakin nippuja. Tekemisen taso täytyy saada vakioitua jotta peleissä voidaan pelata sitä kuuluisaa omaa peliä sen sijaan että alettaisiin pelaamaan vastustajan tasolla. Yleisilme kuitenkin joukkueella on hyvä ja tahtotaso korkealla. Toivottavasti tätä hyödynnetään alkusarjan kahdessa viimeisessä ja tärkeässä ottelussa, joissa molemmissa vastaan asettuu HC Morjens. Ensimmäinen näistä koitoksista pelataan tiistai-iltana herkullisissa puitteissa Hernesaaren hallilla ja toinen kotiluolassa perjantaina 23.11.