15.12.09 HeTi – Storm 10-8

Myöhään tiistai-iltana 15.12.09 Storm kohtasi omalta osaltaan merkityksettömässä IV -divisioonan ottelussa alkulohkon viimeistä III -divisioonapaikkaa kärkkyvät Helsingin Titaanit. Vaihtelevien hurlumhei -vaiheiden jälkeen voitto HeTille ansaitusti lukemin 10-8.

Ottelun alku sujui täysin saman kaavan mukaan, kuin Stormin ja HeTin kaksi aiempaa kohtaamista, eli Storm koko joukkueen voimin täysin unessa ja HeTi hereillä: Ajassa 0:12 kiekko ensimmäisen kerran Stormin verkkoon ja ajassa 7:29 taululla jo lukemat 4-1. Stormilta Mikko Eskola onnistuessa välissä kaventamaan lukemia. HeTin 4-1 maalin jälkeen Storm sai hiukan kasattua rivejään tehden maalit puolen minuutin sisään välillä 08:00 – 08:28 kaventaen lukemat taululla 4-3:n. Maaleista ensiksi mainittu Juhani Mattilalle ja toinen aiemmin jo maalanneelle Eskolalle. Tämän jälkeen HeTi pääsi jälleen karkaamaan kolmen maalin päähän ja ajassa 17:05 Stormin Tony Saarinen kavensi ensimmäisen erän loppulukemiksi huimat 6-4.

Toisessa erässä HeTin tahti hiipui, vaikka joukkue teki ajassa 27:30 ylivoimalla maalin muuttaen lukemat taululla 7-4:n. Hyvin pian kotijoukkueen 7-4:n maalin jälkeen siirryttiin jäänajotauolle ja tämän tauon jälkeen kaukalossa nähtiin aivan eri ilmeellä taisteleva ja pelaava Storm kuin ennen jäänajoa. Ajassa 34:43 kavensi Timo Lindholm lukemiksi 7-5 ja alta minuutin tästä ajassa 35:13 Jesse Tetri lukemiksi 7-6. Näiden kavennusmaalien jälkeen siirtyi ottelun hallinta entistä selkeämmin Stormille ja HeTi pääsi hyökkäämään Stormin päähän ainoastaan vastaiskujen muodossa. Stormin vimmattu ja hyväilmeinen kiri ei kuitenkaan tuottanut tulosta, sillä ajassa 47:48 kotijoukkueen Jari Sajanti kaatoi ämpärillisen kylmää vettä hyvinkääläisten niskaan muuttamalla lukemat taululla 8-6:n. Tämän maalin jälkeen Mika Mikkola onnistui vielä vastustajan maalivahdin nukkuessa päästämään siniviivan takaa lähteneellä vedolla Stormin maalin päähän, mutta sekään ei riittänyt HeTin iskiessä ottelun voiton kannalta ratkaisevan 9-7 maalin ajassa 56:50 Stormin sekoillessa kohtalokkaasti omalla puolustusalueella. HeTin maalin jälkeen Storm yritti vielä kovalla riskillä kavennusta, mutta tankki joukkueella oli ilmeisen tyhjä ja vajaa minuutti edellisestä muuttuivat lukemat taululla 10-7:n.

Ottelun lopussa Storm pääsi vielä ylivoimalle ja tämän ylivoiman aikana päästiin kokemaan todellisia nostalgian hetkiä Hyvinkää Stormin reilut viisi vuotta vanhassa kiekkohistoriassa: Seuran perustajajäsen, hallituksen puheenjohtaja, luunkova pakki ja maalinedustan luuta Jari Sulonen pääsi onnistumaan maalinteossa. Seurahistorian ensimmäisestä ottelusta alkaen mukana ollut Sulonen parkkeerasi hyökkäyspäässä massiivisen ruhonsa maalin eteen ja hakkasi maalivahdin eteensä sylkemän kiekon verkkoon. Pieni maali ottelun lopputuloksen kannalta, mutta suuri maali Stormin aikakirjoissa. Tätä ottelua ennen Sulonen oli pelannut 100 ottelua Storm -paidassa ilman maalia ja nyt, 101:ssä ottelussa, mies laittoi kiekon verkkoon ajassa 59:59. Peli päättyi Sulosen maaliin joukkueen juhliessa maalintekijää kuin voitettua ottelua. Onneksi olkoon vielä kerran Kuvernöörille, ja ei muuta kuin kiekko kirjahyllyyn ja pullo pikkujouluihin!

Stormin syyskausi päättyi siis tähän otteluun ja seuraavan kerran joukkue nähdään tositoimissa kaukalossa vuoden 2010 puolella sarjaporrasta ylempänä III -divisioonassa.