11.3.2014 HJK- Storm 7-9

Stormin sarjakausi päättyi voittoputkella kun HJK kaatui lukemin 7-9 ja Storm otti toisen peräkkäisen voiton. Ottelun hahmoksi nousi kahden viikon harjoitusleirillä loppukauden kuntoaan hionut sentteri ”taikakäsi” Joni Koskinen neljällä maalillaan.

Koskinen avasi maalitilin jo ensimmäisessä vaihdossa ja antoi osviittaa siitä, mitä koko ketjun Lindholm (0+3) – Koskinen (4+0) – Saarto (2+3) pelistä oli odotettavissa. Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 2-3 Stormille kun Saarto ja Koskinen maalasi vielä loppuerän aikana. Heti alkuun kävi selväksi, ettei HJK ollut liikkeellä kovinkaan aktiivisella jalalla. Stormin lähtiessä hyökkäyksiin vastustajan selkä suoreni ja kaverit katselivat keskialueella hyökkäykseen ohi kiitäviä Storm pelureita. Tilaa ja aikaa kentällä siis oli. HJK:n pelin ruumiillistuma oli puolustaja Karim Bentaleb, joka kyllä kiekollisena sai jotain aikaankin, mutta kiekottomana vietiin kuin litran mittaa. Kaveri keskittyikin jalkapuolena lähinnä kertoilemaan tarinoita Storm pelureille ja rottailemaan tilanteiden ulkopuolella. Erän lopussa nähtiin kahakka, kun Eikka Pereläinen ajettiin selästä laitaan ja jostain kumman syystä tuomari näki taklauksen täysin puhtaaksi. Tilannetta seurasi HJK:n kavennusmaali ja sehän ei tietysti jo valmiiksi tilanteesta kuumenneita Storm pelureita miellyttänyt. Tommi Kirjavainen otti pienen painimatsin HJK:n Lauri Hännisen kanssa ja roolia ottanut raitapaita päätti pistää molemmat pelurit pihalle. Kirjavaiselle päälle vielä kymppi, sillä ymmärrettävästi helpohko ulosajotuomio ensimmäisessä erässä sapetti kovasti. Painipukarit totesivat kyllä yhteistuumin heti kaukalon ulkopuolella, että taisi tuomari vähän ylireagoida tähän tunteenpurkaukseen. Loppupelin Storm pelasi viidellä puolustajalla ja Toni Pulkkinen (0+1) sekä Tuomas Tomminen (0+1) puursivat kaksi viimeistä erää joka toista vaihtoa.

Toisen erän pelailun aikana Vesa Kopin edellisessä pelissä löytynyt maalijyvä toi taas tulosta. Koppi laukoi kaksi maalia ja vei Stormin 2-5 johtoon. Paikkoja oli reippaastikin lisää jokaisella kentällisellä, mutta lukemat pysyivät aisoissa. Kahden ensimmäisen erän aikana laukaukset maalia kohden pysyivät suhteellisen tasaisina, mutta Storm pääsi paremmin tuhannen taalan paikoille lähinnä vastustajan löysäilyn ja edellä mainitun ykkösketjun loistovireen takia. Erän mainittavin tuokio taisi olla pieni nokkapokka Jussi Saarron vastustajan pakin välillä maalinedushässäkän jälkeen. Tilanteessa kolme kaveria vuorotellen kävi Saarron kimppuun, molemmille joukkueille kakkoset ja Saarrolle puhuttelu, että ”seuraavasta pihalle” – ihan aina ei tuomareiden tulkinnat menneet jakeluun Stormin vaihtopenkille. Molempia tuomareita ei käy syyttäminen, sillä vain toinen tuntui käyvän enemmän kierroksilla, kuin kukaan kenttäpelaaja.

Kolmas erä oli täysin Stormin heiniä HJK:n lopettaessa sen vähäisenkin puolustuspelaamisen. Laukkasella oli maalillaan 6 torjuntaa HJK:n 14 torjuntaa vastaan. Silti myös Stormin oman alueen puolustuspeli rakoili pahasti varsinkin kakkoskentällisen osalta. HJK teki harvoista paikoistaan erän aikana peräti 5 maalia ja voitti päätöserän 5-4. Tekemällä tehtyjä maaleja, mutta jokaisesta voi jäällä seissyt Storm viisikko etsiä syyllistä peilistä – sen verran vapaasti takamiehiä pääsi nousemaan maalintekosektorille. HJK itse asiassa jopa tasoitti pelin 5-5:een, mutta tasoero oli kuitenkin selkeä, eikä kotijoukkueesta ollut todelliseen uhkaan. Storm teki lukuisista paikoistaan tarvittavat maalit Saarron, Koskisen (2) ja ikinuoren Tony Saarisen toimesta. Ottelun lopussa HJK koitti kahden maalin takaa tasoihin ilman maalivahtia, mutta ”läheltä piti” tilanteita ei syntynyt Storm päähän. Kolme sekuntia ennen loppua Viuhko koetti vähän koputella Bentalebia vastaamaan koko pelin kestäneeseen mussutukseen ja jälkipeliin, mutta kaveri oli tietysti tässä vaiheessa kovinkin sitä mieltä, ettei tässä mitään pahaa ole tehty pelin aikana ja eiköhän anneta olla.

Ykköskentän tehoilun lisäksi Koppi teki 2+1 ja Saarinen 1+1. Laukkasen torjuntaprosentti tippui 94%:sta viimeisessä erässä 83%:iin, mutta vika ei ollut tolppien välissä vaan viisikon yhteispelissä. HJK oli ehkä koko kaudella nähdyistä joukkueista haluttomin kamppailemaan ja tulemaan alas puolustamaan ja siksi hyökkäyspelissä Stormilla oli aikaa tehdä temppujaan. Maaleja olisi voinut syntyä runsaasti enemmänkin, mutta pääasia, että loppujen lopuksi pisteet jäi kotiin. Kaksi voittoa putkeen ja innolla kapteeni Eskolalle löylynheittoon. Loppukierrokset nostivat Stormin lopulta sarjassa puolen välin yläpuolelle, mikä on kaiken kurjuuden jälkeen OK suoritus, vaikkei vastaakaan pätkääkään joukkueen tavoitteita. Muutama treenipeli olisi vielä edessä ehkä pienin kokeilukokoonpanoin ennen kuin Stormin kuuluisa tehotreenikausi alkaa tavoitteena jälleen parempi huomen ensi kaudella.