4.3.2006 Storm – PT-80 6-4

Stormin viimeinen Uusimaa -liigan runkosarjan ottelu pelattiin lauantaina 4.3.2006 Hyvinkäällä. Vastustajaksi ottelussa luisteli sarjataulukossa pykälää Stormia ylempänä majaileva PT-80 Riihimäeltä. Ottelu oli runkosarjan sijoituksia silmällä pitäen täysin merkityksetön, sillä kummankin joukkueen sijoitus oli ns. vakiintunut. Revanssihenkeä ei Stormilta kuitenkaan ottelusta puuttunut, sillä edellisen Riihimäen vierailun kyseenalaisten vaiheden jälkeen kärsitty 9-2 tappio oli joukkueella vielä tuoreena muistissa. Edellinen kohtaaminen Rihimäessä oli varsin lämmin, eikä lämpöä tästäkään ottelusta puuttunut: Ottelussa jaettiin yhteensä 109 minuuttia rangaistuksia. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun melko vähälukuisilla miehistöillä: PT:lla yhdeksän kenttäpelaajaa Stormin kahtatoista vastaan.

Tiedä sitten vaikuttiko ottelun merkityksettömyys siihen, että molemmilla osanotto oli näin vähäistä. Stormilta puuttui ottelusta mm. seuraavat kiekkomiehet: Tony ”Iso-keitto” Saarinen, Jari ”Iso-safka” Rasimus, Santtu ”Pikku-safka” Järvinen, V-P ”Velkku” Ovaska, Tero ”Rookie-Mustonen” Mustonen, Mika ”Poju” Ketonen, Juho ”Juho” Karjalainen, Harri ”Öbä” Ã–blom, Jussi ”Viuhko” Viuhko, Timo ”Max” Koskelin sekä Jari ”Kummisetä” Sulonen.

Ottelun ensimmäinen erä vielä meni varsin rauhallisissa merkeissä ja erän ainoat maalit teki vierailija PT-80. Maalintekijöinä Mikko Moilanen ja ylivoimalla, Stormin Lasse Katajamäen istuessa jäähyboksissa, Petteri Brusin. Tilanne lähdettäessä toiseen erään vierailijoille 0-2.

Heti toisen erän alkuun pääsi Storm kaventamaan, maalintekijänä Yli-anttilantien kynämies Antti Rantanen. Ajassa Stormin Jarmo Puistovirta lähti kampituksesta istunnolle ja PT:lle annettiin mahdollisuus pyörittää ylivoimaa. PT käytti tilanteen hyväkseen ja Joonas Ylänne tinttasi taululle lukemat 1-3 vierailijoille. Stormin selkäranka ei kuitenkaan tästä katkennut, vaan joukkue oli päättänyt tosissaan taistella voitosta. Ajassa 23.39 oli Lasse Katajamäen vuoro kaventaa lukemiksi 2-3. Syöttöpiste maalista Tuomas ”Mental” Vitikaiselle. Syy miksi Vitikainen sai juuri tässä tekstissä uuden lempinimen, selviää myöhemmin. Ajassa 23.59 ottivat Stormin Jani Hakoluoto ja PT:n Mikko Moilanen pienimuotoisen kahakan ja molemmat lähtivät istumaan kaksiminuuttista. Tämä kahakka olikin eräänlainen kulminaatiopiste ottelulle, sillä tämän jälkeen alkoi varsinainen jäähysuma, molemminpuolinen mussuttaminen ja päreiden palaminen. Toisessa erässä PT teki vielä yhden maalin, joten tilanne lähdettäessä kolmannen erän alkaessa 2-4 vierailijoille.

Kolmas erä sujuikin sitten lähes täydellisesti Stormin komennossa. Samaten toisessa erässä alkanut jäähyily sai myös jatkoa. Kolmannen erä maalikarkelot aloitti Stormin Mika Mikkola, syöttöpisteet Stormlegenda Jarkko Peltolalle ja huippupeliä pelanneelle Jarmo Puistovirralle. Puistovirran mukana Hyvinkään hämyiseen harjoitushalliin oli saapunut Stormin kolmihenkinen, mutta sitäkin kovaäänisempi ja uskollisempi kannattajajoukko. Minuutti maalista tulikin sitten ensimmäinen isompi torikokous, josta Stormin Toni Ruotsalaiselle ja PT:n Jani Jokiselle annettiin kakkoset. Tämän nahinan jälkeen tuomaristo otti joukkueiden kapteenit puhutteluun, mutta puhuttelusta ei suurempaa hyötyä näyttänyt olevan, sillä ajassa 33.18 istunnolle lähti Stormin Jaakko Liimatainen , ajassa 34.11 PT:n Petteri Brusin ja ajassa 35.06 PT:n Markus Ylänne. Ajassa 35.57 ottivat Stormin Olli Leppänen ja PT:n Jani Jokinen yhteen sen verran rajusti, että molemmat passitettiin suihkuun. Allekirjoittanut ei tilannetta kunnolla nähnyt, mutta puolin ja toisin vaikutti siltä että 5 +prk oli turhan kova rangaistus kyseisestä kahakasta. Päähänlyöntikisat ja hanskojen pudottamiset jäivät siis yleisöltä näkemättä. Ilmeisesti tuomarit päättivät näyttää joukkueille missä ”kaappi seisoo” ja ottaa ottelun tällä tavoin hallintaansa. Ajassa 39.16 sai vielä Stormin Liimatainen ottelun toisen kakkosensa ja tämän päätyttyä aloitti Storm maalikarkelot. Viimeisen viiden minuutin aikana lappasi Storm kolme maalia: 41.36 Tuomas Muotka, syöttöpiste Puistovirralle. 42.38 Puistovirta, syöttöpiste Muotkalle ja ajassa 42.43 Toni Ruotsalainen, syöttöpiste taas Muotkalle. Ajassa meni 44.03 meni Stormin muuten hyvin pelanneelta Tuomas Vitikaiselta ”muki nurin” ja mies sössötti itselleen ottelurangaistuksen.

Ottelu päättyi siis Stormin voittoon 6-4 ja erityiskiitos seura- ja valmennusjohdolta huikeasta kannatuksesta lähtee Stormin epäviralliselle kolmihenkiselle fan clubille, joka jaksoi vaikeista hetkistä huolimatta uskollisesti kannustaa kotijoukkuetta ja eritoten suurta sankariaan Jarmo Puistovirtaa. Seuraava Uusimaa -liigan ottelu Stormin osalta on playoff -ottelu Klaukkalan G-Voimaa vastaan ja varmuudella voidaan sanoa, että Leppänen ja Vitikainen eivät Stormin paidassa siinä pelissä esiinny. Ei siksi, että seura olisi langettanut sanktioita vaan siksi, että Leppänen sai pelirangaistuksensa myötä automaattisen yhden ottelun pelikiellon ja Vitikaisen ottelurangaistus lähtee Jääkiekkoliiton kurinpitoelimen käsittelyyn.