24.1.2016 RAMS – STORM 13-3

Murheellinen nollan pisteen vieraspeliviikonloppu oli tosiasia, kun Storm jäi RAMSin jalkoihin sunnuntaina Töölössä. Numerot 13-3 eivät täysin koko totuutta kerro, sillä myös RAMSin maalivahti joutui koville ja torjumaan lähes 50 kutia. Parempi joukkue kuitenkin voitti, vaikka luvut karkasivatkin liian rumiksi lopussa.

Storm aloitti pelin paremmin kuin edellisen päivän Karhu-Kissat matsin. Petteri Suomi teki hyvin maskia ja Henri Nurmi laukoi Jaakkolan ja Fagerströmin esityöstä 0-1. Ajassa 11:14 peli oli vielä 2-2, kun Stormilta oli onnistunut Mikko Eskola Koskisen aloitusvoiton jälkeen. Sitten Storm alkoi jäädä enemmän kyydistä. RAMS rakenteli nättejä sommitelmia ja tuntui, että jatkuvasti omasta päästä löytyi RAMSin mies vapaana takatolpalta tai takamiehien paikalta. Kotijoukkue liikutteli kiekkoa komeasti ja paria luisteluvoimaista kaveria ei saatu kiinni millään. Avauserän lopulla syntyneen 4-2 ylivoimaosuman jälkeen tilanne ei silti vielä näyttänyt pahalta, sillä oman pään ongelmista huolimatta myös toisessa päässä maalivahti Jaakko Rahkonen joutui venymään 15 torjuntaan.

Toisessa erässä Storm sai kakkosia ja peli ei löytänyt uomiinsa. Jäädytystauolle puolessa välissä mentiin lukemista 5-2 ja heti tauon jälkeen ylivoimalla syntyi 6-2. Siinä vaiheessa Stormilla oli oma etsikkoaikansa. Kaikki ketjut syttyivät taistelemaan ja jokainen viisikko sai luotua painetta toiseen päähän ja näytti jopa sille, että Storm saattaa pelin kääntää. Mutta taitava kotijoukkue käytti taas hyväkseen Stormin huonon sijoittumisen ja tilanteessa 7-2 peli alkoi olla taputeltu. Viimeistään 8-2 sekunti ennen toisen erän loppua ottelun tehomiehen Ville Rantasen (6+1) toimesta oli naula arkkuun.

Päätöserään Storm sotki kentällisiä ja sai taas enemmän painetta toiseen päähän, mutta tuttu kaava oli tässäkin erässä. Storm sai tehdä valtavan määrän töitä maalipaikkojen eteen, joita toki syntyi. Oman pään peli oli luokatonta ja RAMS sai maaleja helpon näköisesti. Rantasen ohella puolustaja Hannes Männistö kuudella syöttöpisteellään sai sotkettua Stormin viisikon peliä taitavasti. Joni Koskinen onnistui laukomaan ranteella Stormin kolmannen maalin, mutta se oli laiha lohtu. Lopussa lukemat repsahtivat pahasti ja 13-3 on tylyä luottavaa.

Storm voitti Jää-Tiikerit, Jää-Tiikerit voitti RAMSin ja pari päivää myöhemmin RAMS voittaa Stormin 13-3. On tämä kolmosen jääkiekko vaihtelevaa lätkää ja joukkueiden peli ailahtelevaa välillä. Erikoiselta kuulostaa, että 13-3 lukemista huolimatta Storm sai tosiaan toiseenkin päätyyn aikaiseksi lähes 50 kutia. Toivottavasti Winter Classic viikonloppu saa Stormin suunnan taas kääntymään ja loppukaudesta noustaan vielä mukaan play-off kamppailuun.