27.2.2016 STORM – HAWKS 12-3

Järvenpään Hawks oli Hyvinkää Stormille vastaantulija jääkiekon III-divisioonan kamppailussa Hyvinkäällä. Storm latoi taululle peräti 12-3 voittolukemat, eikä Hawks pystynyt haastamaan Stormia missään vaiheessa ottelua vaikka Hyvinkääläiset eivät parasta peliään saaneetkaan vireille.
Storm aloitti maalinteon jo ajassa 1.24, kun hyvää kautta pelaava Henri Nurmi lähti nostamaan kiekkoa ketjukavereiden luistellessa vaihtoon. Kiekko alueelle ja lämäri täyden iltapuhteen suorittaneen Hawks-vahdin selän taakse. Hawks pääsi tasoittamaan seitsemän peliminuutin kohdalla epäonnistuneen avausyrityksen johdosta, mutta vain minuutti myöhemmin Storm siirtyi 2-1 johtoon ylivoimalla. Asialla kentällinen Fagerström-Muotka-Lindholm-Pikkupirtti-Kalteva, joka pelasi esimerkillistä ylivoimaa läpi ottelun tehden kolme neljästä osumastaan yv:llä. Hawks joutui turvautumaan rajuun mailahäirintään vikkelämpien Hyvinkääläisten kanssa, ja minuutti myöhemmin sama kentällinen rankaisi vajaamiehistä järvenpääläiskentällistä, tällä kertaa maalin viimeistelijänä Juho Pikkupirtti. 18 sekuntia tästä kolmoskentän työmyyrä Tuomas Tomminen sivalsi ranteella taululle jo lukemat 4-1. Ajassa 13.19 Mikko Eskola sijoitti maalin takaa kiekon pömpeliin maalivahdin varusteiden kautta, ja peli alkoi vaikuttamaan läpihuutojutulta. Hawks kuitenkin rankaisi erän lopulla, kun yleensä varsin kiekkovarma puolustaja Mika Kalteva menetti kiekon vaarallisesti omalla alueella. Ensimmäiselle erätauolle 5-2 lukemissa.
Toisen erän alussa tulokas Kimi Räsänen maalasi illan ensimmäisensä Eskolan paluukiekosta. Välissä tarjottiin Stormille jälleen parikin ylivoimaa, mutta seuraavan maalin teki kuitenkin vieraat – ajassa 34.18 Hawksin Lari Ylikarjula läväytti ranteella kavennuksen Storm-maalilla hyvän peruspelin torjuneen Tony Ã…kerbergin taakse. Toinen erä ei ihmeellisyyksiä tarjonnut, Lindholm ja Räsänen iskivät illan toiset osumansa ketjukavereidensa hienosta esityöstä ja toiselle maalitaulun näyttäessä 8-3.
Kolmas eräs oli tunteikas, kuten kiekkopelin kuuluukin. Tuomaripari Pirttinen-Partanen piti ottelun kuitenkin hyvin hallussa ja ylilyöntejä ei nähty, vaikka molempien joukkueiden tunteet kävivät kierroksilla edellisen Järvenpäässä pelatun pelin tapahtumien johdosta. Huomionarvoista oli, että erityisesti vierasjoukkueen kokeneemmat pelaajat menettivät pahiten malttinsa. Storm maalasi kolmannessa erässä vielä neljästi. Räsänen sinetöi hattutemppunsa lämärillä, ja kovista puheista huolimatta viulunsoittotuuletusta ei nähty. Kolmoskentän pakki Joni Jaakkola teki näyttävän 10-3 osuman suoraan Joonas Tommisen nappisyötöstä ja Eskola sekä Christer Fagerström sinetöivät loppulukemat 12-3.
Vaikka Storm ei tosiaan parasta peliään esittänytkään, rutiinisuoritus riitti selkeään voittoon ja ottelu tarjosi varmasti paikalle eksyneelle satapäiselle yleisölle viihdyttävää kiekkoa. Lähes kaikki pelaajat salamapaidoilta saivat tehomerkintöjä. Tulokaspelaaja Kimi Räsänen teki hattutempun (3+1) ja vierellä loukkaantumisista kärsinyt kokeneempi Mikko Eskola iski tehot 2+2. Samasta kentästä Henri Nurmi (1+1) ja Jussi Saarto (0+2) pääsivät myös tehoille. Mika Kalteva (0+3) oli rakentamassa kaikkia kentällisensä kolmea ylivoimaosumaa Tuomas Muotkan (0+3) kanssa, ja ketjukavereista osui Timo Lindholm kahdesti sekä Christer Fagerstöm (1+1) sekä Juho Pikkupirtti (1+1) kertaalleen. Edellä mainittujen lisäksi pisteille ylsivät myös Joni Jaakkola (1+0), Tuomas Tomminen (0+1), Joonas Tomminen (0+1) sekä Mikko Glans (0+1).
Storm pelaa kauden viimeisen ottelunsa Hyvinkäällä lauantaina 5.3. klo 18:30 Pitäjänmäen Tarmo II:ta vastaan. Vaikka playoff-paikka onkin tavoittelemattomissa niin pienenä porkkanana voi pitää sitä, että paikallisvastustaja Hyvinkää Bruins kamppailee samoista pistesijoista, kun molemmilla on jäljellä yksi ottelu. Ja ties vaikka Räsäsen viulunsoittotuuletus nähtäisiin tällä kertaa.