Hyvinkää Stormin edustusjoukkueen kausi 2015-2016 valmentajan näkÖkulmasta

Nettitoimitus pisti Stormin toiminnanjohtajan ja ainakin toistaiseksi viimeistä kauttaan päävalmentajan pestiä hoitaneen Jussi Viuhkon tenttiin. Hyvinkää Stormin 12. kausi sai päätöksensä ja kyllä tietyt aikajaksot voidaan vetää Viuhkon pelaajauran ja herran valmennusperiodin mukaan. Seuratoiminta ja edustusjoukkueen toiminta on ottanut vuosi vuodelta steppejä eteenpäin ja nyt on aika siirtää kapulaa seuraavalle kaudelle pitkän linjan stormilaiselle Tero Mustoselle Viuhkon jatkaessa taustajoukoissa. Mutta ennen sitä annetaan puheenvuoro Viuhkolle. Haastattelun löydät täältä:

 

 

Viimeisen päävalmentajakauden analyysit ja sanat faneille – Jussi Viuhko:

Mistä lähtökohdista ja millä tavoitteilla kausi numero 12 käynnistyi?

Lähtökohta kauteen oli parempi kuin edelliskautena, koska joukkue oli valmiiksi hitsautunut paremmin yhteen, pelitavalliset asiat olivat tuttuja ja perusrunkoon ei tullut isoja muutoksia. Tämän lisäksi rinkiin tuli kentällisen verran uusia nuorempia kavereita, jotka tulivat sisään hyvällä asenteella ja toivat mukanaan lisää kilpailua pelipaikoista. Tätä taustaa vasten joukkueelle ei voinut asettaa muuta tavoitetta kuin paikan ylemmässä loppusarjassa.

 

Miten alkusarja sujui?

Näin jälkeenpäin katsottuna alkusarjassa oli paljon hyvää, vaikka tavoitteesta, ylemmästä loppusarjasta, jäätiin ulos maalieron perusteella. Seitsemän voittoa kymmenestä ottelusta on kuitenkin hyvä suoritus, kun huomioidaan että lohko viiden kärkijoukkueen osalta oli hyvin tasainen. Alkusarja osoitti kuitenkin myös sen mikä oli koko kauden isoin ongelma. Eedelleen hyvän ja huonon päivän ero on liian suuri ja parhaimmillaan loistava peli, jolla pärjättäisiin pykälää ylempänä olevia joukkueita vastaan, saattaa yhden ottelun sisällä sulaa täydeksi katastrofiksi. Tyyppiesimerkki tästä 15-3 vierastappio HAKI:lle, kun sama joukkue voitettiin kotona suvereenilla esityksellä ja pienellä miesvajeella 5-3. Samaten alkusarjan tappiot Bruinsille ja Hawksille – kantti ei riittänyt puristamaan näistä pienten marginaalien peleistä pisteitä. Jatkopaikkaan ei niistä olisi tarvittu kuin yksi piste tarjolla olleesta neljästä.

 

Yhteenveto loppusarjasta?

Loppusarjassa tavoitteeksi asetettiin alemman loppusarjan voitto ja siihen olisi ollut kaikki mahdollisuudet, mutta paha alkusarjan HAKI -pelin kaltainen sulaminen kahdessa pelissä RAMSia ja PUS:ta vastaan vesitti ne mahdollisuudet. Sarjan viimeisessä kolmessa kotipelissä joukkue pelasi hyvää ja suvereenia kiekkoa, mutta siitä huolimatta 5 tappiota jatkosarjassa joukkueen tasoon nähden on surkea suoritus.

 

Kauden kohokohdat ja pettymykset / mieleenpainuvimmat hetket?

Kohokohtana voidaan pitää pelitahdiltaan intensiivistä ja pari paikallispeliä sisältänyttä alkusarjaa, jossa suurimmaksi osaksi peli toimi ja jännitys jatkopaikan suhteen säilyi aina kalkkiviivoille saakka. Samaten se lämmittää mieltä, että parhaimmillaan peli oli todella yleisöönmenevää ja harjoituksissa haetut asiat toimivat.

 

Pahimpia pettymyksiä edellä mainitut kolme sulamista, joissa lopetettiin pelaaminen ja sallittiin vastustajan mättää taululle häpeälliset lukemat. Tietysti pettymyksiä myös menetetty paikka ylemmässä loppusarjassa ja alemman loppusarjan playoffeista tippuminen.

 

Esiin nostettavat pelaajat tai asiat?

Nuorten pelaajien sisääntulo joukkueeseen: Jerry Puttonen, Jari Saruaho, Tatu Kivenne, Kimi Räsänen, Christer Fagerström, Mikko Järvenoja ja maalivahti Ville Tauriainen. Tämä porukka esiintyi edukseen ja voi olla todella tyytyväinen antamaansa kokonaispanokseen joukkueelle, huomioiden että kyseessä oli ensimmäinen täysi kausi seurassa. Kokeneemmista pelaajista asenteeltaan, harjoitusmotivaatioltaan ja luotettavuudeltaan esiin on tuttujen konkarien lisäksi voi esiin nostaa viime kaudella mukaan tulleet maalivahti Ville Karnarannan sekä puolustajat Henri Nurmen ja Joni Jaakkolan. Kaikki ovat löytäneet oman roolinsa joukkueessa ja ovat viimeisen päälle joukkuepelaajia.

 

Mitä tuleva kausi tuo tulleessaan ja miten siihen valmistaudutaan?

Valmistautuminen tulevaan kauteen on jo aloitettu. Joukkueen pitää olla ensi kaudella nopeampi, tiiviimpi, fyysisempi ja kovakuntoisempi kuin tänä vuonna. Muuta urheilullista tavoitetta ei voi olla kuin paikka ylemmässä loppusarjassa. Alkusarjan jälkeen katsotaan missä ollaan ja mikä on seuraava tavoite. Ensi kauden johtoryhmä istuu lähiaikoina alas, katsoo millainen on rosterirunko tällä hetkellä kasassa ja käy keskustelun mitkä edellytykset kullakin tämän kauden pelaajalla on jatkaa ensi kauden joukkueessa.

 

Mitä muuta mielessä näin päävalmentajan uran toistaiseksi päättyessä?

Kiitokset seuran tukijoille ja kannattajille. Hieno nähdä uskollisten kannattajien käyvän vuosi toisensa jälkeen hallilla ja porukan kasvavan vuosi vuodelta vaikka muutakin lajitarjontaa kaupungissa on. Toivottavasti joukkue on onnistunut tarjoamaan mieleenpainuvia elämyksiä.