3.12.2016 BRUINS – STORM 2-9

Kauan odotettu paikalliskamppailu oli tärkeä molemmille joukkueille jatkosarjan kannalta. Häviäjän mahdollisuus ylempään sarjaan olisi mennyt. Tällä kertaa voittajasta ei jäänyt spekuloitavaa, sillä Storm iski taululle peräti 2-9 lukemat parin sadan hengen yleisön edessä.

 
Alkuminuuteilla Bruins painoi päälle vimmatusti ja aiheutti Stormille harmaita hiuksia. Tony Ã…kerberg Storm maalilla otti tärkeitä koppeja. Alkurynnistyksen jälkeen Storm otti kuskin paikan ja 11 minuutin kohdalla Jussi Saarto iski 0-1. Maalia edelsi Eskolan ja Koskisen taidokas kulmataistelu, jossa Bruinsin aggressiivinen puolustus pelattiin hienosti ulos ja kiekko Saarrolle takatolpalle. Maalin jälkeen näytti, ettei Bruins enää uskaltanut tulla yhtä aggressiivisesti paineistamaan joka tilannetta. 0-2 maalissa Räsäsen jättösyötön jälkeen Muotka antoi poikkisyötön Lindholmille, jonka laukaus osui tolppaan. Räsänen kävi siirtämässä kiekon maaliviivalta maaliin – hieno suora hyökkäyskuvio. 0-3 lukemissa Bruinsin päitä alkoi painua kasaan. Ylivoimalla Muotka ampui Komulaisen poikkisyötöstä ranteella ja kiekko lipsahti helpohkosti räpylästä maaliin. Bruins myös vaihtoi maalivahtia tässä vaiheessa.

 
Sama kentällinen rakensi jälleen ylivoimalla maalin ja lukemat 0-4 toisen erän alkuun. Muotka haki poikkisyöttöä Komulaiselle pariin kertaan tuloksetta, mutta jälkimmäisestä Komulainen pääsi pelaamaan maalin eteen Närvälle, jonka näppärät kädet toimivat. Pieni siirto rystylle ahtaassa paikassa ja kiekko maalin kattoon. 0-5 oli kyllä jo onnenkantamoinen. T. Tomminen heitti poikkisyötön, joka osui Bruins pakin lapaan ja liukui hitaasti, mutta varmasti pomppien etukulmasta sisään, mistä maalivahti oli jo lähtenyt liukumaan pois. Onnenkantamoiset menivät tasan, kun Storm purku omassa päässä osui oman kaverin pohkeisiin ja siitä pompulla omaan maaliin 1-5. Kiriä ei tässä vaiheessa päässyt syntymään, kun Koskinen iski 1-6 ylivoimalla laukomalla paikoiltaan ”P. Lainemaisen” ranteen maalin kattoon.

 
Päätöserässä odotettiin vielä Bruinsin rynnäkköä ja takaa-ajoa, mutta se kuihtui heti alkuunsa, kun Koskinen syötti maalin takaa Saarrolle, joka pisti kiekon varmasti takakulmaan ja 1-7 lukemat taululle. Tässä vaiheessa peli oli selvä. Tasavajaalla Koskinen ja Eskola pistivät shown pystyyn ja pyörittivät koko nelikon pihalle ja 1-8. Lopussa Storm ylivoiman päätteeksi unohtui, että jonkun piti ottaa myös pakin paikka ja Raunio & Tynit pääsivät iskemään kavennuksen. Stormin Komulainen väänsi vielä tämän jälkeen itsensä väkisin maalille kiekon kanssa ja iski itse Tommisen riparista 2-9 loppulukemat.

 
Sen verran lukemat karkasivat jo alussa, että paikallisottelun tuttua kiihkeää vääntöä ei tänään kaukalossa valtavasti näkynyt. Stormin kannalta tämä on hyvä, sillä jo sunnuntai-iltana on edessä kova ja tärkeä vääntö sarjan kärkiporukkaan kuuluvaa RAMSia vastaan. Storm pelaajisto koki jo ennen ottelua takaiskuja, kun Lehtimäki ja Järvenoja eivät kyenneet palaamaan. Myös Kaltevan, Pikkupirtin ja Lindholmin pelikunto on kysymysmerkki. Pistenikkarit: Koskinen 2+2, Saarto 2+2, Muotka 1+2, Komulainen 1+2, Eskola 0+3, Räsänen 1+1, T. Tomminen 1+1, Närvä 1+0, Lindholm 0+1. Harvemmin kolmosen peleissä torjuntaprosentti nousee yli 90, mutta Ã…kerberg otti 36 koppia prosentilla 95.