19.11.2017 NÄÄDÄT – STORM 8-7 JA 22.11.2017 A-RANGERS – STORM 9-5

Sunnuntaina 19.11 ja keskiviikkona 22.11 Storm kävi vierasvisiiteillä Näätien luona Hernesaaressa ja A-Rangersin vieraana Malmilla. Kummastakaan ottelusta ei pistesarakkeeseen kertynyt tällä kertaa lisämerkintöjä. Alapuolella lyhyet kuvaukset otteluista:

 

19.11.2017 NÄÄDÄT – STORM 8-7

Näädät oli parempi sunnuntaina Hernesaaressa maalein 8-7. Hyvässä vireessä aiemmissa peleissä ollut Storm -vahti Janne Saksa loukkaantui ottelun puolivälissä ja tämän lisäksi ikävän tutunkuuloinen kaava koitui salamapaitojen kohtaloksi – tyhmät jäähyt ja muutama käsittämätön oman pään virhe antoi voiton avaimet vastustajalle. Kapeahko materiaali näkyy myös tehotilastoissa, sillä tälläkin kertaa Stormin maalit jakautuivat vain kolmelle pelaajalle, kun Joni Koskinen ja Sami Räsänen nakuttelivat hatun mieheen ja yhden kihauksen pääsi paukuttamaan Anton Lehtimäki (1+2). Pisteiden valossa onnistui myös runkopakki Mika Kalteva (0+3).

 

 

22.11.2017 A-RANGERS – STORM 9-5

Stormin synkeä Helsingin vieraskiertue sai jatkoa keskiviikon myöhäisillassa Malmilla, kun isäntäjoukkue A-Rangers oli parempi lukemin 9-5. Lukemat eivät jätä sijaa selittelyille, sarjakakkonen ja kokeneita pitkän linjan pelimiehiä täynnä oleva A-Rangers hyödynsi tehokkaasti tarjotut ylivoimansa ja sitä myöten ansaitsi voittonsa. Vaikka lukemat lopussa repesivät varsin selviksi, niin täysin totuudenmukaista kuvaa ne eivät kenttätapahtumista anna, sillä Storm oli täysin pelissä mukana aivan viimeisille minuuteille ja lopullisen 8-5 niitin A-Rangers iski ajassa 58:42. Tähän saakka peli oli aaltoillut vauhdikkaasti päästä toiseen maalivahtien torjuntojen ollessa jotakuinkin tasan (30-33).

Joukkueista herkkäjalkaisemmalla Stormilla oli kaikki mahdollisuudet hoitaa pisteet kotiin, mutta jälleen kerran peli kaatui koko alkukauden vaivanneeseen kurittomuuteen, joka ilmeni lepsuiluna omassa päässä sekä typerinä jäähyinä tilanteissa joissa peli oli puolin ja toisin rehtiä ja siistiä. Osa Stormin jäähyistä ja puolustuspään virheistä voidaan toki laittaa myös sen piikkiin, että etenkin pakistossa osa pelaajista joutuu tällä hetkellä liian suuren fyysisen kuormituksen alle kovassa paineessa ja tämä näkyi etenkin ottelun loppupuolella, mutta sekään ei ole mikään selitys. Fakta on se, että kurittomuus ja keskittyminen epäolennaisuuksiin maksaa tällä hetkellä Stormille sarjapisteitä otteluissa, jotka olisivat täysin voitettavissa. Ja se on sääli, sillä tässäkin ottelussa oli useampi pelaaja joka pelasi hienon ottelun ja teki hevosen lailla töitä molemmissa kenttäpäädyissä.

Ajassa 55:57 nähtiin ottelussa lähestulkoon ”out of nowhere” -tyyppinen episodi eli jonkin sortin joukkotappelu, joka sai alkunsa A-Rangersin vahvasta ajosta maalille läpiajon päätteeksi ja ajautumisesta Stormin maalivahti Tony Ã…kerbergin päälle. Tämän seurauksena Stormilta Eetu Helin tuli puolustamaan maalivahtiaan ja yleinen härdelli oli valmis. Yhtään liiottelematta molemmilta joukkueilta oli jäällä vähintään 6 tai 7 pelaajaa ja useampi pari väänsi keskenään jään ollessa täynnä hanskoja, mailoja ja kypäriä. Kovinkaan suurta mielikuvitusta ei tuomaristolta olisi vaatinut laittaa ainakin kolme ukkoa per puoli päädystä ulos tai vähintäänkin boksiin istunnolle. Tuomarit kuitenkin päätyivät ratkaisuun, että pelirangaistukset tuomitaan ainoastaan kahakan aloittajille, eli Helinille ja ilmeisesti A-Rangersin Arto Väisäselle. Tämä ns. Salomonin tuomio tilanteesta varmaan sinällään oli tapahtumiin nähden oikeudenmukainen, mutta varsin vähäinen kentällä tapahtuneeseen toimintaan nähden. Pelin eskaloituminen tähän tilanteeseen oli sinällään erikoista, koska siihen saakka peliä oli pelattu rehdissä hengessä ilman ylilyöntejä eikä kentällä juuri tapahtunut mitään tällaiseen viittaavaakaan. Muutamalla A-Rangersin kaverilla, erityisesti punainen villapipo päässään vaihtoaitiossa siiviileissä pyörineellä kalastajan ja/tai maanviljelijän näköisellä kaverilla, tilanne meni poikkeuksellisen paljon tunteisiin kun vielä pelin päätyttyäkin oli kovasti asiaa niin Stormin pelaajille kuin valmentajille. Noh, kukin tyylillään.

Tehomiehinä ottelussa jälleen kerran hääräsivät tutut nimet eli Joni Koskinen (1+3) ja paluun askiin tehnyt Mikko Eskola (3+0). Myös Sami Räsänen onnistui maalinteossa.

 

 

Nyt Stormilla on vuorossa peleistä parin viikon tauko ja kovat pelit jatkuvat TO 7.12, kun Storm suuntaa Salmisaareen HJK:n vieraaksi. LA 9.12 Storm suuntaa Tuusulaan haastamaan kivikovan sarjaykkösen TuusKin.