7.12.2017 HJK – STORM 7-11 JA 9.12.2017 TUUSKI – STORM 7-5

Stormin vieraskiertue jatkui to 7.12 Salmisaaressa ja la 9.12 Hyrylässä otteluilla perinteikkäitä HJK:ta ja TuusKia vastaan. Kotiintuomisina otteluista oli voitto ja tappio.

 

 

7.12.2017 HJK – STORM 7-11

Storm kävi kairaamassa maukkaan vierasvoiton Salmisaaren torstai-illasta lukemin 7-11. Ensimmäinen erä ottelusta oli kunnon hurlumhei -kiekkoa molempien takoessa maaleja vuorotahtiin. Storm aloitti maalinteon ajassa 2:17 Joonas Tommisen toimesta ja HJK tasoitti ajassa 3:23. Tämän jälkeen HJK ei enää tasoihin päässyt vaan Storm oli jatkuvasti johtoasemassa HJK:n päästessä lähimmillään maalin päähän. Ottelun ensimmäinen erä päättyi Stormin johtoasemassa lukemiin 4-5.

 

Ensimmäisen erän jälkeen maalijuhlat hiukan tasoittuivat Stormin saadessa HJK:n pelitavasta sekä pelaamisesta Salmisaaren pienessä askissa kiinni. Toisen erän jälkeen taululla komeilivat lukemat 4-7 Stormille. Merkillepantavaa on, että toisen erän loppuun mennessä ainoastaan kotijoukkue HJK:lle oli vihelletty yksi kaksiminuuttinen.

 

Ottelun kolmannessa erässä vastustaja sai vielä hetkeksi juonesta kiinni ja sai kirittyä maalin päähän, mutta hyvin nopeasti 6-7 maalin jälkeen Storm rokotti HJK:ta kahdesti ja peli oli sitä myöden selvä. Ajassa 57:01 HJK pääsi vielä kaventamaan ylivoimalla, mutta tämän jälkeen ajassa 57:42 ja 59:59 Stormin kippari Mikko Eskola viimeisteli illan kolmannen ja neljännen maalinsa ja näin ollen taululla lukemat 7-11.

 

Stormin tehomiehet Mikko Eskola 4+2, Ville Närvä 0+5, Joni Koskinen 2+1, Anton Lehtimäki 2+0, Jussi Saarto 0+2, Mika Kalteva 0+2, Henri Nurmi 1+0, Jere Tanninen 1+0 ja Joonas Tomminen 1+0

 

 

9.12.2017 TUUSKI – STORM 7-5

Storm jatkoi vieraskiertuettaan lauantaina 9.12 Hyrylässä TuusKin vieraana. Stormilla oli jo voiton avaimet käsissään, mutta rutinoitunut kotijoukkue hyödynsi hyvinkääläisten lepsun pelaamisen johtoasemassa päätöserän alkupuoliskolla ja pisteet jäivät Tuusulaan. Ottelun ensimmäisen erän TuusKi vyörytti vahvasti Stormin kenttäpäätyyn, mutta huolimatta selkeästä erosta maalivahtien torjunnoissa mitään suurta paniikkia ei missään vaiheessa Stormin päädyssä päässyt syntymään Tony Ã…kerbergin napsiessa kiekot varmuudella. Erä päättyi lukemiin 2-1 TuusKille joukkueen viimeistellessä jälkimmäisen maalin ylivoimalla.

 

Ottelun toisessa erässä nähtiinkin sitten kuluvan kauden parasta Stormia ja näyttikin jo vahvasti siltä, että isäntäjoukkue TuusKi tippuu täysin kyydistä. Storm vei kakkoserän lukemin 3-0 ja erän loppuessa taululla komeili lukemat 2-4. PaikkapaikoiT’n näytti, että TuusKin pakka olisi levinnyt aivan täysin mutta tämä ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa.

 

Kolmannen erän alussa tuli Stormille karu muistutus, että kiekko-ottelu kestää täydet 60 minuuttia ja ajassa 44:09 oli taululla lukemat 5-4 kotijoukkueelle. Tiedä sitten tuliko erätauolla se kuuluisa hyvänolon tunne pusakkaan, mutta jokatapauksessa TuusKi oli jostain kaivanut erätauolla lisää virtaa kintereisiin ja antoi kolmannen erän ensimmäisen vitosen aikana muistutuksen miksi on sarjaykkönen. Stormin murheellisen kolmoserän täydensi vielä ykkösvitjan laidassa pelanneen Ville Närvän ajassa 45:45 saama ulosajo polvitaklauksesta. Kyseessä oli puhdas vahinko kiekontavoittelutilanteessa, mutta jokatapauksessa Storm joutui vitosen alivoimalle. Storm vielä tappoi jäähyn mallikkaasti ja onnistui Joni Koskisen toimesta vielä tasoittamaankin ottelun ko. alivoiman aikana ajassa 46:39. Tämän jälkeen ottelussa painittiin tasatahtia aivan loppuminuuteille saakka ja entistä enemmän alkoi näyttää siltä, että seuraavan maalin tekijä voittaa ottelun. Valitettavasti ajassa 56:42 maalinteossa onnistui TuusKi ja maali jäikin ottelun voittomaaliksi. Lopullisen niitin (7-5) TuusKi iski seitsemän sekuntia edellisestä ja peli oli sitä myöten selvä. Ajassa 58:40 TuusKi sai vielä kaksiminuuttisen ja Storm pääsi jauhamaan 6 vs. 4 ylivoimaa ilman maalivahtia, mutta enempää maaleja ei ottelussa saatu aikaan.

 

Summa summarum, Stormilla olisi ollut kaikki mahdollisuudet voittaa ottelu, mutta tällä hetkellä ns. kypsää ja ehjää peliä kyetään pelaamaan arviolta se n. 50 minuuttia. Se ei vaan TuusKin tasoista vastustajaa vastaan riitä, kun kiekkopeli kestää sen täydet 60 minuuttia ja näin ollen pisteet jäivät oikealle joukkueelle. Parempaan suuntaan kuitenkin koko ajan ollaan joukkueena menossa. Stormin tehomiehet: Joni Koskinen 2+0, Ville Närvä 1+1, Sami Räsänen 0+2, Anton Lehtimäki 1+0 ja Mika Kalteva 1+0

 

Pelit Stormilla jatkuvat 16.12 lauantaina, kun vieraaksi Hyvinkäälle syyskauden viimeiseen otteluun saapuu HJK.