13.1-14.1.2018 STORM – IHK 7-2 JA STORM – BRUINS 5-3

Lauantaina 13.1 ja sunnuntaina 14.1 Storm pelasi tuplakotipelit joista saldona oli kaksi voittoa. Alapuolella lyhyet raportit otteluista:

 

 

13.1.2018 STORM – IHK 7-2

Storm avasi vuoden 2018 III-divisioonan ottelurupeamansa kotiottelulla IHK:ta vastaan. Ottelu ei jättänyt epäselvyyttä kumpi joukkueista oli parempi ja pisteet jäivät kotijoukkueen kypsän esityksen jälkeen Hyvinkäälle. Avauserässä oli tunnetaso korkealla ja kentällä nähtiin useampi maalinedushässäkkä joista ukkoa passitettiin jäähylle. Peli pysyi kuitenkin tuomareilla hyvin näpeissä ja tilanne oli ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä 4-1 kotijoukkueelle.’

 

 

Erätauolla Stormin valmennus painotti, että kierroksia pitää saada alaspäin jottei homma lähde lapasesta ja tässä onnistuttiinkin varsin mallikkaasti. Jäähyjä tuli vähemmän, siihen sivuun pari maalia ja lukemat taululla 6-1:n. Kolmas erä oli jotakuinkin edellisen toisinto; vastustaja ei päässyt juurikaan kunnon paikoille ja ne mihin pääsi, napsi Janne Saksa Stormin maalilla varmuudella. Storm ja IHK tekivät kolmannessa erässä molemmat yhden maalin. Vierailijoiden kavennusmaali syntyi, aivan kolmannen erän lopussa kotijoukkueen puolustuspään lepsuilun seurauksena. Tästä maalista on toki eriäviä mielipiteitä kävikö kiekko edes viivan yli, mutta pöytäkirjaan maali kuitenkin merkittiin. Kovimmat tehot ottelussa Stormilta merkkautti Joni Koskinen (4+1), Mikko Eskola (0+3), Mikko Järvenoja (1+1), Ville Närvä (0+2) ja Toni Pulkkinen (0+2)

14.1.2018 STORM – BRUINS 5-3

Iso voitto ja kovia jätkiä. Ei voi muuta sanoa. Riippumatta vastustajasta tai siitä, että pelattiin paikallispeliä, niin nousu 0-3 tappioasemasta 5-3 voittoon on yleisellä tasolla jääkiekkoilullisesti kova juttu ja nousee Hyvinkää Stormin seurahistoriassa kaikkien aikojen merkittävimpien otteluiden joukkoon.

 

 

Vaikka päälimmäisenä ottelusta varmaan kaikille stormilaisille jää positiivinen pohjavire kuten pitääkin, niin se ei muuta sitä tosiasiaa, että ottelun alussa isäntäjoukkue ei ollut täysin valmiina pelaamaan ja tämän seurauksena ensimmäisessä vaihdossa soi omissa ja heti perään ajassa 3:22 ylivoimalla ja taululla lukemat 0-2. Kolmannen erän alkupuolella vierailija Bruins rokotti vielä kolmannen kerran ja tässä vaiheessa alkoi kotijoukkueen kannalta näyttämään synkältä. Tilannetta ei helpottanut yhtään, että Storm sekoili erässä kunnolla jäähyjen kanssa ja tarjosi vierailijoille mahdollisuuden pelata pitkälle yli kaksi minuuttia 5 vs. 3 ylivoimaa. Vierailija ei kuitenkaan tätä saumaa käyttänyt ja lukemat pysyivät samoina aivan erän loppuminuuteille. Ajassa 38:03 Storm aloitti loppukirinsä Jussi Saarron ladatessa Anton Lehtimäen nappisyötön suoraan syötöstä ohi mallikkaasti läpi ottelun pelanneen Bruins -kassari Joni Armisen. Lukemista 1-3 lähdettiin kolmanteen erään.

 

 

Storm teki erätauolla pientä hienosäätöä kokoonpanoihinsa ja tämä alkoi tuottaa tulosta. Storm aloitti erän ylivoimalla ja marssitti jäälle yv-viisikon, jossa pelasi Joni Koskinen, Mikko Eskola, Mika Kalteva, kauden avausotteluaan pelannut Tuomas Muotka ja Jerry Puttonen. Kolmas erä ehti vanheta 41 sekuntia kun kiekko oli Bruinsin maalissa ja tästä alkoi isäntäjoukkueen vyöry. Storm alkoi luomaan painetta Bruinsin kenttäpäähän jatkuvalla syötöllä ja vierailijat joutuivat rikkomaan. Rikkeiden seurauksena Stormin tuore ”ykkös-yv” pääsi kentälle ja lapio kiekon vielä kolme kertaa Bruinsin verkkoon. Stormin 2-3 maalin viimeisteli Joni Koskinen, seuraavat kolme maalia Mikko Eskola Koskisen toimiessa tarjoilijana. Myös Bruins kävi erässä lähellä maalintekoa joukkueen ykköstykki Ville Tynin päästessä läpiajoon ja kilauttaessa yläputkeen, mutta tuomarit olivat hereillä eivätkä maalia vierailijoille protestoinnista huolimatta hyväksynneet. Tämä oli oikea tuomio, sillä takanahka ei kilahda kuten Pihkalassa tai Sveitsin kentän ulkojäämaaleissa.

 

 

Kotijoukkue Stormin erinomaisen kolmannen erän sekä Eskolan hattutempun lisäksi mainitsemisen arvoinen performanssi oli otteluun Mikkelistä saapuneen Stormin seuraikoni Tuomas Muotkan esitys. Vaikkakaan kyseessä ei ollut herran ensimmäinen kiekkopeli tähän sarjakauteen ja jäällä on tullut jonkun verran niin kotikulmilla kuin muutamaan kertaan Hyvinkäälläkin käytyä, niin silti hyppy ns. pystymetsästä kontaktikiekkoon ja paikallispeliin ei ole helppo homma. Tume kuitenkin osoitti olevansa pelimies isolla P:lla ja pelaamisen lisäksi osoitti olevansa vahvistus kokoonpanoon ja yksi kentän parhaita pelaajia molemmat joukkueet mukaanlukien. Respect Storm #9.

 

 

Sarjapelejä Storm jatkaa 28.1 paikallispelin uusinnalla, jolloin on Bruinsin vuoro isännöidä Stormia. Ottelu alkaa klo 18:40. Ennen uusintaottelua Storm kuitenkin käy oman seuran sisäisen Storm Winter Classic ulkojääottelunsa Team Laitisen ja Team Vitikaisen välillä ensi lauantaina klo 13 alkaen Pihkalan ulkojäällä.