28.1.2018 BRUINS – STORM 2-3

Kauden toinen paikallisottelu tarjosi paikalle saapuneille parille sadalle katsojalle todellista kiekkoviihdettä, josta ei vauhtia, vaarallisia tilanteita ja draamaa puuttunut. Vähämaalisen kamppailun pöytäkirja on auttamatta hieman huvittavaakin luettavaa.

 

 

Ottelun alku oli pirteästi liikkuneen ja asennoituneen Stormin hallintaa. Harvinaisen rikkonaisen jääkiekko-ottelun ensimmäisen maalin teki kuitenkin ottelua isännöinyt Bruins kahden miehen ylivoiman päätteeksi, kun kiekko hieman onnekkaastikin päätyi verkkoon muutettuaan suuntaa pelaajien varusteista. Tästä huolimatta peli pyöri erässä pääsääntöisesti Bruins päädyssä. Molemmat joukkueet saivat yrittää maalintekoa ylivoimalla, mutta tuloksetta. Stormin ansaittu tasoitusmaali nähtiin erän loppupuolella, kun Mikko Eskolan nappisyöttö löysi takatolpalta Joni Koskisen jolla oli helppo työ siirtää musta reppuun. Maalista syöttöpiste myös Toni Pulkkiselle. Erätauolle siis tilanteessa 1-1.

 

 

Toisen erän alkuun Storm hyödynsi vastustajan rikkeet, ja viime aikoina mallikkaasti pyörinyt ylivoima tuotti jälleen tulosta. Sama kaksikko pahanteossa jälleen, ja ajassa 24.53 taululla komeili Stormille 1-2. Muutamaa minuuttia myöhemmin jo kaksi maalia viimeistellyt ykkösvitjan keulahahmo Koskinen tuomittiin ottelurangaistukseen potkaisemisesta. Kaikki Kossun tuntevat tietävät, että kyseessä oli korkeintaankin vahinko, mutta tuomarin tulkinta on askissa laki ja niin pistelinko tallusteli pukukopin puolelle. Loppuerän aikana jaeltiin jäähyjä puolin jos toisinkin, mutta ylivoima oli varsin ponnetonta – tai vaihtoehtoisesti alivoima tehokasta. Niin tai näin, ainoat tilastomerkinnät pöytäkirjaan loppuerän aikana olivat komeat jäähyminuutit.

 

 

Kolmannen erän alussa Storm pääsi rankaisemaan alivoimalla, kun miesmalli Anton Lehtimäki karkasi ylivoimaviisikolta ja länkilaukaus pääsi yllättämään Bruins-vahdin. Oivan pystysyötön läpiajoon tarjoili Sami Räsänen. Tämän jälkeen Storm-leiriä todella koeteltiin. Koskisen ulosajon lisäksi puolustuksen keulakuva Mika Kalteva ei jalkavaivaisena voinut pelata kuin hajavaihtoja, Storm sai muutamassa minuutissa neljä kahden minuutin rangaistusta Jussi Saarron istuessa aitiossa jo valmiiksi kärsimässä käytösrangaistusta, ja kaiken kukkuraksi mailataituri Ville Närvä sai lämäristä todella pahannäköisesti suoraan kasvoihinsa. Valmentaja Viuhkolla ei ollut montaa miestä heittää tappamaan pitkää alivoimaa, joten jos Närvän loukkaantumisesta jotain hyvää täytyy löytää niin pelaajat saivat ylimääräisen hengähdystauon jääkoneen pyyhkiessä suurimmat veret pois kentältä. Viimeistään tässä vaiheessa Storm osoitti todellisen luonteensa ja sitkeytensä tappamalla tämänkin pitkän kahden miehen alivoiman huolimatta siitä, että useampi runkopelaaja ei ollut ahdingon aikana käytettävissä. Hyviä maalipaikkoja kuitenkin joukkeilla oli puolin jos toisinkin. Hauska toisinto edellisottelusta – tällä kertaa oli hurjat peliminuutit tahkonneen Eskolan vuoro kilauttaa kiekko ylärimaan. Kenenkään hallissa olleen (joukkueiden pelaajat mukaan lukien) mielestä kiekko ei siis ollut takaraudassa. Muutama läpiajo nähtiin myös molemmissa päädyissä, mutta ottelun parhaimmistoon kuuluneet maalivahdit Tony Ã…kerberg ja Joni Arminen esittivät läpi ottelun hyviä koppeja, ja pitkälti näiden herrojen ansiosta ottelu pysyi vähämaalisena. Erän viimeisen kymmenminuuttisen aikana Bruinssin pelaaja turhautui, tai ehkä yritti sytyttää omaa joukkuettaan pelaamaan – joka tapauksessa kehnolla menestyksellä sillä valitsi tanssipartnerikseen aivan väärän miehen. Stormin Tommi Kirjavainen ei nyrkkinuottasilla saumaa antanut, vaan tainnutti kaverin helpohkosti, josta joukkuekaverit saivat luonnollisesti yhä lisää virtaa. Ottelun viimeisen minuutin kohdalla Bruins pääsi kuitenkin Storm-puolustuksen mokasta rokottamaan jälleen pienen pompun kautta. Lopussa isännät haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta enempää maaleja ei nähty, ja näin toinen peräkkäinen voitto paikalliskamppailusta Stormille maalein 2-3.

 

 

Storm jatkaa pelejään torstaina Konalassa PiTan vieraana pakostakin vajaamiehisenä, kun Joni Koskinen, Jussi Saarto ja Tommi Kirjavainen kärsii ottelurangaistuksia sekä Ville Närvä luultavimmin on telakalla pikku nassupöhön vuoksi. Seuraavan kerran kotiaskissa pelataan lauantaina Näätiä vastaan (klo 18.50).