17.2-18.2.2018 STORM – TAVASTIA 7-7 JA IHK – STORM 1-5

Storm pelasi viikonloppuna 17-18.2 tuplapelit Tavastiaa ja IHK:ta vastaan. Lauantain Tavastia -pelistä muodostui varsin erikoinen ottelu kotijoukkueen näkökulmasta. Storm ei pelannut varsinaisesti huonosti, sillä joukkue latoi seitsemän kaappia, tai oikeastaan kahdeksan, ja laukoi maalia kohden yhteensä yli 60 kertaa. Omissa soi kuitenkin myös seitsemän kertaa ja siitä hatunnosto vastustajalle, joka taisteli sitkeästi ja laittoi vastaiskuista ja Stormin puolustuspään lepsuiluista kovalla prosentilla kiekot sisään.

 

 

Lauantain Tavastia -pelissä Storm oli heti alussa hyvin hereillä ja hoiti ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 2-1. Toisessa erässä kotijoukkue onnistui laittamaan vielä lisää kierroksia koneeseenja alkoi vyöryttää hyökkäyksiä yhä säännöllisemmin Tavastian kenttäpäätyyn. Painostus tuotti myös tulosta, kun ajassa 24:27 taululla komeili jo lukemat 4-1. Tämän jälkeen vierailijat kavensivat pariinkiin otteeseen, mutta ajassa 36:06 kotijoukkue siirtyi jo selvän tuntuiseen 7-3 johtoon Jussi Saarron tekemällä maalilla. Ehkä kotijoukkue Stormille tuli tässä vaiheessa se kuuluisa hyvän olon tunne puseroon, sillä seuraavat neljä maalia toisen erän lopussa ja kolmannessa erässä Stormin hallinnasta ja painostuksesta huolimatta teki vierasjoukkue ja näin ollen taululle loppulukemat 7-7. Pelaajien kertoman mukaan Storm olisi tehnyt vielä kahdeksannenkin maalin, mutta tämä jäi tuomarien toimesta hyväksymättä. Tilannetta on kuitenkin turha sen enempää jossitella, sillä mikäli tuomari ei kiekon näe menevän maaliviivan yli niin silloin sitä ei luonnollisesti pidäkään hyväksyä. Tämä kiistanalainen tilanne tapahtui Stormin pyörityksen ja kovan maalinedushässäkän jälkimainingeissa. Maalivahtien torjunnat ottelussa olivat Tavastia 54 – Storm 35 ja nämä lukemat kertovat omaa kieltään kenttätapahtumien hallinnasta.

 

 

Pelit Stormilla jatkuivat heti sunnuntaina 18.2 vierasottelulla Itä-Helsingin Kiekkoa vastaan. Storm oli pudotuspelipaikkansa jo varmistanut, mutta IHK:lla oli edelleen sauma voitolla päästä mukaan näihin sarjan päätöskinkereihin. Tietäen edellämainitut seikat ja kotijoukkueen aggressiivisen pelityylin Malmin pienessä kaukalossa, teki joukkueenjohto tietoisen valinnan jättämällä muutaman isommista ja pienemmistä kolhuista kärsineen avainpelaajan kotiin huilaamaan. Päätös osoittautui oikeaksi, sillä pelistä tuli varsin fyysinen taisto isäntäjoukkueen painaessa läpi pelin kahdella kärkikarvaajalla Stormin pakkeihin kiinni. Storm kuitenkin vastasi kotijoukkueen fyysisyyteen fyysisyydellä ottamatta askeltakaan taaksepäin. Vaikka jäähyjä Stormille merkattiin 43 minuuttia, niin taktiikka osoittautui oikeaksi ja pinnat lähtivät Hyvinkäälle lukemin 5-1. Malmin ottelun hahmoja Stormilta olivat Joni Koskinen, joka heitti tehot 3+1 sekä maalivahti Tony Ã…kerberg, joka päästi selkänsä taakse vain yhden maalin venyen samalla 32 kertaa kiekon eteen.

 

 

Viikonlopun tehomiehet Stormilta: Koskinen (3+2), Anton Lehtimäki (1+3), Jussi Saarto (2+1), Mika Kalteva (1+2), Mikko Eskola (1+2), Toni Pulkkinen (1+1), Mikko Järvenoja (1+1) ja Jerry Puttonen (1+1). Jari Saruaho onnistui maalinteossa kertaalleen. Mainitsemisen arvoisena seikkana mainittakoon myös, että ex-ahmajunnu Julius Merikari teki viikonloppuna debyyttinsä Storm -paidassa ja suoriutui siitä vähintäänkin mallikkaasti.