4.3-5.3.18 PUOLIVÄLIERÄSARJA VS. GRANI 2

Stormin kausi sai tappiollisen päätöksensä pari viikkoa takaperin intensiivisessä ja kiihkeässä ottelusarjassa Grankulla IFK:n kakkosjoukkuetta Grani 2:sta vastaan. Ottelusarja pelattiin kaksiosaisena siten, että lauantaina 4.3 joukkueet iskivät yhteen Kauniaisissa ja heti perään sunnuntaina 5.3 Hyvinkäällä.

 

Lauantain 4.3 ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden ollessa valmiita pelaamaan luoden vaarallisia maalipaikkoja. Maalinteon erässä aloitti Grani Stormin jäähyn jälkimainingeissa heti jäähyn päättymisen jälkeen. Sama toistui parin minuutin päästä uudestaan Stormin seuraavan kakkosen jälkeen ja lukemista 2-0 lähdettiin erätauolle. Toiseen erään Storm tuli vahvalla draivilla alkuun kaventaen ja myöhemmin tasoittaen ottelun Mikko Glansin toimesta 2-2:n ajassa 31:49.

 

 

Glansin tasoituksen jälkeen kuitenkin alkoivat tapahtumat, jotka jälkikäteen mahdollisesti maksoivat Stormille koko ottelusarjan. Ajassa 36:49 tuomitsi ottelun tuomarikaksikko ehkä hiukan tulkinnanvaraisesti Mika Kaltevalle 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sen lisäksi, että Grani siirtyi seuranneen yv:n aikana 3-2 johtoon, seurasi Kaltevan henkilökohtaisesta kympistä miehelle yhden matsin huili ja seuraavasta pelistä oli Stormilta yksi palapelin tärkeimmistä palasista pois. Ottelun kolmannessa erässä Grani siirtyi ajassa 46:13 jo 4-2 johtoon ja pian tämän jälkeen nähtiin yksi Kauniaisten ottelun kuohuttavimmista episodeista. Seuraavassa maalinedustilanteessa Granin pelaaja päätti napata Stormin maalissa pelanneen Janne Saksan maskin ristikosta kiinni ja nykäistä. Jostain syystä sinällään muutoin hyvin viheltänyt tuomarikaksikko päätti jättää tämän rottailun viheltämättä ja seuraus nähtiin sitten välittömästi seuraavassa aloituksessa. Stormin maalivahtiin kajoamisen jälkeen kuultiin tiukkaa sanailua puolin ja toisin, ja välittömästi kiekon tiputtua jäähän oli yleinen härdelli valmis. Stormin Tommi Kirjavainen löysi kaverikseen maalivahti Saksan maskin poistamista yrittäneen kaverin ja hetken päästä kasassa oli useampi pelaaja molemmita joukkueista. Huomioiden kuinka iso hässäkkä kentällä nähtiin selvittiin siitä varsin maltillisin rangaistuksin. Kirjavaisen ottelurangaistuksen lisäksi Stormille tuomittiin yksi kakkonen väkivaltaisuudesta ja Granille 2+2 minuuttia samasta syystä. Suurta mielikuvitusta ei olisi vaatinut, mikäli rangaistuksia olisi jaettu enemmänkin. Ajassa 56:01 Stormin Joni Koskinen kaadettiin läpiajossa ja Stormille tuomittiin rangaistuslaukaus. Kossu ei tästä paikasta erehtynyt kaventaen lukemat 4-3:n. Tämän maalin jälkeen Storm sai vielä hyvän kirivaihteen silmään kilauttaen pari kertaa tolppaankin, mutta lisämaaleja ei syntynyt ja näin ollen ottelusarjan ensimmäinen kiinnitys Granille.

 

 

Nukutun yön jälkeen ottelusarjaa jatkettiin Hyvinkäällä heti sunnuntaina 5.3 ja homman nimi oli selvä: Stormin tuli voittaa varsinaisella peliajalla, jotta päästäisiin lisäerään tavoittelemaan koko ottelusarjan voittoa. Mikäli lisäeräkään ei tuottaisi tulosta, ratkaistaisiin ottelusarjan voitto rangaistuslaukauskilpailulla. Toiseen osaotteluun valmistautuminen ei Stormilla ehkä onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä sen verran pahassa kipsissä joukkue ns. pakkovoitto-ottelussa alkuun oli. Rennolla ilmeellä pelannut Grani otti kaiken ilon irti Stormin kipsistä ja rokotti ensimmäisen kerran jo ajassa 1:12. Pikkuhiljaa alkoi Stormillakin löytyä otteisiin rentoutta ja ajassa 13:07 tasoitti Ville Närvä lukemat 1-1:n. Tämä maali avasi Stormin peliä selvästi, sillä heti seuraavassa vaihdossa soi taas Granin päässä Anton Lehtimäen ohjattua Teemu Laineen vedon maaliin. Lehtimäen 2-1 maalin jälkeen tuli taas esiin koko kauden vaivannut helmasynti: kriittisellä hetkellä otetaan tarpeeton höntyily- tai kostojäähy ja tapetaan itse oma draivi ja momentum. Koko ottelusarjan erinomaista erikoistilannepeliä pelannut Grani kiitti ja tasoitti ottelun ylivoimalla ajassa 17:29.

 

 

Ottelun toiseen erään Grani tuli paremmalla ilmeellä ja onnistui erän ensimmäisen puolikkaan aikana maalaamaan kaksi kertaa. Storm ei kuitenkaan 4-2 tilanteessa lannistunut, koska joukkueen nuorempikaarti päätti näyttää ennakkoluulottoman ja rohkean pelaamisen mallia. Ajassa 34:39 Jaape Lievonen kavensi lukemat 3-4:n ja heti perään seuraavassa vaihdossa Teemu Laine tasoitti lukemat 4-4:n. Storm oli taas takaisin pelissä mukana. Toisen erän loppuun vierailijat maalasivat vielä kertalleen, joten ratkaisevaan kolmanteen erään lähdettiin lukemista 4-5.

 

 

Ottelun kolmanteen erään Stormin valmennus sekoitti ketjuja herätelläkseen joukkuetta ja ainakin konkarikaartiin tällä muutoksella oli positiivinen vaikutus. Ajassa 49:29 päätti Stormin kapteeni Mikko Eskola ottaan vastuun harteilleen alkuun tasoittaen ottelun ja ajassa 56:22 siirtäen joukkueen 6-5 johtoon. Molempiin maaleihin syöttöpiste pakista hyökkäjäksi siirretylle Toni Pulkkiselle. Valitettavasti vain joukkueella ei rutiini ja kypsyys riittänyt käsittelemään muuttunutta tilannetta sen vaatimalla tavalla, sillä heti seuraavassa vaihdossa Stormin ukko kostojäähystä boksiin ja Grani ylivoimalle. Ja varmaan kellekään lukijalle ei tule yllätyksenä, että hetken päästä soi Stormin maalivahdin selän takana ja lukemat taululla 6-6:n. Nämä lukemat jäivätkin sitten lopputulokseksi tarkoittaen Stormin kauden päättymistä ja Granin jatkamista jatkopeleihin. Ottelun lopussa Storm yritti vielä voittomaalia ilman maalivahtia, mutta puhti oli poissa Granin sumputtaessa tehokkaasti oman puolustusalueensa ja mihinkään kunnon paikoille Storm ei oikein edes päässyt. Ottelun lopussa ajassa 60:00 nähtiin vielä kenttätapahtumiin nähden tarpeeton hässäkkä Stormin pelaajien lähdettyä hakemaan oman käden oikeutta Joni Koskiseen kohdistuneen jalkakampin seurauksena. Pahoittelut vielä Stormin webtoimituksen puolesta Granille tästä loppunujakasta, sillä ottelusarja kaikkineen oli näistä parista isommasta hässäkästä huolimatta sarjataso huomioiden oikein laadukasta, rehtiä ja kovaa kunnon hokia. Ehkäpä juuri tuon sarjan intensiivisyyden takia turhautuminen purkautui nähdyllä tavalla.

 

 

Yleisesti ottelusarjasta voidaan sanoa, että Stormilla olisi ollut kaikki mahdollisuudet mennä sarjasta jatkoon, mutta kypsyys ei näiden mahdollisuuksien käyttämiseen riittänyt. Sen lisäksi, että Grani pelasi kypsemmin joukkueena johtoasemassa, oli joukkue kokonaisuudessaan kurinalaisempi mitä tulee jäähyihin ja omaan pelisysteemiin. Pakka ei levinnyt missään vaiheessa. Edellämainittujen seikkojen ja Stormia paremmman erikoistilannepelaamisen perusteella voidaan täysin vilpittömästi sanoa, että urheilullisesti oikea joukkue jatkoi seuraavaan ottelupariin. Storm pelasi sinällään hyvän ottelun kotipelissä 5.3 ja tasapeli olisi ollut riittävä tulos, jos edellispäivänä Kauniaisista olisi raavittu voitto. Kauniaisten pelissä voittoon olisi tosiaan ollut mahdollisuudet, sillä Storm tuossa ottelussa tuhri varmaan kymmenkunta avointa maalipaikkaa. Samaan hengenvetoon on toki sanottava, että kyllä Granilla oli myös maalissa mies paikallaan ja Stormin kolme kymppiä ja yksi ottelurangaistus ovat playoff -otteluun – oli sarja mikä hyvänsä – yksinkertaisesti liikaa.

 

 

Kokonaisuudessaan Stormin puolivälieriin päättynyttä kautta 2017-2018 voidaan hyvin pitää juuri tämän playoff -sarjan kaltaisena: Toisaalta pelataan hyvin (saldo joulukuusta kauden loppuun 7-2-2) ja taistellaan sitkeästi (esim. Bruins -pelit), mutta sitten ratkaisevalla hetkellä ei kypsyys riitä ja tehdään huolimattomia ratkaisuja tai otetaan kurittomia jäähyjä. Nämä huolimattomat ratkaisut ja kurittomat jäähyt maksoivat syyskaudella Stormille useamman sarjapisteen ja oikeastaan suoraan niiden seurauksena joukkue ei päässyt missään vaiheessa täysin potentiaalinsa edellyttämälle tasolle. Osin alkukaudesta mainittua huolimattomuutta ja kurittomuutta selittänee se, että syys – lokakuussa joukkue kävi läpi todella vaikeaa vaihetta paljolti itse riippumattomista syistä, mutta loppukaudesta tämän taakse ei enää voida piiloutua.

 

 

Tässä pelikauden 2017-2018 viimeinen otteluraportti, mutta ei suinkaan viimeinen uutinen. Seuralla toimintaa riittää vielä pitkin kevättä ja kohta on odotettavissa myös hiukan tiedotettavaa uusista tuulista Hyvinkää Stormin seuratoiminnassa.

 

 

Loppuun vielä kiitokset menneestä pelikaudesta joukkueen kannattajille ja kotiotteluiden toimihenkilöille. Kiitos!