Otteluraportti

28.1.2012: II STORM WINTER CLASSIC

TEAM ESKOLA – TEAM MUOTKA 7-16

Järjestyksessään toisessa Storm Winter Classic ottelussa Team Muotka pöllytti Team Eskolaa rumin lukemin 7-16. Loistavassa säässä, -8 astetta ja tyyntä, pelatussa ottelussa riitti uteliaita katselijoita varsinkin pelin alkupuolella. Ensimmäinen erä olikin tasaista vääntöä ja tauolle mentiin numeroista 4-5 Muotkan joukkueen hyväksi. Kentällä nähtiin historian siipien varinaa niin varusteiden kuin hahmojenkin muodossa. Kentällä viiletti Hansonin veljeksiä muistuttavia kavereita, VM kypäröitä, paljaita päitä ja nähtiinpä eräällä pelurilla kunnon vanhan liiton muovimaski naamalla puhumattakaan Isometsän pinkistä irokeesista. Pelillisesti erottui lähinnä kokenut kolmikko Eskola-Ahokas-Saarinen, jotka pitivät Team Muotkan pelureita välillä pilkkanaan, mutta Rättyä maalilla venyi ihmepelastuksiin kerta toisensa jälkeen. Tuomarikaksikko Ovaska-J.Korpela eivät liiemmin pelin kulkuun puuttuneet, mutta sen verran taisi Ovaskalle maistua Team Eskola tarjoama ”kaakao”, että joku rike Team Muotkalle löydettiin.

Taitokisoissa rankkareissa onnistui ainoastaan Team Muotkan Koskinen komealla rystynostolla. Ja vaikka Petteri Suomella olikin näyttävä ja erikoinen syöksy-yritys tasoittaa kisa, rankkareista maali Team Muotkalle. Tarkkuuslaukauksissa viime vuoden ennakkosuosikki, päällikkö Sulonen, ei tällä kertaa onnistunut, kuten ei myöskään rystylämäi-Ollila. Sen sijaan Team Eskolan J. Hakoluoto ja Team Muotkan Jokisalo pyssyttivät kaikki kolme kiekkoa sukkana sisään. Lopulta kisasta kaventava maali Team Eskolalle kun Myös Saarinen laittoi kiekon kahteen kertaan reiästä sisään. Luisteluviesti oli taas Team Muotkan juhlaa. Eroa tuli jokaisessa parissa ja ankkuri Lindholm lähes luisteli Eskolan joukkueen kierroksella kiinni. Päätöserään lähdettiin tiukoista lukemista 5-7 Team Muotkan hyväksi.

Päätöserä olikin teurastusta Team Muotkan tulittaessa putkeen 7 maalia ennen kuin Eskolan joukkue pääsi tekemään lohdutuskavennuksen. Liekö Ahokkaan verinen naama vai joukkueen oma ”kaakao” saanut porukan sekaisin, mutta Team Eskola eli sekasortoisia hetkiä. Varsinkin kaksikko Lindholm (4+4)-Koppi (3+1) takoi maaleja liukuhihnalta. Lähestulkoon heti kun M. Eskola oli saanut vihdoin oman kuparisen rikki, pimeys laskeutui kentälle ja Team Muotka kaappasi lumihangesta pytyn mukaansa 7-16 voiton myötä. Saunailtaan asti selvisi vain harva peluri .- sen verran rankkaa taisi olla ulkoilmassa pelailu. Seuraavaa vuotta odotellessa…

Vastaa