Otteluraportti

26.1.2013 – RANTASIPI WINTER CLASSIC: TEAM SULONEN vs. TEAM VIUHKO 7-18

 

 

Loistavassa ulkojääkelissä, -3 astetta ja kirkasta, pelattu historian 3. Winter Classic ottelu pelattiin tällä kertaa seuran perustajajäsenten mukaan nimettyjen joukkueiden kesken. Seuran puheenjohtaja kuvernööri Jari Sulonen ja divarijoukkueen pelaajamanageri, tuo reaalimaailman Reggie Dunlop, Jussi Viuhko olivat joukkueiden kapteeneina suorittaneet pelaajadraftin Twitterissä ja pelaamaan päästiin kiihkeistä ennakkoasetelmista.

 

 
Ensimmäinen jakso kärvisteltiin yllättävän pitkään 0-0 lukemissa, mutta toki loppua kohden maalejakin nähtiin muutamakymmenpäisen yleisön sekä Stormin mittavan vemppaosaston ihmetellessä Sveitsin ulkojään tapahtumia. Ensimmäisen erän epäonnensoturi oli Tommi Kirjavainen, joka tyri peräti kolmesti rankkarissa ja joutui suoraan keskialoituksesta lähteneessä tappelussa Petteri Suomen huputtamaksi. Huhu Hyvinkään Sveitsin maastoista kertoo, että Kirjolla olisi ollut ennen peliä ylemmältä taholta ns. ohje sisällä hakea Team Viuhkon luottopakki tanssiin, mutta näistähän mieluummin nykyjääkiekossa vaietaan. Muuten kaukalossa viiletettiin mitä kummallisimmissa hiusmuodeissa ja varusteissa. Hauskaa oli, mutta tosissaan väännettiin. Sen sai kokea mm. divarijengin kapteeni, taikaviitta, Mikko Eskola, joka joutui keräämään itsensä jäänpinnasta Eikka ”Huikka” Pereläisen taklauksen jälkeen. Ensimmäinen erä Team Viuhkolle 3-8.

 

 
Erätauolla mitattiin miestä perinteisissä taitokisoissa. Rankkareissa maalivahdit Mikko Laukkanen ja Kai Karpinmaa olivat eliittiä ja ensimmäiset 14 yritystä kilpistyivät maalivahteihin. Lopulta ratkaisun tuli ties monennessako uusintayrityksessä ”Huikka” Pereläisen onnistuessa Team Viuhkolle. Tarkkuuslaukauskisan ykkönen oli viime vuoden tapaan kokenut sotaratsu, hammaspuoli, Tony ”Iso-Keitto” Saarinen, joka laukoi 3 onnistumisellaan reilun johdon Team Viuhkolle. Team Viuhko lopulta 4-10 voittoon tarkkuuslaukauksissa. Luistelukisa on tähän asti aina mennyt rakettimaisen Timo Lindholmin edustamalle joukkueelle ja niin kävi nytkin. Team Sulosen joukkueelle voitto tästä kisasta, josta jäi lähinnä mieleen Tommi ”Bobby Orr” Kirjavaisen irvistys mutkan takaa tämän pinnistäessä viimeisillä voimilla kohti keskiviivaa.

 

 
Skabojen jälkeen päätöserään lähdettiin tilanteesta 4-10. Erän pääroolissa olivat ensimmäisen Winter Classicin kapteenit, seeprapaidat VP Ovaska ja Petri Isometsä – tai ei ehkä pääroolissa, sillä pilli jäi taskuun ainakin Team Sulosen mielestä. Yksi hylätty maaali; yksi hyväksytty maali vastustajalle, vaikka kiekko meni sivuraudan alta maaliin; Suomi koukki Vitikaisen läpiajossa nurin ilman seuraamuksia, sama mies heitti mailan kun Lindholm oli läpi, eikä tästäkään rankkaria tullut… No, totuuden nimissä on sanottava, että ilman alkuperäisen maalivahtikaksikonkin pillien jäätymistäkin Team Viuhko meni menojaan. Petteri Suomi, Tony Saarinen, Joni Koskinen ja Jussi Saarto tekivät välillä mitä tahtoivat. ”Iso-Keitto” keräsi illan muhkeimman saaliin 2+5. Toki Team Sulosen pyöritykset kävivät myös vaarallisiksi viimeistään siinä vaiheessa kun itse Kuvernööri lähti hyökkäyksien kärkeen. Pasi Kalliokoski, Tommi Lepistö ja Toni Ruotsalainen takoivatkin verkkoon muutamia näyttäviä sommitelmia. Laukkanen Team Viuhkon maalilla oli kuitenkin mies paikallaan. Lisää sirkushuveja kansalle tarjosi veljespari Tomminen heittämällä hanskat jäähän – veljesten välinen painiottelu päättyi mattopainiin Pappa Tommisen seuratessa touhuja mehumuki kourassa vaihtopenkiltä käsin. Loppujen lopuksi taululle lukemat 7-18 Team Viuhkon hyväksi. Joukkuekuvista ei voinut tosin arvata kumpi joukkue voitti, ellei Viuhkon tiimillä olisi ollut pokaalia esillä. Sen verran mukavasti oli Team Sulonen nauttinut pelistä, että tappio oli jo unohdettu 5 minuuttia pelin jälkeen ja poseeratessa Rantasipi-lakanan edessä riemulla ei ollut rajoja. Illaksi peräti ilahduttavan suuri, n. 40-päivinen Storm-lauma nautti virvokkeista ja saunasta Rantasipin legendaarisissa saunatiloissa – kisailuja jatkettiin vielä uima-altaassakin, mutta tulokset jäivät jonnekin…

 

 

Sen pituinen se. 2014 tavataan jälleen lumisissa maisemissa Sveitsin maastoissa…