Otteluraportti

25.1.2014 RANTASIPI WINTER CLASSIC IV, Team Leppänen vs. Team Saarinen 11-10

Rapsakka pakkanen lauhtui sopivasti lauantai-iltapäivään ja lähes 40 peluria seuran riveistä suuntasi Pihkalan Urheilupuistoon pelaamaan hokia ja ottamaan toisistaan mittaa taitokisojen merkeissä. Järjestyksessään neljännelle Winter Classic –ottelulle pedattiin erinomaiset puitteet, kun tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa kaupungin ”ytimessä”.

 

 

Kapteenit joutuivat heti alkuun muokkailemaan ketjuja ja taitokisakokoonpanoja, kun muutama peluri jäi joukosta pois. Eräs lähti pelastamaan puuhelmikavereiden joukkuetta putoamiskurimukselta, toinen jäi murehtimaan kadonnutta maalijyvää ja pari jätkää oli poissa muuten vain. Se ei kuitenkaan menoa haitannut. Ottelusta kehkeytyi tähän astisista talviotteluista tiukin ja pelin tasokin oli ison kaukalon myötä parempaa aiempiin vuosiin verrattuna. Ensimmäisessä erässä Leppäsen porukka meinasi karata karkumatkalle, kun Lindholmin kahdella, Suomen, Ahokkaan ja Orhan maaleilla joukkue johti taitokisoihin mentäessä peliä 6-3. Saarisen puolelta onnistujia olivat Toivonen, Kalteva ja Saarto.

 

 

Taitokisoissa Saarisen tiimi kiri lähes rinnalle. Luistelukisa oli kautta aikojen tiukin ja ankkuriosuudella Saarisen tiimistä Saarto pääsi hivenenen etumatkalta Leppäsen tiimin Lindholmia vastaan. Olisikohan niin, että tähän mennessä ”Limppu” oli joka vuonna ankkuroinut joukkueensa voittoon, mutta tällä kertaa Saarron etumatka riitti ja Team Saariselle maali tästä kisasta hiuksenhienolla erolla maalikameratarkistuksen jälkeen – tosin mr. Referee Järvinen ei tainnut edes nähdä Lindholmin maaliintuloa, mutta itsevarmasti vaistoihinsa nojaten tuomitsi tilanteen oikein. Tarkkuuslaukauskisassa tähdättiin tällä kertaa pressun puutteen takia tolppiin ja ylärimaan. Alkuun osumia ei tullut, joten Korpela päätti näyttää, kuinka homma toimii. Kisan ulkopuolelta kiskaisu toisesta päästä toisen pään maalin ylärimaan ja kommentti: ”Jätkät ei saatana saa ylärimaan kolmesta metristä”. Loppujen lopuksi muutamia osumia nähtiin ja Saarisen porukalle voitto tarkkuuskisasta osumin 2-1 ja kavennus ottelussa tilanteeksi jo 6-5. Rankkareissa Team Saarisen Muotka upotti ensin satavarmasti Isometsän selän taakse ranteella alakulmaan. Saariselta myös Manninen onnistui ja Team Leppäseltä Orha sekä ulkojäiden kunigas ”Lure” Peltola. Isometsä otti pari välissä kiinni, kuten myös Saarisen maalilla Karpinmaa. Viimeisenä laukomaan pääsi 2-2 tilanteessa ”Koljatti” Suomi. Suomen hermot pitivät ja ns. ”Foppa”-kikalla kiekko maaliin ja näin ollen päätöserään lähdettiin lukemista 7-5 Leppäsen tiimin hyväksi.

 

 

Heti erän alkajaisiksi jarruketjusta pelilliseen rooliin nostettu Viuhko kavensi Kaltevan riparista 7-6 ja seuraavassa vaihdossa Pulkkinen toi lukemat 7-7:än Koskisen passista. Ahokas vei Leppäsen porukan taas johtoon seuraamalla oman vetonsa paluukiekkon loppuun asti, mutta Saarinen mälläsi heti perään Muotkan takakulmalle lähettämän kiekon verkkoon ja tasoitti 8-8. Tässä vaiheessa Kirjavainen asteli oman pään aloitukseen yllättäen sentterin paikalle ja syykin selvisi pian. Orha oli Leppäseltä ottamassa aloitusta ja kun kiekko tippui jäähän, tippuivat myös hanskat. Pitkän väännön jälkeen Referee Järvinen päätti antaa molemmille pukareille yhden rankkarin, mutta taisi vääntö väsyttää käsivarret, sillä maaliin asti kummankaan yritys ei johtanut. Saariset meni johtoon Glansin 9-8 maalilla, mutta Lindholm viimeisteli tämän jälkeen hattutemppunsa Suomen ja Laitisen esityöstä tuoden Team Leppäsen taas tasoihin. Ratkaisijan viitan otti harteilleen Team Leppäsen ”Koljatti” Suomi. Yhden maalin ja ratkaisevan rankkarin viimeistellyt Suomi vei kahdella perättäisellä soololla Joukkueensa kahden maalin karkumatkalle ja myös Suomen hattutemppu ottelussa oli valmis. Glans kavensi vielä Koskisen ja Saarron avulla, kun kapteeni Leppänen oli tötöillyt itsensä jäähyaition puolelle Järvisen saattelemana. 11-10 jäi kuitenkin lopputulokseksi, vaikka Team Saarinen haki lopussa osumaa ilman maalivahtiakin. Voittajajoukkueen kapteenilla Leppäsellä, oli lopussa mahdollisuus kaunistella lukemia tyhjään maaliin, mutta veto meni ohi.

 

 

Tiukka skaba, hauska tapahtuma ja lopuksi ainakin puolet Storm –perheestä sai tuntea voiton fiiliksen edellisvuoden voittajajoukkueen kapteenin Viuhkon luovuttaessa kiertopalkinnon Leppäselle. Saunaillassa voittajat hymyilivät ja taisi tappio muutaman jälkeen unohtua Saarisen tiimin pelureidenkin mielestä. Ensi vuonna kisaillaan Storm Teamin johtohahmojen Söderqvistin ja Lepistön välillä, joten tässä on taas vuosi aikaa valmistautua ja punoa juonia. Vinkkinä kapteeneille, että voiton ainut 100% takuu tähän mennessä on ollut Joonas Tommisen draftaus… Saa nähdä miten tilanne vaikuttaa ensi vuoden draftaukseen.