Otteluraportti

Hyvinkää Storm ry perinteinen Winter Classic jouduttiin ensimmäistä kertaa historiassa siirtämään sääolosuhteiden takia sisätiloihin. Jääkiekon sijaan pelaajat mittelivät voitosta Vehkacenterissä äijäsählyn merkeissä. Myös yksi pitkä putki sai nähdä päätöksensä, kun ainoana jokaisessa Winter Classicissa voittajan puolella pelannut Joonas Tomminen jäi tällä kertaa Team Laakkosen mukana ulos mestaruustaistosta.

 
Avauspeliparit olivat Team Katajamäki vs. Team Rantanen sekä Team Laakkonen vs. Team Söderqvist. Lieko avauspelissä taktiikkavelho Timo Lindholmin juonet purreet, mutta Katajamäen porukka kukisti Rantasen maalein 4-1. Vanha tutkapari Eskola-Ahokas kolisutteli pelin alussa tolppia oikein urakalla, mutta maalivahti Ã…kerbergin johdolla Katajamäen poppoo eteni finaaliin. Toisessa parissa Laakkosen porukka ykkösdraftinsa Teemu Komulaisen johdolla jäi ns. lähtötelineisiin. Taululla oli 6-0 ennen kuin Laakkosen pelaajat tajusivat, että kentällä on peli. Koskinen-Halonen-Suomi-Fagertsröm nelikko nautiskeli ja pisteli palloa pussiin. Lopulta toinen alkupeli päättyi 10-2 Söderqvistin voittoon.

 
Pronssiottelu oli tasainen ja kuten SWC perinteisiin kuuluu, tuomaripeli astui ratkaisevaan osaan. Eskola hyppäsi maalivahti Laakkosen niskaan (tuomarin näkemyksen mukaan – katsojien näkemyksen mukaan toisinpäin) ja seuranneesta rankkarista Laakkonen siirtyi 6-5 johtoon. Laakkonen itse sai kunnian olla SWC historian ensimmäinen maalivahti joka onnistui maalinteossa (rankkarista). Lopulta 8-5 voitto Laakkoselle ja SWC tapahtuma jumbosija Rantasen poppoolle.

 
Finaali oli spektaakkeli, josta jossiteltiin myös pitkään saunan lauteilla. Peli päättyi varsinaisella peliajalla 4-4 ja yksi Team Söderqvistin maaleista ei sinisien lasien läpi näyttänyt käyneen maalissa, mutta toki jokainen Söderqvistin jengin pelaaja näki pallon käyneen (kuten myös tuomari) takaraudassa. Lopulta jatkoajalla divarin keikko- ja näköjään myös pallotaikuri Koskinen upotti ratkaisevan osuman verkkoon. Team Söderqvist saa kiinnityksen pokaaliin ja juhlia kalenterivuoden pytyn kanssa Hyvinkään yössä. Illan rientoihin Lehtolan majalla osallistui ilahduttavan suuri määrä Stormin jäseniä. Eiköhän perinne jatku taas vuoden päästä, jolloin Söderqvist pääsee jakamaan pytyn eteenpäin.