Kategoria: Otteluraportit: III -Divisioona

STORM AVASI KAUTENSA HARJOITUSOTTELUILLA

Storm pelasi menneen kahden viikon aikana kolme sarjaan valmistavaa harjoitusottelua, joista saldona 1 voitto ja 2 tappiota.

PE 8.9.2023 STORM – EVU 3-12

Perjantaina 8.9 Storm testasi edelliskaudella II-divisioonan karsintaan asti yltäneen EVU:n miesten joukkueen syyskunnon. Kunto EVU:lla oli kova, siitä kertoo jo ottelun loppulukemat, mutta Stormin puolustukseksi on sanottava, että ottelu osui juuri keskelle koko joukkueen läpi pyyhkäissyttä flunssa-aaltoa ja ennen ottelua valmennusporras joutuikin käyttämään melko suurta luovuutta ja mielikuvitusta, että saatiin edes täydet kolme kentällistä kasaan eikä näistäkään kaikki olleet läheskään 100% kunnossa. Ensimmäinen erä Stormille 3-2, sitten alkoi juissi loppua ja alkoi sekoilu. Kaksi viimeistä EVU:lle 0-10. Siinä ottelun koko kuva.

PE 15.9 GRANI 2 – STORM 4-8

Viikon päästä EVU -matsista Storm matkasi Kauniaisiin GRIFK:n kakkosjoukkueen vieraaksi. Grani -peliin saatiin jalkeille jo paljon ehjempi ja tervehtyneempi kokoonpano kuin EVU -peliin ja se näkyi myös kentällä. Storm pelasi pari ensimmäistä erää oikein hyvää, vauhdikasta kiekkoa ja paljon ei olisi tarvinnut, että omista olisi otettu pari maalia pois ja laitettu Granin nuottaan pari lisää. Ottelun kolmas erä alkoi klo 23:15 ja tämän puolen yön lähestyminen näkyi myös otteissa kentällä kahden ensimmäisen erän intensiteetin loistaessa poissaolollaan. Erä lähinnä läpsyteltiin pois ja lähdettiin nukkumaan. Sen verran täytyy antaa isäntäjoukkue Granille tunnustusta, että tällä kertaa heillä oli jäällä hieman ohkaisempi rosteri kuin Stormilla ja kyllä tästä pelin edetessä oli Stormille etua, mutta kaikesta huolimatta pelistä saatiin aikaiseksi varmasti molempia hyödyttävä harjoitusottelu.

LA 16.9 STORM – HPK ICEDOGS 2-6

Alle 17 tuntia Grani -pelin päättymisestä oli seuraavan treenipelin vuoro, kun edelliskaudella hyvin Hämeen kolmosessa esiintynyt HPK IceDogs saapui vierailulle Hyvinkäälle. Ensimmäinen erä ottelusta oli varsin tasaista vääntöä ja toisessa erässä ottelun hallinta siirtyi selkeästi Stormille, vierasjoukkueen pysyessä pystyssä lähinnä erinomaisesti pelanneen maalivahtinsa ansiosta. Kolmannessa erässä alkoi Stormin otteissa selkeästi näkymään edellisillan myöhäisottelu Kauniaisissa, jalka painamaan ja ottelun tempo hidastui kahdesta ensimmäisestä erästä. Vierasjoukkue onnistui tekemään erässä viisi maalia, kun Storm hieman puolustuspelin kustannuksellakin alkoi hakemaan lisämaaleja eikä tankista enää löytynyt lisälöpöä isomman kirin käynnistämiseksi. Ottelussa nähtiin pari ikävää loukkaantumista, joista jälkimmäisessä tarvittiin Stormin pelaajan kohdalla ambulanssia paikalle. Jälkeenpäin on turha osoitella syyllisiä, mutta nämä ovat täysin tarpeettomia tapauksia, kun puhutaan harjoitusotteluista ja olisivat todennäköisesti olleet vältettävissä, jos tuomarit olisivat toisessa erässä alkaneet tiukemmin puuttumaan jälkipelaamiseen ja pykälän myöhässä tulleisiin taklauksiin. Linja oli toki molemmille sama. Laukaukset Storm voitti ottelussa 55-49.

Tästä jatketaan kohti sarja-avausta Karhu-Kissoja vastaan, joka on ohjelmassa Hyvinkäällä sunnuntaina 24.9 klo 17:50.

19.2.2023 STORM – OKK GRÖNA 4-3

Finaali se on se jumbofinaalikin. Ainakin siltä se Stormin mollivoittoisesti sujuneen kauden päätösottelussa vaikutti, kun sarjan peränpitäjä OKK Gröna saapui vierailulle Hyvinkäälle.

Storm pelasi kokonaisuudessaan ehkä kauden ehjimmän ottelunsa, vaikka vastassa oli toinen sarjan häntäpään joukkue. Peli oli hyvin samantyyppinen, kuin pari viikkoa aiemmin pelattu EKS ottelu, ainoastaan sillä erolla, että nyt Storm oli se, joka nousi takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi. Kuten myös tuossa parin viikon takaisessa ottelussa, niin Storm oli myös tässä aktiivisempi osapuoli luoden jatkuvasti painetta OKK:n kenttäpäätyyn, laukausten mennessä kirkkaasti Stormille 63-42.

Ensimmäinen erä ottelussa oli varsin tasaista peliä ja toinen erä melko täydellistä Stormin myllytystä, mutta siitä huolimatta toiselle erätauolle mentiin lukemissa 1-3. Kolmannessa erässä Storm kaivoi boksista vielä yhden vaihteen lisää ja kiri maali kerrallaan rinnalle ja ohi. Stormin kirin aloitti ajassa 42:42 konkari Tommi Kirjavainen, tasoitusmaalin maalinedusruuhkasta runnoi Severi Velin puoli minuuttia ennen loppua (59:30) ja voittomaalin niittasi heti seuraavassa vaihdossa Otto Harainen ajassa 59:36 vastustajan ihmetellessä mitä hetki sitten juuri tapahtui.

Ansaittu ja pitkän kauden loppuun ennenkaikkea erittäin maukas työvoitto Stormille, joka kaikista vastoinkäymisistä huolimatta on joukkueena jaksanut painaa sesongin läpi positiivisella ilmeellä. Jotain ehkä joukkueen ilmapiiristä kertoo se, että lukuisista tappioista huolimatta otteluun olisi ollut tarjolla 20 kenttäpelaajaa, muutaman parannellessa loukkaantumisia ja kärsiessä pelikieltoja.

Kiitokset vierailija OKK:lle rehdistä ja sitkeästä taistelusta.

Stormin tehomiehet: Samuel Kokkinen (1+0), Kirjavainen (1+0), Velin (1+0) ja Harainen (1+0)

17.2.2023 NKV – STORM 12-2

Sellainen retki Nummelaan, joka yhtä hyvin oltaisiin voitu jättää tekemättä. Kun yhdistetään sarjan kovakuntoinen kärkiporukka ja osittain täysin unessa ollut vierasjoukkue, niin saadaan tämän ottelun kaltainen lopputulos.

Storm oli ensimmäisen erän täysin yössä, pelasi kohtalaisen siedettävän kakkoserän, palaten hetkeksi peliin mukaan ja kolmas lähinnä pelailtiin alta pois NKV:n mankelin jauhaessa samaa tahtia kuin koko muunkin ottelun, niin siinä kuuluisa iso kuva perjantain vierasottelusta.

Vaikka Storm pelasi selkeästi alle tasonsa, niin täysi tunnustus isäntäjoukkueelle. Kotijoukkue NKV on oikeasti hyvin valmennettu, kurinalainen ja taitava porukka, jolla on kaikki saumat jopa tälläkin kaudella nousta jo yhtä sarjaporrasta ylemmäs vaikkei ehkä suurimmaksi ennakkosuosikki lukeudukaan. Huomiona myös mainittakoon, että kotijoukkue ei ottanut ottelussa yhtään jäähyä.

Ei muuta kuin otetaan opiksi ja jatketaan sunnuntaina kotiluolassa.