Kategoria: Otteluraportit: III -Divisioona

11.10.2019 STORM – OKK TANKKI 5-3

Hyvinkää Storm pelasi perjantain myöhäisillassa alkaneen III-divarikauden toisen kotiottelunsa, jossa vierailijaksi saapui OKK Tankki Helsingistä. Pisteet jäivät Hyvinkäälle vahvan kolmannen erän ansiosta ja näin ollen hyvinkääläiset jatkavat sarjassa puhtaalla pelillä kahden pelatun ottelun jälkeen.

Storm sai otteluun erinomaisen startin kapteeni Joni Koskisen aloittaessa maalinteossa jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen. Tuliko tästä sitten joukkueelle jonkinlainen harhaluulo, että ottelun voittamiseen riittää vain paikallaolo, sillä ensimmäinen erä kokonaisuudessaan oli isäntäjoukkueelta löysää oman perustason alle pelattua jääkiekkoa. Tämä näkyi myös tulostaululla lukemien ollessa erätauolle lähdettäessä 1-2 vierailijoille. Toiseen erään Storm tuli terävämmällä ilmeellä ja lopullinen herääminen tapahtui, kun joukkueen kapteeni Koskinen ajettiin keskialueella sääntöjenvastaisesti ns. pystyyn. Taklaus ei muutoin välttämättä ollut törkeimmäistä päästä, mutta jos nykysäännöillä naama aukeaa kontaktista, niin kyseessä on päähän kohdistunut taklaus. Tätä vihellystä ei kuitenkaan kuulunut. Hetkeä myöhemmin Storm sai kuitenkin toisen ylivoiman ja tällä yv:lla Koskinen sitten kuittasi kokemansa väärydet tasoittamalla ottelun. Toisessa erässä vierailija Tankki sai vielä yhden onnenkantamoisen maalin, mutta tämän kuittasi heti seuraavassa vaihdossa näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi Storm -tulokas Jonas Nykänen tasoittamalla lukemat 3-3:n.

Ottelun kolmas erä oli vahvaa suorittamista Stormilta ja vierailijoiden pää pysyi pinnalla lähinnä mainiota peliä pelanneen maalivahtinsa ansiosta. Kaveri napsi erässä useamman hyvän kopin, mutta lopulta vahvasti peliä vyöryttänyt Storm sai noin viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä palkintonsa Koskisen maalatessa kolmannen maalinsa, joka samalla jäi ottelun voittomaaliksi. Tämän jälkeen vielä ajassa 59:39 Stormin Lauri Suomela kaunisteli lukemiksi taululle 5-3.

Totuuden nimissä on sanottava, että eivät nämä pinnat helpolla tulleet, sillä vastustaja maalivahtinsa johdolla teki homman Stormille erittäin vaikeaksi. Joukkue puolusti kurinalaisesti luoden samalla vaarallisia vastahyökkäyksiä. Kuitenkin, kun katsotaan kenttätapahtumia ja maalivahtien torjuntoja (Storm 26 – OKK Tankki 47), niin pisteet menivät juuri sille joukkueelle mille kuuluukin. Tehomiehinä Stormilta ottelussa kunnostautuivat Koskinen (3+1), Mikko Eskola (0+3), Suomela (1+1) ja Nykänen (1+0).

Stormin pelit jatkuvat viikon päästä lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu Tavastia.

5.10.2019 STORM – JÄÄ-TIIKERIT 11-5

Storm teki sarja-avauksessaan selvää jälkeä itäisestä naapurikunta Mäntsälästä vierailulle saapuneista Jää-Tiikereistä lukemin 11-5. Etenkin ottelun ensimmäinen erä oli todellista shokkihoitoa vierailijoille, kun taululla 20 minuutin jälkeen komeili 5-0 isäntäjoukkueelle.

Ensimmäisen erän ja koko ottelun sykähdyttävimpiä hetkiä koettiin, kun ajassa 08:28 joukkueen luotettava konkari ja aiempien kausien monivuotinen kapteeni Mikko Eskola siirsi alivoimalla Stormin 1-0 johtoon tutkaparinsa kapteeni Joni Koskisen toimiessa syöttäjänä. Maalissa ei muutoin välttämättä olisi mitään niin erikoista, mutta kun kyseessä sattui olemaan sarja-avauksen lisäksi ”eSon” oma syntymäpäivä JA aiemmin aamulla syntyneen oman pojan syntymäpäivä, niin väkisinkin pistää varmasti kyynisimmänkin pohtimaan, että käsikirjoittaako näitä juttuja joku ennakkoon? Niin tai näin, niin jokatapauksessa äärimmäisen hieno ja säväyttävä hetki Stormin seurahistoriassa varsinkin, kun asian pistää vielä perspektiiviin kuinka pitkän linjan Storm -ikonista Eskolan kohdalla puhutaan.

Ensimmäisen erän täydellisen nuijimisen jälkeen vierailija MäJäTi vaihtoi maalivahtia ja tämä ehkä hiukan toi ryhtiä joukkueen otteisiin. Kotijoukkueelle myös osin hiipi se kuuluisa hyvän olon tunne puseroon, kun varsin nopeasti toisessa erässä oli taululla 6-0. Tämän jälkeen Stormin puolustus hiukan levisi ja toinen erä päättyikin tasalukemiin 4-4, kokonaislukemien taululla ollessa 9-4. Kolmannessa erässä Storm petrasi huomattavasti pelaamistaan ja erä päättyikin isännille lukemin 2-1. Painoarvoisin seikka erässä oli Jesse Lepolan viimeistelemä hattutemppu. Lepola pelasi muutenkin erinomaisen ottelun saalistaen kokonaisuudessaan tehot 3+2. Muita tehomiehiä Lepolan ja Eskolan lisäksi ottelussa Stormilla olivat Toni Pulkkinen (0+4), Ville Närvä (2+1), Riku Viljanen (2+0), Lauri Suomela (1+1), Mika Kalteva (1+1), Christer Fagerström (1+1), Niko Immonen (0+2), Joni Koskinen (0+2) ja Jari Saruaho (0+2). Stormin kokoonpanon 17 kenttäpelaajista ainoastaan kolme jäi ilman tehopistemerkintää.

Stormin sarjapelit jatkuvat pe 11.10 klo 21:10 Hyvinkäällä, jolloin vieraaksi saapuu OKK Tankki Helsingistä.