Kategoria: Otteluraportit: III -Divisioona

10.11.2019 STORM – NÄÄDÄT 1-9

Näädät antoi Stormille varsin selväsanaisen selvityksen siitä, miksi on tällä hetkellä sarjaykkönen puhtaalla pelillä. Kaksi erää Storm oli melko hyvin pelissä mukana ja toisessa erässä pelin voidaan sanoa olleen suurelta osin jopa Stormin hallintaa, pelin pysyessä hyvin tasaisena aina erän viimeisille minuuteille, jolloin Näädät viimeisteli 4-1 maalinsa.

Ottelun kolmannessa erässä Näädät meni menojaan Stormin mustaakin mustemman kuusiminuuttisen aikana, jolloin vierailija niittasi viisi kaappia Stormin siihen saakka varsin hyvin kasassa pysyneen puolustuspaketin levitessä lähes täydellisesti. Vierailijoiden kolmen viimeisen maalin voidaan sanoa tulleen lähes puhtaasti Stormin puolustuspään paniikin ansiosta eikä näin ollen loppulukemien voida sanoa kertovan aivan täyttä totuutta joukkueiden välisestä tasoerosta. Stormin ainokaisen teki Jesse Lepola.

Merkittävin ero joukkueiden välillä näkyi yksiselitteisesti rutiini- ja kokemustasossa, ei niinkään yksilötaidossa tai jalkanopeudessa. Ottelun ensimmäiset viisi maalia Näädät rokotti armotta Stormin huolimattomuus- ja kokemattomuusvirheistä, jollaisia joukkueelle itselleen ei tapahtunut.

Rumista lukemista huolimatta matka ja kausi jatkuu Stormin pelatessa pari seuraavaa ottelua vieraissa. Otetaan tämän ottelun virheistä opiksi ja osoitetaan irvileuoille, että Storm vuosimallia 2019-2020 on paljon parempi porukka miltä nyt ottelun lopussa tulostaululla näytti. Sillä se oikeasti on.

Hyvinkää Storm Roadshow: 1.11 – 4.11.2019 LJK – STORM 4-10 ja KOPO – STORM 1-16

Hyvinkää Storm pelasi perjantai 1.11 ja maanantai 4.11 välisenä aikana vierasottelut Loviisassa ja Helsingin Paloheinässä, joista molemmista oli tuliaisina kunnon murskavoitot. Ohessa lyhyet raportit molemmista otteluista:

1.11.2019 LJK – STORM 4-10

Storm kävi perjantai-illan ratoksi Loviisassa ryöstöretkellä nappaamassa pisteet isäntäjoukkue LJK:lta. Loviisan reissut ovat aina luku sinänsä, sillä kotijoukkue pelaa pelinsä rättihallilla katetulla tekojäällä, jossa on pieni kaukalo ja sisätiloissa on aina pykälän kylmempi kuin ulkona – tällä kertaa oltiin reippaasti pakkasen puolella. Lähellä laitoja olevat katsomot ovat poikkeuksetta aina täynnä, grillimakkaran käryn leijaillessa pelialueella. Kyseessä on siis ehta old time hockey -simulaattori työviikon päätteeksi joko hyvässä tai pahassa lopputuloksesta riippuen.

Tällä kertaa Loviisan illasta tuli Stormille old time hokia parhaimmillaan, joukkueen kairatessa selvän 10-4 voiton plakkariinsa. Ensimmäisessä erässä Storm oli omassa päässä melko helisemässä vastustajan kovassa prässissä, näiden viedessä erän lukemin 2-0. Tämä ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä Stormilla oli erässä puolet enemmän laukauksia. Toisessa erässä Storm latasi isompaa vaihdetta silmään tehden rikkonaisesa erässä neljä maalia, Joni Koskisen samalla viimeistellessä henkilökohtaisen hattutempun.

Vaikka kolmannessa erässä vastustaja näennäisesti sai tilanteita luotua Stormin päätyyn, niin kokonaisuutta tarkasteltaessa koko erä oli pelkkää kosmetiikkaa. Stormilla pelihuumori kukki ja jalka liikkui LJK:n jäädessä täysin telineisiin. Erän säväyttävin suoritus oli uuden stormilaisen Eemil Laineen hattutemppu erän päättyssä lukemiin 6-2. Kaksi viimeistä erää siis lukemin 10-2 Stormille ja tästä on hyvää jatkaa.

Tehomiehinä ottelussa hääräsivät Eemil Laine (3+2), Joni Koskinen (3+1), Ville Närvä (1+3), Lauri Suomela (1+1), Riku Viljanen (1+1), Toni Pulkkinen (0+2) ja Tuomas Lehtoaro (0+2).

4.11.2019 KOPO – STORM 1-16

Hyvinkää Storm jatkoi sarjapelejään maanantain myöhäisillan tunteina Helsingin Paloheinässä vierasottelulla pitkän linjan III-divarijoukkue Kosken Poikia vastaan. Storm ei jättänyt mitään sijaa selittelyille murskaten isännät poikkeuksellisen tylyin lukemin 16-1. Ottelu oli käytännössä taputeltu jo ensimmäisen erän jälkeen lukemien taululla ollessa 20 minuutin kohdalla jo 8-1.

Ottelusta ja sen lopputuloksesta on turha sen enempää mässäillä, sillä tällä kertaa tasoero joukkuiden välillä oli jopa yllättävänkin kova. Stormilla oli hyvä vieraspeli alla Loviisasta ja joukkue oli heti alusta alkaen hereillä paketin pysyessä tasoerosta huolimatta kohtuullisen hyvin kasassa täydet 60 minuuttia. Siinä varmaan ne merkittävimmät seikat miksi lukemat repesivät näinkin rumiksi. Totuuden nimissä on myös sanottava, että aiempien kohtaamisten perusteella odotuksissa varmaan kaikilla Storm -leirissä oli huomattavasti nähtyä kovempi isäntäjoukkue, mutta tällä kertaa tasoero oli tämä. Huomionarvoista on myös se, että Stormilla on tällä hetkellä poikkeuksellisen kova ”flow” päällä. Kun jätetään Loviisan ensimmäinen erä pois laskuista, niin viimeiseen viiteen pelattuun erään ja 100 minuuttiin joukkue on takonut 26 häkkiä päästäen omiin ainoastaan kolme. Aika monta vuotta saadaan Storm -historiassa mennä taaksepäin, että päästään vastaavanlaisiin lukemiin.

Tehomiehinä KoPo -ottelussa esiintyivät lopullisesti apinan niskastaan karistanut Riku Viljanen (4+3), Eemil Laine (4+2), Mikko Eskola (2+3), Ville Närvä (2+3), Toni Pulkkinen (0+5), Joni Koskinen (2+2), Mikko Paavola (1+3) ja Lauri Suomela (1+2)

Seuraavan kerran Storm nähdään kotihallissaan isänpäivän iltana SU 10.11, jolloin vieraaksi Hyvinkäälle saadaan sarjan piikkipaikkaa pitävä ja reilusti aiempiin kausiin verrattuna vahvistunut Hernesaaren Näädät. Kärkikamppailua siis pukkaa sunnuntaina klo 18:50 alkaen.

27.10.19 STORM – PITA 4-5

Sunnuntaina 27.10 Storm kärsi sarjakautensa ensimmäisen tappion äärimmäisen tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 4-5 vierailija PiTa:n ryöstäessä pisteet mukaansa Helsinkiin. Ottelun voittomaalin vierasjoukkue iski vain vähän yli minuutti ennen ottelun päätössummeria.

Varsin nopeasti ottelun alussa kävi selväksi, miksi vierailijalla oli myös tappiosarakkeessa pyöreä nolla ensimmäisestä kolmesta pelistä joukkueen kurinalaisesti jauhaessa tiivistä keskialueen sumppua neljällä hyökkäysketjulla. Ensimmäinen erä aaltoili tasaisesti päästä päähän ja erätauolle lähdettiinkin tasalukemista 1-1. Toisen erän alkuun Storm oli hereillä ja ajassa 21:25 Mikko Eskola siirsi illan toisella maalillaan kotijoukkueen 2-1 johtoon. Ajassa 26:36 PiTa tasoitti Storm -puolustuksen harmillisen kompuroinnin seurauksena hyökkäyssinisellä, mutta muutoin erää jatkettiin hyvin pitkälle Stormin komennossa. Erän loppupuolella Stormille tuomittiin harmillinen kaksiminuuttinen ja PiTa pääsi pyörittämään muutenkin hyvin toiminutta ylivoimaansa. Vaikka jäähyn Storm onnistui tappamaan, niin hyvin pian jäähyn päättymisen jälkeen muutti PiTa lukemat taululla 2-3:n. Tämä oli harmillinen takaisku, sillä ennen jäähyä Stormilla oli peli aika hyvin näpeissä ja tämä maali siirsi sen kuuluisan ”momentumin” vierasjoukkueelle. Tämän seurauksena toisen erän loppu olikin melkoista selvitymistaistelua maalivahti Aleksi Kortesaaren pitäessä joukkuetta pystyssä.

Ottelun kolmanteen erään Storm sai terävän alun kapteeni Joni Koskisen tasoittaessa ottelun heti ensimmäisessä vaihdossa omasta riparistaan tiukan punnerruksen päätteeksi. Tämän jälkeen ottelua pelattiinkin tasaisissa merkeissä aivan viime minuuteilla, kunnes ajassa 54:08 varakapteeni Ville Närvä siirsi näyttävän soolon päätteeksi Stormi 4-3 johtoon. Tämän jälkeen ottelua jatkettiin tasaisissa merkeissä, kunnes ajassa 56:49 oli vierailija PiTa:n aika tasoittaa ottelu. Tasoituksen jälkeen Storm jatkoi pelaamista normaaliin tapaan ja saikin vielä luotuja paikkoja vastustajan kenttäpäätyyn. Vastaavasti myös PiTa jatkoi pelaamista ja sai paikkoja luotua Stormin päätyyn. Valitettavasti vain Stormin kannalta vierailija käytti saamansa paikat tehokkaammin hyödykseen viimeistelemällä ottelun voittomaalin tylysti ajassa 58:49. PiTan voittomaali, kuten myös aikaisempi tasoitusmaali, olivat seurausta Stormin pitkäksi venähtänyttä vaihtoa seuranneesta pyörityksestä omalla puolustusalueella. Ei vaan saatu kiekonriistoa ja riittävän terävää purkua pois omalta alueelta.

PiTa:n viimeistelemä voittomaali oli todella harmillinen, sillä huonoa ottelua Stormin ei voida sanoa pelanneen. Voitto oli aivan käden ulottuvilla ja varmasti moni olisi pitänyt tasapeliäkin oikeudenmukaisena lopputuloksena. Ehkä se pienen pieni ero joukkueiden välillä tuli yleisessä rutiinitasossa ja huolellisuudessa, joka ottelun lopulta käänsi vierailijoiden eduksi.

Stormin maalilla Aleksi Kortesaari pelasi vahvan ottelun torjuen 46 laukausta. Joukkueen tehomiehinä otteluissa esiintyivät Koskinen (1+2), Eskola (2+0) sekä Närvä (1+0).

Seuraavat kaksi ottelua Storm pelaa vieraissa ja seuraavan kerran joukkue on kotihallissa tulessa su 10.11, kun vieraaksi saapuu toinen kärkiporukka Hernesaaren Näädät.