Kategoria: Otteluraportit: Harjoitusottelut

8.4.2022 ESO ORIGINALS – STORM JUNIORS 15-6

Perjantai-iltana pelattiin Stormissa neljätoista kautta pelanneen Mikko ”eSo” Eskolan jäähyväisottelu.

Joukkueet koostuivat seuran nykyisistä ja entisistä pelaajista sekä Eskolan pitkäaikaisista pelikavereista. Ottelu oli odotusten vastaisesti varsin nopeatempoinen, ja tarjosi yllättävänkin runsaslukuiselle yleisölle muutamia näyttäviä suorituksia. Mainitsemisen arvoisia ovat muun muassa maalissa torjuneen Veli-Petteri Ovaskan ensimmäisen erän telkkaritorjunnat, Jarkko Peltolan maalin johtaneet kikkailut sekä Ville Närvän ilmaveivi. Erityisesti nestorit Ahokas ja Saarinen olivat myös oivalla pelipäällä, ja koko Eskolan joukkue osoitti että vielä löytyy jalkaa ja käsiä, vaikka monilla on ollut pidempikin tauko jääkiekosta.

Hyvätuulisen ottelun lopputulos ei kerro koko totuutta, sillä Storm Junioreilla oli myös lukemattomia herkullisia maalintekopaikkoja ja kiekot kolahtelivat tolpissa useammankin kerran. Kaikille paikallaolijoille oli kuitenkin selvää, että ottelun pääasiallinen tarkoitus oli pitää hauskaa – ja siinä silminnähden onnistuttiin.

ESO ORIGINALS: Veli-Petteri Ovaska (MV), Mikko Lehtinen (MV), Mikko Ahokas 3+1, Tuomas Vitikainen 0+1, Tuomas Muotka 1+1, Joni Koskinen 0+5, Sami Räsänen 0+5, Mika Kalteva, Jussi Viuhko 0+1, Tony Saarinen 3+2, Jussi Saarto 0+3, Ville Närvä 1+2, Kimi Räsänen 1+0, Santtu Järvinen 0+1, Timo Lindholm, Jussi Laakkonen 1+0, Ilkka Korplela, Lasse Katajamäki, Jarkko Peltola 1+0 ja Mikko Eskola 4+3.

STORM JUNIORS: Markku Kuusiniemi (MV), Jesse Lepola, Joonas Tomminen 1+1, Topi Palviainen 1+0, Anton Lehtimäki 0+1, Mikael Mikkola 0+1, Aleksi Karttunen 1+2, Jonne Partanen, Matias Mäenpää 2+1, Jani Löfberg, Severi Velin 1+0, Joonas Uuksulainen 0+1, Mikko Paavola 0+2 ja Tuomas Tomminen.

STORM – KARHU-KISSAT 3-13

Karhu-Kissat oli harjoitusottelussa odotetun kova pyöritellen taululle lukemat 3-13 eikä voittajasta näin ollen jäänyt epäselvyyttä. Lukemat ovat ehkä vähän turhan rumat kenttätapahtumiin nähden, sillä kyllä Stormillakin ottelussa hetkensä oli ja joukkue kykeni luomaan pitkin ottelua vaarallisia paikkoja ja painetta K-Kissojen kenttäpäätyyn.

Vierailijat kuitenkin käyttivät kovalla prosentilla maalipaikkansa ja sitä kautta lukemat repesivät turhan rumiksi. Vierailijoilla myös se kuuluisa ”oma paketti” pysyi kasassa täydet 60 min, kun Storm oli ehkä sellaisessa 40 min kunnossa. Osittain repsahtanutta eroa tulostaululla voidaan selittää (ei selitellä) myös sillä, että tätä ennen K-Kissat oli vetäneet jo treenipeleinä tuplapelit Näätien erittäin kovaa nippua vastaan, kun Stormille tämä oli kauden ensimmäinen ottelu. Stormilla rosterissa oli mukana myös kolme ensikertalaista, joilla ei aiempaa kokemusta tämän tason peleistä ollut. Nämä ovat niitä pieniä eroja joista muodostuu se iso ero, joka näkyy tulostaululla. Kiitokset K-Kissoille taas rehdistä pelistä ja hyvästä sparrauksesta tulevaa kautta silmälläpitäen!

10.1.2020 STORM – HJK 13-5

Perjantaina 10.1 Storm palasi joulutauon jälkeen tositoimiin, kun vieraaksi Hyvinkäälle saapui pitkän linjan kolmosdivariporukka HJK. Isäntäjoukkueen osalta perjantaina nähtiin erinomainen avauserä ja heikommat kinkunsulatteluhengessä pelatut kakkos- ja kolmoserät, mutta missään vaiheessa ei jäänyt epäselvyyttä kumpi joukkueista on parempi. Uutena miehenä kotiyleisölle ottelussa esittäytyi maalivahti Lauri Tynys, joka selviytyi urakastaan vähintäänkin hyvin.

Ottelun ensimmäiseen erään Storm tuli hyvin latautuneena ja käytännössä luisteli vierailijoiden yli voittaen erän 4-0. Etenkin hyökkääjät Riku Viljanen, Saku Liuska ja Lauri Suomela olivat virtaa täynnä ja käytännössä pitelemättömiä saatuaan kiekon haltuunsa. Muutamaa pientä nukahdusta lukuunottamatta erän voidaan sanoa olleen erittäin hyvätasoista stormhokia. Tämän jälkeen ilmeisesti erätauolla aukesivat takin napit, sillä sen verran heikkoa oli tekemisen taso kahdessa viimeisessä erässä. Sen enempää menemättä yksityiskohtiin voidaan todeta vain, että perustason pelaamisella Stormin maalisarakkeessa olisi pitänyt olla 3-4 maalia enemmän ja omassa sarakkeessa 3-4 vähemmän. Nyt pelattiin alle oman tason ja lukemat oli nuo.

Vaikka edellinen kappale oli hiukan negatiivissävytteinen, niin oli ottelussa paljon positiivistakin. Taas kerran useampi herra pääsi pisteille ja onnistuttiin jälleen kerran voittamaan vähän heikommallakin pelillä. Nämä ovat jatkon kannalta tärkeitä asioita. Ei pidä myöskään unohtaa sitä, että kyseessä oli Stormin ensimmäinen ottelu pitkähkön joulutauon jälkeen, kun HJK:lla ottelu oli toinen. Tätä taustaa vasten voidaan pitää jopa ymmärrettävänä, että hiukan vielä saattaa olla paketin kasassa pysymisen kanssa hakemista. Tehomiehinä Stormilta ottelussa esiintyivät seuraavat pelaajat: Viljanen (4+0), Joni Koskinen (2+2), Ville Närvä (1+3), Eemil Laine (1+3), Toni Pulkkinen (0+4), Mikko Paavola (0+3), Liuska (2+0), Mikko Eskola (2+0), Tommi Kirjavainen (0+2), Jonas Nykänen (0+2), Lauri Suomela (0+2) ja Joonas Tomminen (1+0). Stormin maalivahti Tynys saalisti myös syöttöpisteen.

Storm jatkaa lisäpisteiden metsästystä heti ensi viikon keskiviikkona, kun joukkue suuntaa otteluun Espoon Laaksolahteen EKS:n vieraaksi. Kotihallissa Storm nähdään seuraavan kerran vasta PE 7.2, jolloin vieraaksi saapuu Kiekko-Tiikerit.