Kategoria: Harjoitusottelut

STORM AVASI KAUTENSA HARJOITUSOTTELUILLA

Storm pelasi menneen kahden viikon aikana kolme sarjaan valmistavaa harjoitusottelua, joista saldona 1 voitto ja 2 tappiota.

PE 8.9.2023 STORM – EVU 3-12

Perjantaina 8.9 Storm testasi edelliskaudella II-divisioonan karsintaan asti yltäneen EVU:n miesten joukkueen syyskunnon. Kunto EVU:lla oli kova, siitä kertoo jo ottelun loppulukemat, mutta Stormin puolustukseksi on sanottava, että ottelu osui juuri keskelle koko joukkueen läpi pyyhkäissyttä flunssa-aaltoa ja ennen ottelua valmennusporras joutuikin käyttämään melko suurta luovuutta ja mielikuvitusta, että saatiin edes täydet kolme kentällistä kasaan eikä näistäkään kaikki olleet läheskään 100% kunnossa. Ensimmäinen erä Stormille 3-2, sitten alkoi juissi loppua ja alkoi sekoilu. Kaksi viimeistä EVU:lle 0-10. Siinä ottelun koko kuva.

PE 15.9 GRANI 2 – STORM 4-8

Viikon päästä EVU -matsista Storm matkasi Kauniaisiin GRIFK:n kakkosjoukkueen vieraaksi. Grani -peliin saatiin jalkeille jo paljon ehjempi ja tervehtyneempi kokoonpano kuin EVU -peliin ja se näkyi myös kentällä. Storm pelasi pari ensimmäistä erää oikein hyvää, vauhdikasta kiekkoa ja paljon ei olisi tarvinnut, että omista olisi otettu pari maalia pois ja laitettu Granin nuottaan pari lisää. Ottelun kolmas erä alkoi klo 23:15 ja tämän puolen yön lähestyminen näkyi myös otteissa kentällä kahden ensimmäisen erän intensiteetin loistaessa poissaolollaan. Erä lähinnä läpsyteltiin pois ja lähdettiin nukkumaan. Sen verran täytyy antaa isäntäjoukkue Granille tunnustusta, että tällä kertaa heillä oli jäällä hieman ohkaisempi rosteri kuin Stormilla ja kyllä tästä pelin edetessä oli Stormille etua, mutta kaikesta huolimatta pelistä saatiin aikaiseksi varmasti molempia hyödyttävä harjoitusottelu.

LA 16.9 STORM – HPK ICEDOGS 2-6

Alle 17 tuntia Grani -pelin päättymisestä oli seuraavan treenipelin vuoro, kun edelliskaudella hyvin Hämeen kolmosessa esiintynyt HPK IceDogs saapui vierailulle Hyvinkäälle. Ensimmäinen erä ottelusta oli varsin tasaista vääntöä ja toisessa erässä ottelun hallinta siirtyi selkeästi Stormille, vierasjoukkueen pysyessä pystyssä lähinnä erinomaisesti pelanneen maalivahtinsa ansiosta. Kolmannessa erässä alkoi Stormin otteissa selkeästi näkymään edellisillan myöhäisottelu Kauniaisissa, jalka painamaan ja ottelun tempo hidastui kahdesta ensimmäisestä erästä. Vierasjoukkue onnistui tekemään erässä viisi maalia, kun Storm hieman puolustuspelin kustannuksellakin alkoi hakemaan lisämaaleja eikä tankista enää löytynyt lisälöpöä isomman kirin käynnistämiseksi. Ottelussa nähtiin pari ikävää loukkaantumista, joista jälkimmäisessä tarvittiin Stormin pelaajan kohdalla ambulanssia paikalle. Jälkeenpäin on turha osoitella syyllisiä, mutta nämä ovat täysin tarpeettomia tapauksia, kun puhutaan harjoitusotteluista ja olisivat todennäköisesti olleet vältettävissä, jos tuomarit olisivat toisessa erässä alkaneet tiukemmin puuttumaan jälkipelaamiseen ja pykälän myöhässä tulleisiin taklauksiin. Linja oli toki molemmille sama. Laukaukset Storm voitti ottelussa 55-49.

Tästä jatketaan kohti sarja-avausta Karhu-Kissoja vastaan, joka on ohjelmassa Hyvinkäällä sunnuntaina 24.9 klo 17:50.

KOHTI JUHLAKAUTTA!

Hyvinkää Stormin seurahistorian 20. kiekkokausi on pyörähtämässä todenteolla käyntiin kuluvalla viikolla, kun perjantaina Hyvinkään halliin vierailulle harjoitusottelun merkeissä saapuu viime kaudella II-divisioonan karsintasarjaan asti yltänyt Etelä-Vantaan Urheilijat. EVU -ottelun lisäksi Storm pelaa kaksi muutakin harjoitusottelua ennen 24.9.23 starttaavaa III-divisioonan sarjakautta. Stormin harjoitusotteluiden otteluohjelman näet alapuolella:

PE 8.9.23 STORM vs. EVU klo 20:20 (Hyvinkää)

PE 15.9.23 GRIFK 2 vs. STORM klo 21:30 (Kauniainen)

LA 16.9.23 STORM vs. HPK ICEDOGS klo 16:20 (Hyvinkää)

Joukkueen edelliskaudella yhteen hitsautunut pelaajarunko on pysynyt muutamaa poistumista lukuunottamatta suurelta osin kasassa, mutta muutamia mielenkiintoisia vahvistuksia ja paluumuuttajia on saatu kevään ja kesän aikana liittymään joukkueen vahvuuteen:

Hyökkäykseen uuten nimenä liittyy Sipoon Wolfin II-divisioonajoukkueesta Jani Lindegrön, joka viime kaudella saalisti etelän kivikovassa kakkosessa varsin mallikelpoiset tehot 8+5=13 kahteenkymmeneen pelattuun otteluun. Toinen kova vahvistus hyökkäyspäähän on paluun joukkueeseen tekevä Markus Haviala, jonka viime kausi kului länsirannikon kolmosdivarissa Kokemäen Kova-Väen paidassa. Makke Havialan ja Lille Lindegrönin lisäksi joukkueen hyökkäyskalustoon ovat liittyneet paikallisen juniorituotannon ja Stormin oman pelaajaputken kasvatit Niko Glad, Elias Laios, Joni Vienonen sekä Kaapo Salin. Mielenkiintoisena nimenä edellämainittujen lisäksi on esiin syytä nostaa vielä paluumuuttajana Hyvinkäälle palaava Hyvinkään Ahmojen huippulahjakasta 1997 -ikäluokkaa juniorina aikanaan edustanut Julius Merikari. Näiden nimien pohjalta voidaan todeta, että Stormin hyökkäys tulee olemaan varmuudella vahvempi, kuin edelliskaudella.

Jos hyökkäys on Stormilla vahvistunut, niin samaa voidaan sanoa myös puolustuksesta. Stormin vanhat puolustuksen tukipilarit jatkavat joukkueessa ja heidän lisäkseen puolustukseen on tullut lisää roppakaupalla kokemusta aladivarikiekkoilusta, kun joukkueeseen liittyivät aiemmilta vuosilta puolustuksesta tutut nimet Mikko Järvenoja ja Jouni Holmberg. Täysin uusina niminä joukkueen pakistossa aloittavat Mikael Peltola (-97) sekä Jonne Levänen (-98). Näiden lisäksi keskusteluja käydään vielä yhden II-divisioonasta taustaa omaavan puolustajan kanssa.

Maalivahtiosastolla edelliskauden koppareista jatkaa Toni Lunkka, joka on saanut kirittäjikseen aiemmilta Storm -kausilta tutun Ville Tauriaisen (-96) sekä ahmataustan omaavan, paluun kilpakiekkoiluun tälle kaudelle tekevän Niki Hirvosen (-91), jolla junioriura aikanaan vei Jokereiden b-junioreihin saakka. Taustatukea Lunkalle, Tarelle ja Nikille tarjoavat tarvittaessa seuran konkarivahdit Markku Kuusiniemi, Velkku Ovaska ja Mikko Lehtinen.

Summa summarum, joukkue on siis vahvistunut toivotulla tavalla suhteessa edelliskauteen, nyt pitää vaan saada orkka soittamaan samassa sävellajissa tulevien viikkojen aikana ennen sarja-avausta.

Stormin täydellisen kokoonpanon näet täältä:

https://www.eliteprospects.com/team/8601/storm

STORMIN KAUSI 2022-2023 PAKETTIIN

Vaikka sarjapelien päättymisestä Stormilla onkin jo hyvän matkaa toista kuukautta aikaa, niin ”virallisesti” kausi paketoitiin vasta menneellä viikolla, kun joukkue muutamilla tutuilla tryout -miehillä höystettynä kohtasi ystävyysottelussa oman seuran ringettenaisten joukkueen. Kuten arvata saattaa, niin lajina tässä ottelussa ei ollut jääkiekko, vaan mailoista sahattiin ennen ottelua lavat ja peliväline vaihdettiin kiekosta rinkulaan. Keskiviikkona 6.4 pelatun ottelun nimiinsä kairasivat tällä kertaa lajin oikeat spesialistit, eli Hyvinkää Storm Ringette, lukemin 4-3, mutta tästä lopputuloksesta ja sen oikeellisuudesta oli Stormin pukukopissa ja sisäisissä keskusteluissa jälkikäteen aina kapteeniportaasta lähtien mutinaa, että uusintaottelu täytynee pelata viimeistään ennen vuodenvaihdetta. Kiitokset kuitenkin ringettemimmeille otteluhaasteesta ja hauskasta ottelusta!

Menneestä sarjakaudesta voidaan todeta sen verran, että vaikeaa oli ja oppirahoja makseltiin, mutta silti ratkaisu lähteä III-divisioonaan oli täysin oikea. Sarjaan ilmoittauduttaessa lähdettiin tarkoituksella hakemaan nuorentuneelle joukkueelle sekä seuralle maksimaalista tarjolla olevaa urheilullista haastetta ja sellainen myös saatiin. Kauden loppusaldo, 2 voittoa ja 18 tappiota, ei jätä sijaa selittelyille. Storm oli sarjassa häntäpään joukkue, mutta samalla voidaan sanoa, että edellämainittu voitto-tappiosaldo ei myöskään kerro sitä, että kaikesta huolimatta joukkueen kehityskäyrä oli kauden alusta lähtien nousujohteinen ja se näkyi myös joukkueen sisäisessä ilmapiirissä. Viisikkopeli ja yksittäisten nuorten pelaajien pelivalmius pelata miesten III-divarikiekkoa parani viikko viikolta ja valitettavasti vain aika ja pelit loppuivat kesken. Jotain ehkä joukkueen yleisestä tekemisestä, halusta pelata ja sisäisestä ilmapiiristä kertoo kuitenkin se, että vaikka sarjapelit päättyivät helmikuun loppupuolella, niin silti pelaajisto on jaksanut täysin vapaa- ja omaehtoisesti painaa noin 30 pelaajan kokonaisringillä aina huhtikuulle saakka ja mukaan on saatu vielä reilun kentällisen verran lisää pelaajia. Jo nyt voidaan sanoa, että ensi kaudelle Storm tulee saamaan varsin hyvän ja nuorekkaan nipun kasaan ja on paljon valmiimpi syksyllä pelaamaan kuin vuotta aiemmin.

Oman twistinsä menneeseen kauteen ja sen tahmeaan starttiin toi myös syyskuu – marraskuu -akselille osunut täysin poikkeuksellinen loukkaantumissuma. Alkukaudesta pelaajia tippui rivistä parin ukon viikkotahtia ja varmaan kertaakaan aiemmin Stormin seurahistoriassa ei ole koettu vastaavaa. Tämä loukkaantumissuma aiheutti sen, että pelaajia jouduttiin kuormittamaan liikaa, peluuttamaan väärällä pelipaikalla tai vastaavasti liian suuressa roolissa aiempaan kokemukseen nähden. Tämän seurauksena taas harjoitusten intensiteettiä oli pakko keventää ja ”ruuvin löysääminen” taas aiheutti sen, että viisikkopeliä ja sen tiivistämistä päästiin aidosti harjoittelemaan vasta joskus joulukuussa, joka taas on täyttä myrkkyä, kun pelataan tiiviin pelitahdin ja kokeneiden pelaajien täyttämässä III-divarissa. Tuskinpa Stormista playoff -joukkuetta pienemmällä loukkaantumiskuormalla olisi menneellä kaudella tullut, mutta jokatapauksessa sellaiset 3-4 voittoa olisi ehkä ollut otettavissa voittosarakkeeseen lisää ja useampi maali omaan päähän soineiden saldosta pois. Turha kuitenkaan jälkikäteen sen enempää selitellä tai ylianalysoida asiaa, hoki vaan joskus on tällaista eikä Storm varmastikaan ainoa joukkue ole, jolla kauden aikana oli haasteita.

Storm vetää nyt muutaman viikon happea, sekä luonnollisesti pääsiäismunia, mämmiä ja myöhemmin simaa, palaten kesäjäiden merkeissä jäälle vapun jälkeen heti toukokuun alussa.

Hauskaa pääsiäistä ja kevään alkua kaikille!