Kategoria: III-Divisioona 2019-20

7.12.2019 TIIKERIT – STORM 3-5

Storm kävi lauantaina 7.12 Kiekko-Tiikereiden vieraana Helsingin Salmisaaressa. Kotiintuomisina vierasottelusta rutinivoitto, jonka ei voida sanoa tulleen sen enempää hyvällä kuin huonollakaan pelillä. Isäntäjoukkue teki Stormin iltapuhteen vaikeaksi ja täydet 60 minuuttia kahden pisteen eteen jouduttin punnertamaan, mutta toisaalta on myös sanottava, että kaukana kauden parhaasta tässä ottelussa oltiin.

Maalinteon ottelussa aloitti Storm, tehden heti ensimmäisessä vaihdossaan Joni Koskisen toimesta maalin ajassa 00:36. Tämän jälkeen maaleja tehtiin verkkaisessa tahdissa tasatahtiin aivan viime minuuteille saakka. Lopullisen 5-3 niitin noin minuutti ennen päätössummeria iski tyhjään maaliin Eemil Laine, Ville Närvän taisteltua kiekon raivolla väkisin pois Stormin puolustusalueelta. Ottelun kolmannessa erässä nähtiin myös säväyttävä hetki, kun Lauri Suomelaan kohdistuneen sikataklauksen jälkeen otettiin kentällä pelaajien toimesta kunnolla miehestä mittaa. Vastustajalta rangaistuksen arvoisesti hässäkkään osallistuivat kaksi kenttäpelaajaa ja (ainoa) maalivahti. Stormilta rangaistuksen arvoisia otteita esittivät vähemmän yllättäen Tommi Kirjavainen sekä senioripelaaja Mikko Eskola.

Summa summarum, rutiinivoitto ilman suurempia hienouksia ja kaksi pistettä Hyvinkäälle. Tehomiehinä ottelussa Stormilta esiintyivät Eemil Laine (2+1), Riku Viljanen (0+3), Joni Koskinen (2+0) ja Ville Närvä (1+1). Seuraavan ja viimeisen kerran syyskaudella Storm on tulessa viikon päästä back-to-back sarjassa Grani 2:sta vastaan. Perjantaina 13.12 klo 20:20 joukkueet kohtavat Kauniaisissa ja 14.12 klo 18:50 ennen joulunviettoon siirtymistä syyskauden viimeisessä ottelussa Hyvinkäällä.

30.11.2019 STORM – MST 13-3

Storm jatkoi lauantaina 30.11 siitä mihin edellisperjantaina Riihimäessä lopetti ja tällä kertaa voimalla raivoavan syysmyrskyn riepottelemaksi joutui MST lyhenteellä kulkeva uusi kolmosdivaritulokas Myyrmäen Urheilijat.

Kuten lukemistakin näkee, niin ottelu oli varsin yksipuolinen näytös ja sen vuoksi kaikki ylimääräinen rehvastelu lopputuloksesta on tarpeetonta. Vierailjoiden ansioksi on sanottava, että joukkue pyrki pelaamaan varsin mielikuvituksellista kiekollista peliä hyökkäyspäässä ja kyllä kavereilta taitoa löytyi kiekon liikkuessa äijältä toiselle, mutta puolustuspäässä paketti oli pahasti levällään ja valmius ottaa vastaan Stormin terävät vastaiskut oli melko heikolla tolalla. Vastustaja myös lähti otteluun ainoastaan kymmenellä kenttäpelaajalla, joista kaksi sai ottelussa siipeensä niin, että toinen jatkoi pelin loppuun naama paikattuna ja toinen jätti kakkoserän alkupuoliskolla kentän saatuaan kiekon nenäänsä. Tämä valmiiksi kapean rosterin keventuminen vaikutti siihen, että vierasjoukkue väsähti toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla todella pahasti.

Storm teki ensimmäisessä erässä kaksi maalia,toisessa viisi ja kolmannessa kuusi. Stormin ensimmäisestä neljästä maalista vastasi Riihimäen murskajaisissa säästellyt (0+0) Joni Koskinen, joka myöhemmin teki vielä viidennen ja hassasi ”tuplahatun” ampumalla maalin ollessa täysin tyhjänä tolppaan. Koskisen (5+0) lisäksi muita Stormin tehomiehiä ottelussa olivat Riku Viljanen (2+4), Eemil Laine (2+3), Ville Närvä (2+2), Mikko Eskola (0+3), Jonas Nykänen (1+1), Joonas Tomminen (0+2) ja Christer Fagerström (1+0). Stormin maalilla Allu Kortesaari pelasi vahvan ottelun ottamalla 48 koppia.

Ennen ansaittua joulutaukoa Stormilla on jäljellä vielä kolme ottelua, joista kaksi seuraavaa pelataan vieraissa. Vieraspeleistä ensimmäinen on viikon päästä lauantaina Helsingin Salmisaaressa Kiekko-Tiikereitä vastaan. Tämän jälkeen päätetään seuraavana viikonloppuna syyskausi back-to-back -otteluihin vanhaa kiistakumppania Grani 2:sta vastaan. Perjantaina 13.12 pelataan Kauniaisissa ja heti lauantaina 14.12 klo 18:50 jatketaan Hyvinkäällä vuoden 2019 viimeisessä kotiottelussa.

22.11.2019 PT-80 – STORM 4-13

Perjantaina 22.11 Hyvinkään suunnalta puhaltanut myrskytuuli mellasti oikein urakalla Riihimäen Peltosaaren jäähallissa, kun Storm kaatoi paikallisen Play Teamin murskalukemin 4-13. Lukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta, sillä 13 selän taakse menneen laukauksen lisäksi PT:n sinällään hyvin pelannut maalivahti Sakari Häkkilä venyi kiekon tielle 72 kertaa ja pelasti henkilökohtaisella panoksellaan useamman varman maalin. Vähääkään heikommalla maalivahtipelillä olisi Stormin maalilukema alkanut kakkosella.

Ottelun yksipuolisuus oli varmaan kaikille Stormin paitaa kantaneille yllätys, sillä aiemmat kohtaamiset PT:n kanssa olivat olleet varsin pienen marginaalin tiukkoja paikallisvääntöjä. Vaikka PT ottelun ensimmäisen maalin tekikin, niin missään vaiheessa ottelussa ei ollut epäselvyyttä voittajasta. Edellisen Porvoon pelin ja Näädät -pelin viimeisen erän tahmeus oli tiessään ja Stormin otteissa oli heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien se kuuluisa ja onneksi vain kuvaannollinen ”tappamisen meininki”. Ensimmäinen erä päättyi 4-1, toisen erän jälkeen taululla oli jo 8-1 ja reilun 41:n minuutin jälkeen kolmannessa erässä 9-1. Tämän jälkeen Stormin ote sinällään ymmärrettävästi hieman puolustuspäässä herpaantui ja PT kavensi lukemat parhaimmillaan 3-10:n, mutta hyvin pian tämän jälkeen palattiin normaaliin päiväjärjestykseen hyvinkääläisten naputellessa taululle lukemat 3-13. Aivan ottelun lopussa PT pääsi vielä kaventamaan ja muuttamaan loppulukemiksi 4-13.

Storm oli ottelussa heti alusta hereillä, pelasi hyvin ja ottelu oli tällä kertaa yksipuolinen teurastus, siitä ei pääse mihinkään. Useampi pelaaja pääsi pisteille, mutta säväyttävimpänä saldona voidaan pitää Ville Närvän viittä kaappia eikä ”tuplahattu” eli kuusi maalia myöskään ollut kaukana. Stormin tehomiehet ottelussa olivat Eemil Laine (1+5), Närvä (5+0), Riku Viljanen (1+4), Joonas Tomminen (2+1), Jonas Nykänen (2+0), Lauri Suomela (1+1), Mikko Eskola (0+2), Saku Liuska (0+2) ja Matias Repo (1+0). Tehopisteille Stormilta pääsi yhteensä 14 pelaajaa.

Ottelut Stormilla jatkuvat viikon päästä lauantaina kotilootassa prime time -aikaan klo 16:20, kun vieraaksi saapuu uusi tuttavuus MST Vantaalta.