Kategoria: Historia

KAUDEN 2018-2019 PALKITUT

Hyvinkää Storm vietti seuran miesjoukkueiden osalta kauden 2018-2019 päättäjäisiä lauantaina 27.4 Lehtolan Majalla. Tilaisuudessa palkittiin taas tuttuun tapaan menneen kauden onnistujia.

Todellisen värisuoran palkintojen suhteen keräsi Joni Koskinen, joka palkittiin edustusjoukkueesta niin maali-, syöttö- kuin pistepörssin voitosta sekä tämän lisäksi valittiin äänivyöryllä pelaajaäänestyksen perusteella vuoden stormilaiseksi.

Harrastejoukkue Storm Teamista Timi Suikka palkittiin vuoden teamilaisena sekä Storm Teamin pistepörssin voittajana.

Seuran puheenjohtajan palkinto seuran hyväksi tehdystä työstä meni Ville Närvälle ja seuran toiminnanjohtajan palkinto sitoutumisesta edustusjoukkueen toimintaan ja arvoihin luovutettiin Jerry Puttoselle.

Edustusjoukkueen kapteenin palkinnolla palkittiin Mikko Eskola ja Storm Teamin kapteenin palkinto luovutettiin joukkueen pitkäaikaiselle puuhamiehelle Joe Toivoselle.

Edustusjoukkueen kannattajien suosikkina palkittiin jo kolmatta kertaa ja toista kertaa putkeen Mika Kalteva.

HYVINKÄÄ STORM ONNITTELEE PALKITTUJA!

17.4.2019 TIEDOTE: RINGETTE MUKAAN HYVINKÄÄ STORMIN LAJIVALIKOIMAAN

15-vuotisjuhliaan kuluvana vuonna viettävä Hyvinkää Storm Ry. laajentaa urheilutoimintaansa oman sisarlajinsa puolelle perustamalla seuran alaisuuteen pelikaudelle 2019-2020 naisten ringettejoukkueen. Joukkueen pelaajarunko tulee koostumaan pitkään ringeten parissa toimineista pelaajista, joista merkittävä osa omaa kokemusta SM-tasolta niin nuorten kuin naisten sarjoista. Hyvinkää Stormin toiminnanjohtaja Jussi Viuhko kommentoi tuoretta seuran alaisuudessa aloittavaa joukkuetta näin:

”Aloite joukkueen perustamiseen tuli ringettenaisilta ja muutaman tapaamisen jälkeen päästiin yhteisymmärrykseen, että tämä on hyvä ratkaisu kaikille osapuolille. Seuramme tämänhetkinen rakenne palvelee tällä hetkellä parhaiten senkaltaista toimintaa mitä tulevassa ringettejoukkueessa harjoitetaan. Lisäksi on todettava myös, että ringette on jääkiekon sukulaislaji, joten mitään periaatteellistakaan ongelmaa emme asiassa seurana nähneet.”

”Meiltä on aikanaan kysytty miksi seurassamme ei ole naisille suunnattua toimintaa. Nyt on. Kahden vuoden sisään on perustettu naiskiekkojoukkue sekä ringettejoukkue ja nämä noin 50 mukaan liittynyttä naisharrastajaa ovat seuramme tulevaisuuden kannalta mitä erinomaisin asia. Molempien joukkueiden toiminnassa on kyse aikuisille naisille suunnatusta harrastepelaamisesta, joka on ollut vahvassa kasvussa molempien lajien piirissä viime vuosina. Seuran naisjoukkueet tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä yli lajirajojen ja tulevat osin myös harjoittelemaan yhteisillä jäävuoroilla. Lajirajat näin konkreettisesti ylittävää yhteistyötä ei ole tavattu nähdä isommissakaan monialaseuroissa ja yleensä kaukaloon on mahtunut vain yhden lajin edustajia kerrallaan. Käytännössä nyt naisilla on seurassamme mahdollisuus harrastaa kahta lajia ns. saman katon alla kohtuullisin kustannuksin ja näin osa joukkueiden pelaajista myös tekee”.

Hyvinkää Stormin ringettejoukkueen toimintaa vetävät joukkueenjohtaja Laura Salminen sekä Noora Vitikainen ja Anni Tyni. Joukkue osallistuu tulevalla pelikaudella ringeten Etelä-Suomen N-Harrastesarjaan.

Lisätiedustelut aiheesta:

Jussi Viuhko
Toiminnanjohtaja
Hyvinkää Storm Ry
p. 0407516067
hyvinkaastorm@gmail.com

STORMIN EDUSTUSJOUKKUEEN 15. SARJAKAUSI PAKETTIIN

Keväällä 2004 perustetun Hyvinkää Stormin viidestoista sarjakausi sai pelien osalta päätöksensä lauantaina 23.2.2019 vierasottelussa Sipoon Wolf Teamia vastaan. Ottelu päättyi hyvinkääläisten osalta tappioon ja samalla mollivoittoisesti sujunut kauden 2018-19 talvikausi sai päätöksensä ennen III-divisioonan alemman lohkon pudotuspelien alkamista. Tulos on odotuksiin nähden kiistaton pettymys, sillä kauden alussa ensisijaisena tavoitteena oli mennä niin keväällä niin pitkälle kuin tässä sarjassa on mahdollista.

Kausi alkoi mallikkaasti ja varsin positiivisissa tunnelmissa, sillä joukkueeseen mukaan oli saatu vanhojen konkarien rinnalle varsin mukavasti uusia ja innokkaita pelimiehiä. Samaten joukkueen terveystilanne kauden alussa oli varsin hyvä ja tämä näkyi suoraan harjoituksiin osallistuvien pelaajien lukumäärissä. Liioittelematta voidaan sanoa, että elo-syyskuu päästiin toistuvasti harjoittelemaan viidestätoista yli kahdenkymmenen pelaajan kokoonpanoilla ja tämä näkyi suoraan joukkueen peliesityksissä kauden alussa. Harjoituspeleistä joukkue voitti kaksi kolmesta ja ensimmäisestä kahdestatoista sarjapelistä seitsemän, kahden päättyessä tasan ja kolmen tappioon. Tämän varsin kelvollisen alkukauden jälkeen tapahtui joukkueessa ennen ja jälkeen vuodenvaihteen muutamia varsin erikoisia asioita, jotka muutamien avainpelaajien loukkaantumisten ja muutaman pahan sairaskierteen ohella olivat omiaan sekoittamaan joukkueen pelin varsin perusteellisesti. Joukkueen pelin sekoaminen alkoi marraskuussa maalinsuulta, levisi sieltä pakistoon ja lopulta koko joukkueeseen.

Ensimmäiset merkit paremmasta vuoden 2019 puolella saatiin vasta tammikuun lopulla, kun joukkueeseen uutena miehenä saapui maalivahti Aleksi Kortesaari paikkaamaan tammikuun alussa uutena miehenä joukkueeseen liittynyttä ja kolmien harjoitusten jälkeen loppukaudeksi loukkaantunutta maalivahti Joni Armista. Vaikka peliä saatiin reivattua helmikuussa lähemmäs omaa tasoa ja paikkapaikoin nähtiin jopa oikein hyviä yksilösuorituksia, niin aika ja pelit yksinkertaisesti loppuivat kesken, jotta kurssi olisi saatu käännettyä ja pelin sekoamisen myötä kuvaan astunut tehottomuus karistettua harteilta. Helmikuun alussa pelattiin myös seuran perinteinen ulkojäätapahtuma, jossa miesten ottelussa Team Kalteva kukisti Team Koskisen lukemin 11-8 saaden samalla kiinnityksen tapahtuman kiertopalkintoon.

Joukkueen sisäisen piste- ja maalipörssin voitto meni jo toista vuotta putkeen menneelle kaudelle ensimmäistä kertaa joukkueen kapteeniksi valitulle Joni Koskiselle. Koskisen saldo oli 21 otteluun komea 31+28=59, joskin ilman joukkueen pelillistä kriisiä ja koko joukkueeseen levinnyttä tehottomuutta se olisi voinut olla vielä 10-20 pistettä komeampi. Sama voidaan toki todeta myös henkilökohtaisella tasolla jälleen mallikkaan kauden pelanneen, joukkueen konkari Mikko Eskolan (18 26+19=45) sekä vahvasti roolia ottaneiden Ville Närvän (18 10+12=22), Riku Viljasen (20 9+13=22) ja Jerry Puttosen (15 8+8=16) kohdalla. Pakiston parhaat pistemiehet olivat vanhat joukkuekaverit Ahmojen A:sta eli Mika Kalteva (21 1+13=14) ja Matias Repo (15 3+10=13).

Kauden 2018-2019 osalta joukkueella on ohjelmaa vielä muutamien vapaaehtoisten pelailujäiden verran, joiden jälkeen siirrytään LA 27.4.19 pidettävien kauden päättäjäisten ja palkintojenjakotilaisuuden kautta valmistautumaan kohti seuraavaa kiekkokautta.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Kiitokset jälleen kerran kaikille tukijoille, kannattajille, ystäville ja toimihenkilöille! Ilman teitä tämäkään sirkus ei pyörisi vuodesta toiseen.

Kuvat: Piia Raunio