14.1.2011 Storm – Tavastia 3-5

Stormin ennätyksellisen pitkä tappioputki sai jatkoa perjantaina kotiluolassa, kun Tavastia vei nimiinsä hyvätasoisen jääkiekko-ottelun lukemin 3-5.

Ottelu alkoi mahdollisimman huonosti kotijoukkueen kannalta. Mailan puristus näkyi ja ehkä jopa surkuhupaisan kiekon pomppimisen jälkeen lätty lyötiin maaliviivalta Stormin verkkoon vain 15 sekunnin pelin jälkeen. Storm kuitenkin ryhdistäytyi ja alkoi saada otetta pelistä. Tavastian joukkueesta ei käytännössä heikkoja lenkkejä löytynyt ja maalipaikkojen eteen Storm joutui tekemään valtavan määrän töitä. Ensimmäisen erän lopussa Mikko Eskola sai estämisestä jäähyn ja sanaisen arkkunsa avannut Tommi Kirjavainen samalla 10 minuutin käytösrangaistuksen – hieman hätäisesti vihelletty kymppi ottelun tuomarilta. Ylivoimaa ehti kulua vain 7 sekuntia kun aloitusvoiton jälkeen Tavastian puolustaja, jääkiekon kirjoittamattomien sääntöjen vastaisesti numerolla 1 selässään pelannut, Lauri Nikulainen toimitti kiekon Stormin maaliin ja tilanteeksi 0-2.

Toinen erä oli Stormilta suorastaan erinomaista kiekkoilua. Jokainen peluri laittoi itsensä likoon ja kaksinkamppailut kääntyivät järjestäen Stormin voitoksi. Kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Tuomas Vitikainen jakoi kovia lonkkataklauksia, eikä pakkipari Olli Leppänen jäänyt huonommaksi. Erityisesti Maalitykit Tony Saarinen ja Mikko Eskola pääsivät erässä hätyyttelemään vierasjoukkueen akrobaattisella tyylillä pelannutta maalivahti Hannu Hämäläistä, mutta tuloksetta. Stormin maalitilin avaaminen jäi siten niin ikään kauden ensimmäisen ottelunsa pitkän ulkomaan komennuksen jälkeen pelanneen Timo Lindholmin harteille. Vaikka Lindholmin otteissa pitkä tauko näkyikin ottelun alkupuolella, maalintekotaito taisi tulla silti selkärangasta. Lasse Katajamäeltä keskialueella avauksen saanut Lindholm laukoi suorasta luistelusta kiekon ranteella varmasti alakulmaan ajassa 34.40 ja kavensi ottelun 1-2:een. Storm sai maalista entistä enemmän virtaa ja kolme minuuttia myöhemmin sama mies oli asialla. Riki Jokisalo ja Jani Hakoluoto toimittivat kiekon oikeaoppisesti maalille ja Lindholm sai sen verran mailaansa väliin, että Tavastian maalivahti Hämäläinen oli yllätetty.

Harmillisesti kesken Stormin hyvän jakson, Tavastia iski vastahyökkäyksestä 2-3 johto-osuman. Tappioputksesta huolimatta Stormin liekki ei sammunut. Jokainen peluri antoi edelleen kaikkensa, jotta maalipaikkoja saatiin luotua. Toimitsija-aition epävirallisen kirjanpidon mukaan esimerkiksi Saarinen pääsi ottelun aikana laukomaan maalia kohti peräti 18 kertaa – mutta kun ei uppoa niin ei uppoa. 4 minuuttia ennen loppua Jokisalo ja Lindholm toivat kiekon ylivoimalla vauhdilla päätyyn asti. Kiekko nopeasti viivaan ja oikeaoppisesti Vitikaiselta levitys toiselle puolelle Leppäselle. Leppäsen laukauksen reboundista Lindholm survaisi hattutempun valmiiksi ja Stormin hyvät otteet saivat lopultakin palkinnon. Tilanne 3-3. Jääkiekon raadollisuus tuli esiin taas kerran vain puoli minuuttia myöhemmin. Aloituksen jälkeen kiekko pelattiin hyökkäyspäähän ja Muotkan jättösyötöstä johto-osumaa pääsi kokeilemaan ensin Eskola ja perään reboundista Saarinen. Maalia ei syntynyt, mutta sen sijaan kiekko pomppi onnekkaasti mailoista yli puolustaja Katajamäen ja Tavastia pääsi ylivoimahyökkäykseen. Klap-Klap-Klap, Muotka rähmälleen, Tony Ollila yksin kolmen miehen kanssa omalla maalilla ja takaiskumaali hyvin pelanneen Storm-vahti Antti Heikkisen haarojen välistä verkkoon oli tosiasia. Vain 25 sekuntia ennen loppua Tavastia iski viimeisen niitin arkkuun ja voittolukemiksi 3-5.

Yhdeksäs tappio putkeen Stormille oli siis tosiasia. Tällaisessa tilanteeseen harva Stormin mies on aiemmilla kausilla joutunut. Pelissä yritetään miehekkäästi ja ollaan jopa askel vastustajaa edellä. Rentous ymmärrettävästi puuttuu ja harmittavasti vastustajat pääsevät rokottamaan virheistä. Storm joutuu tekemään jokaista maalia kohden hirvittävän määrän töitä. Hyvä kiekko-ottelu joka tapauksessa molemmilta joukkueilta ja positiiviset esiintymiset niin Vitikaiselta kuin Lindholmiltakin kauden avausotteluissaan. Stormin ei auta muu kuin luottaa, että pisteitä tällaisilla otteilla tulee pakosti jossain vaiheessa. Tilaisuudet siihen ovat seuraavan kerran keskiviikkona 19.1. Nummelassa ja perjantaina 21.1. historian valossa Stormille vaikeassa pelipaikassa, Porvoossa, Legendoja vastaan.