28.1.2011 Storm – HeTi 6-8

Aiemmista kausista täysin poiketen, Stormia vaivaa paha kotipeikko tällä hetkellä. Pisteet olivat perjantainakin suorastaan tyrkyllä, mutta järkyttäviä virheitä, huonoa onnea, tyhmiin paikkoihin jäähyjä ja niin edespäin – Titaanit kiitti ja kumarsi sekä vei pisteet mennessään Helsinkiin.

Positiivista Stormin pelissä oli, että maaleja on alkanut jälleen syntyä. Vain minuutin pelin jälkeen Tuomas Muotka sai kiekon hyökkäysalueella Santtu Järviseltä ja heitti rystylätyn takamiehen paikalle Mikko Eskolalle. Eskolan jyvä on viime aikoina alkanut osua taas kohdilleen ja nytkin tarkka rannelaukaus yläkulmaan. HeTi sortui ottelussa runsaaseen jälkipeliin ja otti tyhmiä jäähyjä yhteensä peräti 47 minuutin edestä. Toinen Stormin ylivoima tuotti tulosta. Vitikainen pelasti kiekon ahtaassa paikassa viivasta Muotkalle. Muotka syötti poikittain Eskolalle, jonka tarkka lämäri löysi tiensä jälleen verkkoon. Ylivoimapeli onnistui myös Titaaneilta. Ajassa 10.23 nopea laukaus viivasta yllätti maskissa olleen Antti Heikkisen. Erän lopussa sattui yksi useista Storm lipsahduksista ja HeTi pääsi tasoittamaan ottelun 2-2:een.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen loppui. Minuutin pelin jälkeen nukahdus Storm päässä ja peli 2-3. Tämän jälkeen Tuomas Vitikaisen ja Ilkka Korpelan istuessa jäähyllä, Heti teki kahden miehen ylivoimalla 2-4 johtomaalin ajassa 23:06. Storm kokosi itsensä ja seuraavassa vaihdossa Muotka iski alivoimalla Eskolan syötöstä 3-4 kavennuksen. Pakkiparille Ilkka Korpela – Ville Laitinen sattuneita virheitä pääsi Laitinen paikkailemaan muutamaa minuuttia myöhemmin. Komea ja puhdas lonkkataklaus vastustajan vaihtoaition edessä sai tunteet kuohumaan Titaanien leirissä. Kuumana käynyt helsinkiläislauma istuikin puolet toisesta erästä jäähypenkillä. Eskola toi pelin tasoihin huimalla yksilösuorituksella juuri ennen jäädytystaukoa. Jaakko Liimataiselta avauksen saatuaan Eskola pisti pakkia kahville kuin pleikkapeleissä parhaimmillaan ja nosti kiekon maalin kattoon. Jäädytyksen jälkeen Storm pisti lisää pökkyä pesään ja alkoi myös pelata kurinalaisemmin joukkueena. Erinomaisen ottelun hyvällä itseluottamuksella pelannut hyökkäysketju Jarkko Peltola – Tero Mustonen – Tommi Kirjavainen vei Stormin 5-4 johtoon. Ylivoimalla Mustosen aloitusvoiton jälkeen Peltola pelasi kiekon viivaan Ilkka Korpelalle. Korpela toimitti kiekon oikeaoppisesti maalin eteen ja lujasti ottelussa töitä tehnyt Kirjavainen nosti kiekon reboundista verkkoon. Vielä ennen toisen erän loppua ketju Timo Lindholm – Riki Jokisalo – Paavo Poutanen näytti, että kahden miehen ylivoimalla ei tarvita aina kauniita kuvioita maalin tekemiseksi. Lindholm toi kiekon vauhdilla alueelle, haastoi pakin ja nousi väkisin maalille. Kolmikko väänsi aikansa irtokiekkoa ja lopulta Poutanen nosti sen maalin kattoon koko HeTi kolmikon ihmetellessä tilannetta jään pinnasta. Eskola – Muotka – Mika Ketonen vitjalla oli vielä muutama tuhannen taalan tekopaikka ratkaista ottelu, mutta aina ei voi onnistua.

Vaikea sanoa, mitä tapahtui kahden minuutin erätauon aikana, mutta kolmas erä Stormilta oli suorastaan katastrofi. Ajassa 41:11 kavennus 6-5:een, 43:15 tasoitus 6-6:een ja 45:59 Heti siirtyi 6-7 johtoon. Maalivahti Heikkisellä ei ollut paras ilta ja pari osumista lipsahti helpohkosti – tosin tilanteissa kiekko pomppi myös uskomattomalla onnella HeTi:lle. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että jokaista tilannetta edelsi kenttäpelaajien virhe liittyen juurikin asioihin, joihin Storm jaksoi keskittyä jäädytyksen jälkeen tasan kymmenen minuuttia. Hyökkäysalueen ylikarvausta ja vastustajalle helppo avaus vauhtiin keskialueella, puolustajien väärä pelinluku ja vastaantulo vastustajan hyökkäyksessä keskialueella sekä karmaiseva kiekonmenetys omalla alueella – täysin hallussa ollut peli olikin kääntynyt ja Storm joutunut takaa-ajoasemaan. Vastustaja tarjosi vielä mahdollisuutta tulla tasoihin ottamalle edelleen typeriä jäähyjä. Storm ei kuitenkaan onnistunut vaan antoi vuorostaan Titaaneiden kokeilla ylivoimaa 5 minuuttia ennen loppua. Jäähysuma oli purkautumassa ja Storm rauhoitti peliä omassa päässä aloittaakseen loppukirin kun tapahtui tilanne, jonka jälkeen ei tiennyt itkeäkö vai nauraa. Kiekko oli Laitisen hallussa ja Laitinen odotteli rauhassa avauspaikkaa. Kiekko vain jotenkin pomppasi lavan yli, Laitinen kompuroi, vastustaja kiitti ja laukoi tilanteeksi 6-8 kolme minuuttia ennen loppua. Missään nimessä ei voi osoittaa sormella Laitista, sillä tilanteeseen liittyi jopa koomisen paljon huonoa onnea ja tuollaisia tilanteita vaan tapahtuu silloin tällöin – ammattilaisillekin. Korpelan huitomisjäähy kaksi minuuttia ennen loppua oli sinetti Stormin loppukirille. Maalia yritettiin vielä ottamalla Heikkinen pois maalin suulta, mutta HeTi puolusti hyvin viime minuutit.

Maalihanat aukesi, mutta omien virheiden ja koomisen huonon onnen takia Storm ei vieläkään saanut kauden ensimmäistä kotivoittoa. HeTi-ottelussa syytä ei voi hakea kuin peilin edestä. Tosin näillä otteilla kumpikaan joukkue ei olisi pisteitä ansainnut. Mutta nokka pystyyn ja kohti uusia vastoinkäymisiä – kyllä se kiekko pomppii vielä Storminkin lapaan. Ainakin lauantaina kun Storm Team Isometsä kohtaa kiihkeääkin kiihkeämmässä paikallistaistossa Storm Team Ovaskan ”Storm Winter Classic” –ottelussa Sveitsin kentällä klo 15 alkaen.