29.1.2011, SWC I: TEAM ISOMETSÄ – TEAM OVASKA 13-11

Historian ensimmäinen ”Storm Winter Classic” pelattiin lähes täydellisessä säässä parissa pakkasasteessa ja ilman lumisadetta – vain auringonpaiste puuttui. Sveitsin kentän laidalle kerääntyikin joukko uteliaita ulkoilijoita seuraamaan maalirikasta kiekkokoitosta. Yleisöä kaukalon vierellä olikin useita kymmeniä, joista osa virallisen valokuvaajan Tommi Söderqvistin johdolla ottivat ilon irti koko rahan edestä nautiskelemalla hienossa säässä sisäisiä lämmikkeitä.

VP Ovaska oli napannut kaksi Stormin nopeakinttuisinta pelaajaa, Mikko Eskolan ja Timo Lindholmin, joukkoihinsa paria viikkoa aiemmin järjestetyssä draft-tilaisuudessa. Isometsä näytti kuitenkin onnistuneen paremmin ketjukokoonpanojen laatimisessa, sillä ottelun ensimmäinen puolisko oli varsinaista teurastusta 45 minuutin pelin jälkeen Team Isometsän johtaessa jo lukemin 8-2. Erityisen sähäkällä pelipäällä oli pitkän linjan stormilainen ja kuntoihme Harri Öblöm. Riki Jokisalon narutukset, jotka johtivat 2-1 johto-osumaan, olivat komeaa katseltavaa, kuten myös Team Ovaskan Mika Mikkolan 2-2 tasoitukseen johtanut tulinen rannelaukaus. 8-2 osumaan merkattiin sekä maali, että syöttö samalla pelinumerolle 28 – tekijänä Team Isometsän Tony Ollilla ja komean syötön antajana vastustajan Jani Hakoluoto. Ollilan kikat saivat niin ikään yleisön joukossa olleet juniorit innostumaan: ”Jos illalla telkusta tulee munamies, niin oliks toi sit kynämies?”, kuului jutustelua kaukalon laidalta.

Tauolla pidetyt taitokisat muuttivat ottelun suunnan. Isometsän porukat räpelsivät rangaistuslaukauksissa ja ainoastaan Stormin konkariosastoa edustava Jukka Korpela onnistui ohittamaan Ovaskan. Ovaskan joukkueesta Eskola onnistui kahteen kertaan ja näin piste rankkareista Ovaskalle. Komein harhautus nähtiin kuitenkin Tuomas Tommiselta, joka laittoi Isometsän niin sanotusti ”kebab-kioskille” ennen kuin ampui kiekon verkkoon. Tarkkuuslaukauskisan yllättäjä oli yhden maalin seitsemän kauden aikana ampunut puolustajajärkäle ja Stormin hallituksen suuri johtaja Jari Sulonen. Edes Ollilan rystylämärit eivät tuottaneet osumia, joten Sulosen johdolla piste tarkkuuskisasta Ovaskan joukkueelle. Luisteluviestissä häpeällisesti paidalla nro #1 pelannut Timo Lindholm repi eroa heti ensimmäisellä osuudella Team Isometsän Tuomas Vitikaiseen. Kentän laidalla seisoskelleet nuorimmat kiekkoilijanalut seurasivat ällistyneenä ja ihmetellen Lindholmin lentoa jäällä – sen verran vauhdikasta meno oli. Ovaskan joukkueessa luistelleelle Antti Heikkiselle kaukalo meinasi olla liian pieni kuten myös jalassa olleet pelisukat. Polvisuojat roikkuen Heikkinen kuitenkin selvitti kurvit kunnialla, mutta Isometsän joukkue taisi saada jonkin verran etumatkaa kiinni. Tommi Kirjavaisen tykyttävä sirklaus yhdistettynä tiukkaan irvistykseen ratkaisi kuitenkin viestin lopullisesti Team Ovaskalle. Taitokisojen jälkeen ottelun tilanne oli siten enää 8-5 Team Isometsälle – iso epäilys kylläkin oli, että kirjuri ex-läski, nykyinen vinttikoira Leppänen oli naukkaillut minttukaakaota yhden Isometsän maalin aikaan ja säästellyt kylmettyneitä sormiaan jättäen maalin merkkaamatta.

Toisen erän alkuun nähtiin illan odotettu painimatsi. Ammattitanssijat, Isometsän joukkueen Jussi Viuhko ja Ovaskan Kirjavainen, tiputtivat hanskat jäähän ja antoivat yleisölle viihdykettä. Alkuun Viuhkon ihmetellessä tilannetta Kirjavainen takoi kuin viimeistä päivää kylkiluihin. Lopulta Viuhkokin ymmärsi alkaa painimisen sijaan iskemään ja saikin yhden perille poskiluuhun. Pitkä ja voimia vienyt nujakka sai arvoisensa päätöksen, kun varmasti koko pelikauden ammattitaitoisin tuomarikaksikko, Lasse Katajamäki – Tommi Lindholm, tuomitsi molemmille tilanteesta yhden rangaistuslaukauksen. Kirjavainen onnistui ja Viuhko ei, joten tilanne tasoittui ennestään. Stormin kapteenia ja maalitykkiä Mikko Eskolaa kohdeltiin illan aikana kaltoin – tai sitten Eskola ei vain meinannut pysyä luistimillaan uusien silmälasiensa kanssa – joka tapauksessa illan kaksi muuta rangaistuslaukausta tuomittiin Eskolalle. Huolimatta komeista maaleista rankkarikisassa, itse ottelussa Isometsä veti pitemmän korren Eskolan yrityksissä. Kalajoen Junkkareiden kasvatti Pasi Kalliokoski teki Team Isometsän 7-10 johtomaalin vartti ennen loppua ja ilmassa oli ratkaisun makua. Team Ovaska taisteli kuitenkin ”verenmaku suussa” ja Tommi Kirjavaisen hattutempun myötä Ovaskan joukkue oli tuonut ottelun 10-10 tasatilanteeseen 8 minuuttia ennen ottelun päättymistä. Kirjavaisen lisäksi ottelussa hattutempun viimeisteli Team Isometsän ”Poutsi the rocket”, eli Paavo Poutanen. Team Isometsän kokenut tutkapari Tony Saarinen – Tuomas Muotka otti roolia ottelun lopussa ja Muotka siirsi kiekon kaksi kertaa maaliviivalta verkkoon. Kun myös Mika Ketonen teki maalin lopussa, ei Eskolan tekemä 12-11 kavennus auttanut enää Team Ovaskaa. Toki takaa-ajoasemassa Team Ovaskalla oli paikkoja vaikka muille jakaa, ylärimoja ja tolppia sekä Isometsän Hasek-maisia pelastuksia, mutta eikös jääkiekko-otteluissa yleensä parempi voita? Mainittujen lisäksi maalin teossa onnistuivat Team Isometsältä Saarinen, Öblom, Jani Kavander ja Markus Herranen sekä Team Ovaskan joukkueesta mysteerinen nro 10, jota pöytäkirjasta ei löytynyt.

13-11 lopputuloksen myötä siirryttiin hurraahuutojen saattelemana pukukoppiin ja kuin käskystä taivaalta alkoi sataa jalkarätin kokoisia lumihiutaleita. Team Ovaskalle jäi jossiteltavaa, kun pelikelloa kädessään pitänyt Santtu Järvinen pirullisesti vihjaili saunassa, että kädet kohmeessa saattoi käydä niinkin, että peliajasta nipistettiin pari minuuttia molemmista eristä. Mutta vain Järvinen tietää totuuden – varmaa on vain se, että historiankirjoihin jää ensimmäisestä ”Storm Winter Classic” –ottelusta voittomerkintä Team Isometsälle. Tehotilastot jäänevät julkaisematta, sillä pöytäkirjassa lukevia pelaajia kuten ”Muotka ei ollu yhtä hyvä ku Limppunen lihis”, ”Lemiblö”, ”Pläski” tai ”Kahva” ei löytynyt Stormin virallisista kokoonpanoista. Ensi vuotta odotellessa…

One comment

  1. Eikös Team Ovaskan mysteerinen nro. 10 ollut Heikkinen 😀

Comments are closed.