28.10.2011 Jää-Tiikerit – Storm 7-5

Hyvinkää Stormin kolmosdivarin karsintasarjan toiseksi viimeinen ottelu pelattiin perjantaina 28.10.2011 Mäntsälän Tokmanni Areenalla. Pisteet ottelusta jäivät kotijoukkue Jää-Tiikereille, mutta siitä huolimatta muutamaa avainpelaajaa huilauttanut Storm saa olla ylpeä miehekkäästä taistelustaan yhtä karsintasarjan nousijaehdokasta vastaan.

Storm lähti otteluun tarkan puolustuspelin kautta ja ensimmäinen erä sujuikin lähestulkoon täysin käsikirjoituksen mukaan. Joukkue sumputti tiiviisti keskialueen eikä päästänyt vastustajaa ylivoimahyökkäyksiin. Storm -koppari Petri Isometsä oli loistavassa vireessä torjuen 18 laukausta. Ensimmäisen maalin ykköserässä teki Storm ajassa 09:54 Vesa Kopin ladatessa armottoman rannelaukauksen vastahyökkäyksen päätteeksi ohi isäntien maalivahdin. Syöttöpiste Tony Ollilalle. Jää-Tiikerit tasoittivat ajassa 13:39, mutta ajassa 16:03 tuli Stormilta kuitti saman miehen toimesta kuin ensimmäisessäkin eli Kopille illan toinen maali ja syöttöpiste miehen läpiajoon vapauttaneelle Tommi Kirjavaiselle ja ensimmäisestäkin maalista passin merkkauttaneelle Ollilalle. Tämä maali lieni isäntäjoukkueelle jonkinlaista shokkihoitoa, sillä heti seuraavassa vaihdossa viimeisteli Mr. Koppi tyylpuhtaan hattutempun ja lukemat taululla 1-3 Stormille. Syöttöpisteet Stormin kolmanteen maaliin Juhani Mattilalle ja Tuomas Muotkalle.

Ottelun toinenkin erä alkoi Stormilta erittäin vahvasti Tuomas Muotkan siirtäessä joukkueen ajassa 23:38 jo 1-4 johtoon. Tiedä sitten hiipikö hyvinkääläisille jonkinlaista hyvänolontunnetta puseroon, sillä vastustaja rokotti Storm -kentällisen nukahduksesta jo reilun minuutin päästä Stormin maalista. Storm ei kuitenkaan lannistunut, sillä ajassa 25:50 latasi jo aiemmin syöttöpisteen merkkauttanut Storm -pakki J. Mattila kiekon ylivoimalla viivasta nuottaan. Stormin 5-2 maali oli ilmeisesti joko Jää-Tiikerien maalivahdille tai vastaavasti vaihtoaitiossa hääränneelle seuran kuvernööri Lehikoiselle tarpeeksi, sillä tämän jälkeen luisteli uusi ukko isäntien uuninsuulle. Kuten monesti sanotaan, maalivahdin vaihdolla yritetään monesti herätellä joukkuetta. Tässä tapauksessa taisi vaihto ainakin jossain määrin herättää kotijoukkuetta, sillä seuraavat kolme maalia erään teki Jää-Tiikerit. Kaikki kunnia vastustajalle, mutta totuuden nimissä on sanottava että iso vaikutus otteen siirtymisessä isännille oli myös sillä seikalla, että Stormin tehokkaimman ketjun sentteri Muotkalla meni erän puolivälin paikkeilla olkapää päreiksi ja peli loppui siihen, ja samaten Kirjavaisen varsin erikoisella kympillä. Nämä vaikuttivat mm. siihen, että erän viimeisen kympin Storm pelasi seitsemällä hyökkääjällä. Tilanne siis kutkuttava 5-5 lähdettäessä kolmanteen erään.

Kolmannen erän alkuun Storm sai pakkaa kasaa ja sai luotua hyviä tilanteita vastustajan päätyyn. Etenkin Stormin nuorisovitjan Joni Koskinen, Paavo Poutanen ja Tony Ollila olivat mitä mainioimmalla pelipäällä vaikka tehot jäivät uupumaan. Jää-Tiikerien maalilla Sami Lankinen seisoi kuitenkin viimeisenä lukkona torjuen erässä 14 laukausta. Kolmas erä painettiin varsin tasatahtia päästä päähän, kunnes ajassa 55:08 Storm -puolustuksen pienoisen kömmähdyksen seurauksena Jää-Tiikerien kapteeni Jasse Ritakallio muutti lukemat taululla 6-5:n. Maali oli samalla ottelun voittomaali. Vähän reilu minuutti ennen loppua isäntäjoukkue teki vielä 7-5 maalin, mutta sillä ei oikeastaan muuta merkitystä ollut kuin se että Storm ei päässyt kunnolla hakemaan tasoitusta lopussa ilman maalivahtia.

Seuraavan kerran Storm on tulessa kotihallissa perjantaina 4.11.11 klo 21:30 ja tuolloin vastaanluistelee tiukasti nousua II-divisioonaan tavoitteleva paikalliskilpailija Hokiklupi.