4.11.2011 Storm – Hokiklupi 0-8

Lähes täysi jäähalli sai nauttia fyysisestä paikalliskamppailusta, jossa Hokiklupi näytti ansaitsevansa paikan II-divisioonassa. Murskaavasti viime aikoina esiintynyt joukkue ei jättänyt jossiteltavaa vaan löi Stormin lukemin 0-8. Mitään ei Storm ilmaiseksi antanut ja jokaisessa tilanteessa molemmat joukkueet joutuivat laittamaan itsensä likoon.

Liekö sitten täysi jäähalli saanut jalat tutisemaan kotijoukkue Stormin luistimissa vai mikä, mutta alku oli Stormin kannalta katastrofaalinen. Kiekko jäi pomppimaan puolustuksen jalkoihin harmittoman näköisessä tilanteessa ja Riku Pyyhtiä Hokilupilta sutaisi sen verkkoon. 3 minuutin kohdalla peli oli jo 0-2 ,kun Tommi Oksa pääsi purjehtimaan Stormin vaihtovirheen seurauksena täysin vapaasti maalille ja nostamaan kiekon yläkulmaan. Stormin paras paikka ensimmäisessä erässä siunaantui Paavo Poutaselle, jonka laukauksen Joonas Lindberg vaivatta torjui. Erä oli kuitenkin Hokiklupin hallintaa ja Vili Rättyä Stormin maalilla sai venyä kiekon tielle 14 kertaan.

Yleisö eli ottelussa hienosti mukana, Hokiklupi vyörytti hyökkäyksiä, Storm puolusti urhoollisesti ja miehestä otettiin mittaa. Se oli pelin kuva. Lukemat pysyivät 0-2:ssa ottelun puoleen väliin saakka. Jesse Tetri ja Janne Lehtinen onnistuivat kuitenkin ylivoimalla ja erän jälkeen Hokiklupi johti 0-4. Toisessa erässä Storm pääsi enemmän vastahyökkäyksiin ja laukaukset maalia kohti erässä menivät lähes tasan 13-14. Vääryys ei olisi ollut, jos Storm olisi saanut pari kavennusmaalia tehtyä esimerkiksi Vesa Kopin ja rohkean pelin pelanneen nuoren sentterin Joni Koskisen toimesta. Erässä nähtiin myös ottelun ainoa ylilyönti, kun Hokiklupin Matias Repo lähti ryntäämään kohti Timo Lindholmia tämän ottaessa kiekkoa haltuun. Viime hetkellä Lindholm sai puolittain väistettyä, mutta tilanteessa olisi voinut käydä pahemminkin. Muuten molemmat joukkueet taklasivat kyllä agressiivivesti ja kaksinkamppailuihin mentiin 100-lasissa, mutta puhtaasti. Stormin joukkueesta varsinkin Mika Kalteva näytti, ettei jäänyt kaksinkamppailuissa kakkoseksi..

Kolmannessa erässä Storm alkoi jo väsyä kovan paineen alla. Eikä tähän auttanut se, että joukkueen paras maalipyssy ja pistemies Vesa Koppi jätti pelin kesken toisessa erässä katkenneen luistimen terän takia. Kun vielä puolustuksesta Jaakko Liimatainen loukkaantui ja Tony Ollila puhui itselleen kymmenminuuttisen, meni homma todella vaikeaksi. Hyökkäysketjut menivät sekaisin, kun Koppi oli sivussa ja sekä Juhani Mattila, että Tommi Kirjavainen joutuivat paikkaaman puolustuksen aukkoja. Väsynyt Storm otti päätöserässä 5 kaksiminuuttista. Kolmas erä olikin lähes täysin yhteen maaliin pelaamista. Laukaukset maalia kohden Hokiklupi voitti erässä peräti 5-29. Pari kertaa Storm oli saada kuparisen rikki. Ensin Koskinen oli yksin läpi, mutta harhautus jäi torsoksi ja ennen viimeistä Hokilupin maalia Lindberg pelattiin jo tilanteesta ulos ja tyhjä maali häämötti Storm pelaajien edessä, mutta kiekkoa ei onnistuttu sutimaan maaliin. Avausmaalin tehnyt Pyyhtiä teki lopulta hattutempun, vaarallisesti kiekkoa alueelle jatkuvasti tuonut Jesse Tetri takoi ottelussa tehot 1+3 ja lisäksi kolmannessa erässä onnistuivat Matias Väänänen ja Mika-Matti Ijäs. Taululla siis Stormin kannalta ikävät 0-8 loppulukemat.

Positiivista oli nähdä Hyvinkään jäähallissa innostunutta kiekkoyleisöä. Viimeisen viiden pelin maalisuhteella 69-3 pelannut Hokiklupi meni vakuuttavasti II-divisioonaan ja sai yleisöltä pelin päätteeksi ansaitut kiitokset. Stormin ei lukemista huolimatta tarvitse esitystä hävetä. Täysillä yritettiin, mutta paremmalle ei voitu mitään. Aina voi jossitella parilla paikalla, miten peli olisi sujunut, mutta pisteiden kohtalosta tuskin oli mitään epäselvyyttä. Storm jatkaa kauttaan III-divisioonassa, jonka otteluohjelma on vielä auki.

One comment

  1. H.K.H!!! H.K.H!!!!
    Itse en kyllä nähnyt ottelussa ylilyöntiä nähnyt vaan vahingon,
    kysyin asiasta pelin jälkeen..

Comments are closed.