12.3.2010 Storm – PUS 13-2

Storm jatkoi perjantaina 12.3 loistavia otteitaan III -divisioonan alemmassa loppusarjassa. Tällä kertaa kotiottelussa täydellisesti lanan alle jäi Polyteknikkojen Urheiluseura Espoon Otaniemesta. Kolmen viimeisen pelin maaliero 38-7 kertoo hyvin viime aikojen hyvistä otteista. Storm pelasi kotiyleisön edessä jälleen hienosti koko joukkueena ja alkukauden pelilliset ongelmat näyttävät olevan toistaiseksi historiaa.
PUS tuli otteluun hyvällä jalalla ja alussa näyttikin, että ottelusta tulee tiukka taisto. Vierailijat menivät johtoon ajassa 11.08 paitsiolta haiskahtaneen tilanteen jälkeen. Paitsio tai ei – maali oli onnenkantamoinen, sillä kiekko vain lyötiin siniviivalta maalia kohti ja se pomppi Storm puolustajien mailasta maalivahti Isometsän taakse. Storm ei osumasta lannistunut vaan päinvastoin, luisteluun tuli yksi vaihde lisää. Ottelun tuomarit olivat pelissä hyvin ajan tasalla ja ottivat mailalla häiritsemisen tarkasti pois. Näin ollen syystäkin PUS kärsi peräti kahdeksan kaksiminuuttista ensimmäisen erän aikana ja lisäksi Storm sai kertaalleen rangaistuslaukauksen. Juuri kun PUS:n ensimmäinen rangaistus loppui, onnistui Sante Kemppainen tasoittamaan ottelun Mika Ketosen ja Mikko Eskolan syötöstä ajassa 11.08. Ylivoima toimi myös jatkossa. Ajassa 12.44 Eskola veti ranteella hienon maalin Kemppaisen syötöstä, vaikka PUS puolustajan maila roikkuikin kainalossa. Niin ikään ylivoimalla onnistui Jesse Tetri Olli Leppäsen näyttävän taistelun jälkeen. Leppänen toi kiekon väkisin maalin eteen, josta Tetri pääsi iskemään Stormin kahden maalin karkumatkalle. Puoli minuuttia edellisestä Eskola viimeisteli komealla harhautuksella rangaistuslaukauksesta lukemat 4-1:een. Rangaistuslaukaus tuli, kun Kemppainen kaadettiin läpiajosta. Ensimmäisessä erässä vielä Mika Mikkola ohjasi kiekon tarkasti maalin kattoon Leppäsen laukauksesta. Storm onnistui ensimmäisessä erässä viimeistelyssä ja hyvällä joukkuepelaamisella aiheutti sen, että vierailijoiden selkäranka alkoi pikkuhiljaa katketa.

Toisen erän aluksi Timo Lindholm karvasi kiekon pois PUS puolustajan heikon syötön jälkeen ja pääsi yksin läpi. Lindholm nosti kiekon komeasti maalin kattoon. 6-1 tilanteessa ottelu näytti ratkeavan, mutta siltikään Storm ei sortunut varmisteluun tai sooloiluun. Edelleen koko joukkue puolusti ja koko joukkue hyökkäsi. Hyökkääjät paikkasivat pakkien nousuja ja paljolti asenteesta kiinni oleva takakarvaus hoidettiin kunnialla. Hyvään vireeseen näin loppukaudesta yltynyt vanha kettu Tony Saarinen viimeisteli alivoimalla 7-1 lukemat näyttävän soolon päätteeksi B-pisteen kaarelta lähteneellä ”piiskalla”. 8-1 syntyi Jesse Tetrin pujottelun päätteeksi. Tetri sai kiekon keskialueella, harhautti koukuista huolimatta pari hyökkääjää, laittoi puolustajat nippuun ja kaiken päätteeksi lähetti maalivahdin väärän kulmaan ennen kuin pisti kiekon tyhjään maaliin. 20 sekuntia myöhemmin Eskola näki hienosti 2 vs 1 hyökkäykseen mukaan nousseen Ilkka Korpelan, joka laukoi kiekon vihaisesti ranteella maalin kattoon. Vaikka toisen erän jälkeen lukemat olivatkin peräti 9-1 kotijoukkueelle, ei kenenkään selkä suoristunut missään vaiheessa. Mallia näytti muun muassa Tuomas Vitikainen vetämällä vanhan kunnon perstaklauksen, mikä samalla herätti kotiyleisön osoittamaan suosiotaan.

Kaksinumeroiset luvut taululle iski ajassa 45.58 Tuomas Muotka. Saarinen kaivoi irtokiekon kulmasta, antoi Muotkalle, joka jatkoi saman tien avoimeen paikkaan Jani Pieksemälle. Sen sijaan, että Pieksemä olisi itse viimeistellyt 10-1 osuman, syötti hän vielä epäitsekkäästi Muotkalle takatolpalle avoimen maalipaikan. 11-1 syntyi Muotkan ja Santtu Järvisen esityön jälkeen Jussi Viuhkon lavasta. Viuhkon suoraan syötöstä lähtenyt yläkulmalaukaus ei jättänyt maalivahdille mitään mahdollisuuksia. 12-1 syntyi kolmannessa peräkkäisessä ottelussa hattutempun viimeistelleen Eskolan lavasta ajassa 50.21. Syötön osumaan tarjoili Jaakko Liimatainen. Jonkinlainen Storm tai jopa divisioonaennätys tämänkin täytyy olla – hattutemppu kolmessa ottelussa putkeen ja näissä otteluissa huikeat tehot 11+3. PUS sai iskettyä lohdutusosuman kolme minuuttia ennen loppua maalin edestä ylivoimalla. Tämän jälkeen onnistui vielä Muotka, jolle Saarinen tarjoili läpiajon jo neljännen kerran tässä ottelussa – aiemmat kolme yritystä epäonnistuivat.

Stormilta ottelu oli jälleen erinomainen suoritus nimenomaan koko joukkueena. Onnistumisia tuli jokaiselta kentälliseltä ja kiekkoa pelattiin kurinalaisesti. Maalivahti Petri Isometsälle kirjattiin peräti 44 torjuntaa, joukossa muutama paraatipelastus, mutta monet laukaukset tulivat huonosta sektorista, sillä Storm pelaajat puolustivat ja hoitivat karvauksen kovalla asenteella ottelun alusta loppuun. Puolustajat pitivät maalinedustan puhtaana Isometsän torjuntojen jälkeen, mikä osaltaan oli syynä vähäisiin takaiskuosumiin. Storm varmisti hyvillä otteillaan ensi kaudeksi itselleen III-divisioonapaikan ja mahdollisuuden taistella jopa noususta II-divisioonaan. 19.3. perjantaina Storm voikin lähteä paineettoman viimeiseen kotiotteluun. Tuolloin edessä onkin todellinen tason testaus. Vastaan asettuu sarjajohtaja A-Rangers, jonka vain maaliero piti poissa syyskauden jälkeen II-divisioonan noususarjasta.