19.3.2010 Storm – A-Rangers 1-8

Voitosta voittoon viime peleissä kulkenut Storm sai kovan oppitunnin jääkiekon perusteista perjantaina kun kovia pelimiehiä vilissyt, mutta kapealla materiaalilla Hyvinkäälle saapunut sarjaykkönen A-Rangers vei pisteet pääkaupunkiin lukemin 1-8. Paikkansa ottelussa oli myös kotijoukkueella, mutta selkeästi taitavampi joukkue voitti.

Esimakua tulevasta nähtiin jo ottelun ensimmäisessä vaihdossa. Strom viisikko pelattiin täysin pihalle ja nätin kiekonsiirtelyn jälkeen ottelun paras pelaaja, A-Rangersin Lauri Penttinen sai lyödä kiekon tyhjään maaliin. Storm tajusi alkaa vähän pelata maalin jälkeen, mutta parasta Stormia ei missään vaiheessa saatu kaivettua esiin. Petri Isometsä maalilla otti ensimmäisessä erässä useita tärkeitä koppeja. Storm tulikin tasoihin ajassa 13.09. Läpi ottelun röyhkeästi maalipaikkoihin pyrkinyt ja yrityksellään esimerkkiä näyttänyt Mikko Eskola sai keskialueella Jaakko Liimataisen syötön haltuun, harhautti kaksi puolustajaa ja laukoi kiekon verkkoon. Maalista syöttöpiste myös Sante Kemppaiselle. Ensimmäisessä erässä A-Rangers rokotti kuitenkin vielä kahdesti ja siirtyi 1-3 johtoon.

Samat lukemat kestivät taululla yli ottelun puolen välin. Stormillakin oli paikkoja mm. ylivoimalla iskeä kiekko maaliin useampaankin kertaan, mutta tänään kiekko ei pomppinut kotijoukkueelle. Puolustajilta nähtiin monta vaarallista vetoa maalia kohti. Toistaalta onni pitää ansaita ja kotijoukkueen peli kokonaisuudessaan ei ollut sillä tasolla, että ottelusta olisi enemmän käteen pitänytkään jäädä. Ennen toisen erän loppua vierailijat tekivät maalit rangaistuslaukauksesta sekä komean ylivoimakuvion päätteeksi. Kolmanteen erään lähdettiin siis tilanteesta 1-5.

Vielä tässä vaiheessa näytti sille, että Stormilla on mahdollisuus nousta taistelemaan pisteistä. Vastustaja alkoi antaa kaksinkamppailuissa löysää osin tilanteen ja osin väsymyksen takia. Storm pelaajat taas huomasivat, että kentällä voi saada pyöritystäkin aikaan kun vain uskaltaa haastaa kaverin kaksinkamppailuun. Tyhjistäkään maalipaikoista ei kiekkoa kuitenkaan saatu verkkoon, joten peräti neljä maalia illan aikana viimeistellyt Simo Tiilikainen ratkaisi lopullisesti ottelun ajassa 51.30 tekemällä A-Rangersin kuudennen maalin. Storm kunniaksi on sanottava se, että vaikka joukkuepeli olikin kadoksissa ja onnistumisia ei tullut, niin kaukalossa sentään yritettiin viimeiseen vaihtoon asti. Pienissä nokkapokissa olivat mukana Olli Leppänen ja Jussi Viuhko, taklauksia jaeltiin mm. Timo Lindholmin ja Jani Pieksemän johdolla ja irtokiekkoja voitettiin. Kuvaavaa taitotasoerolle ja kiekon pomppimiselle oli Tiilikaisen illan neljäs maali. Pienellä kikalla hän ampui kiekon maalia kohti omien jalkojensa välistä, kiekko pomppi Storm mailasta yläilmoihin ja tippui kuin kivi suoraan Isometsän selän taakse maalin yläkulmaan.

Kauden viimeinen kotiottelu päättyi siten apeissa merkeissä. Maalivahtien torjunnat ottelussa menivät tasan 42-42, mikä kertoo siitä, että kiekkoa saatiin pelattua myös A-Rangersin maalille. Kiitokset runsaslukuiselle kotiyleisölle kannustamisesta – taisi olla monelle Storm soturille ensimmäinen kerta pelata katsomossa kannustaneen rumpuryhmän säestämänä. Storm päättää kautensa kahdella vierasottelulla, joissa panoksena on sarjan toinen sija. Kotiottelut jatkuvat syksyllä, jolloin Hyvinkään jäähallissa toivottavasti nähdään samanlaista tunnelmaa, mutta aivan eritason Storm kiekkoa ja rytinää.