7.4.2010 KaVo – Storm 3-10

Storm pelasi näytösottelun legendaarista Kaukasten Voimaa vastaan tiistain myöhäisillassa Hyrylän jäähallissa ja takoi taululle selvät voittolukemat 3-10. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä enemmän jääkiekko-ottelu alkoi muuttua hawaiji-kiekoksi, jossa maaleja haettiin isollakin riskillä. KaVo pisti hyvin vastaan sarjaporrasta ylempänä pelanneelle Stormille ja tulikin alussa kovaa päälle, mutta ei loppujen lopuksi mahtanut paremmilleen mitään.

Storm maalissa nähtiin koko kuuden vuoden historian aikana vasta 3. nimi, kun uuninsuulle luisteli Joonas Lindberg. Lindbergin rutiini näkyi otteissa ja tämä pelastikin lukuisia loistotilanteita maalin edestä. Tämäniltaisen Storm -lauman takana ei välttämättä ollut kovin mielekästä pelata, sillä ottelun edetessä puolustushalukkuus tippui selkeästi. Kuvaavaa, että alivoimalla neljä Storm pelaajaa luisteli vastustajan B-pisteen yläpuolella tai viimeisen minuutin alivoimalla vastustaja pääsi kaksi kertaa 2 vs 0 hyökkäykseen. Mainittavaa pelistä on Storm -hyökkäyksen legendan Tony ”Iso-Keitto” Saarisen 200. tehopiste Storm paidassa. Tasaluku tuli täyteen komealla lämärillä toisesta aallosta aivan maalin takayläkulmaan. Oikea tapa saavuttaa merkkipaalu synnynnäiselle maalintekijälle. Saarinen kruunasi iltansa myöhemmin vielä toisella maalilla. Mikko Eskola teki ottelussa ties monennenko kerran tällä kaudella hattutempun ja sen lisäksi pari syöttöpistettä. Häntä säestivät ketjukaverit Juhani Mattila (2+2) ja Mika Ketonen (1+1). Lindbergin lisäksi Storm paidassa ensiesiintymisen teki puolustaja Ville Laitinen, joka teki heti ensimmäisessä ottelussaan maalin läpiajosta nostamalla kiekon heittäytyneen maalivahdin yli. Mainittujen lisäksi maalinteossa onnistui kapteeni Ilkka Korpela.

Kun muuta jälkipolville ei ottelusta jäänyt, niin pakko kehua kerrankin tuomaria. Toisen tuomarin ”unohtaessa” ottelun, yksin viheltänyt Ari Haapakoski selviytyi urakasta kunnialla, vaikka Storm jatkuvasti jäähypenkkiä kuluttikin (8 kaksiminuuttista). Storm pelaajien mielissä taisikin pyöriä jo kesälaitumet.