15.11.2014 Storm – OKK 8-5

Storm voitti! Toinen kerta tällä kaudella, joten voi sanoa: ”Jo oli aikakin”. Kolmessa edellisessä pelissä Storm näytti pelillisesti jo ansaitsevansa pisteitä, mutta itseluottamus ei ole ollut kohdillaan ottaa pisteitä kotiin. OKK, joka paistatteli Iltalehden otsikoissa viemällä edellisellä kierroksella pisteen sarjakärki KJT:ltä, joutui nöyrtymään Hyvinkäällä Stormin edessä lukemin 8-5.

Joukkueen kapteeni ja ikitaistelija Mikko Eskola sai kunnian avata Stormin maalihanat ja ensimmäisessä vaihdossaan, kun pitkäaikainen tutkapari Mikko Ahokas tarjoili Esolle maalipaikan. Syöttö myös erinomaisen pelin pelanneelle Jussi Saarrolle. Avauserässä Storm oli muuten hereillä, mutta innostui tilanteissa ottamaan peräti kolme kakkosta, joista jokainen oli tavallaan turha. Erätauolle mentiin lukemista 1-1, kun Anssi Laitinen tasoitti kovalla lämärillään erän lopussa.

Toinen erä oli kaksijakoinen. Turhia jäähyjä otettiin edelleen, mutta toisaalta onnistumisia tuli myös. Vaikka Stormin murheena olleet vaihdot ajoitettiin tässä pelissä pääosin oikein ja vaihdot pysyivät lyhyinä. Ainoan vaihtovirheen seurauksena vastustaja oli läpi ja koukittiin kumoon. Rangaistuslaukauksen torjui Ville Karnaranta varmasti. OKK meni kyllä 1-2 johtoon, mutta Teemu Komulainen näytti seuraavassa vaihdossa, ettei laukauksia ole turhaan joskus harjoiteltu. Timo Lindholm karvasi kiekon, Tuomas Muotka tarjoili keskelle ja suoraan syötöstä lähtenyt lämäri yläkulmaan heitti komeasti juomapullon maalinpäältä ilmaan – youtube materiaalia. OKK tuli jälleen 2-3 johtoon ja sen jälkeen oli lähellä tilanne kiepsahtaa vieraiden suuntaan. Tuomas Vitikainen selvisi kuitenkin kakkosella ryntäyksestä, jossa vastustaja huono-onnisesti loukkasi reitensä. Ahokas tasoitti alivoimalla ja myös Storm sai rangaistuslaukauksen, kun Saarto kaadettiin puolittaisesta läpiajosta. Rankkarituomio tuli ehkä hieman kevyesti, mutta kaikki toki otetaan – on nämä tilanteet monesti menneet myös toiseen suuntaan. Saarto veivasi kiekkoa ja tahallaan tai tahattomasti ujutti sen hölmistyneen veskan jalkojen välistä maaliin. Erän viimeisen puolentoista minuutin aikana sattui Stormin perinteinen musta hetki. Löysää pelaamista tai huolimatonta kiekkoa, mutta kaksi kertaa kiekko soi omissa ja 4-3 johdon sijaan päätöserään lähdettiin 4-5 tappioasemasta.

Tällä kertaa erätauolla Stormin päät eivät painuneet, vaan itseluottamus kaivettiin esiin. Olihan peli ollut tasainen koko ajan ja maalipaikkoja jälleen runsaasti. Ja taisi onnikin olla tällä kertaa Stormin puolella, kun erän ensimmäisestä aloituksesta Muotka kaivoi kiekon Juho Pikkupirtille, pakki-pakki Mika Kaltevalle, joka laittoi omalta siniseltä kiekon laidan kautta kohti päätyä. Niin vain kiekko pomppi kohti maalia ja OKK:n veska löi kiekosta ohi. Kaikki lasketaan, joten 5-5 tasoitus oli tosiasia ja tästä maalista varmaan kerrotaan saunailloissa juttua, kuinka oli hieno veto aloitusvoiton jälkeen suoraan yläkulmaan. 44.04 Henri Nurmi saalisti kauden avauspisteensä heittämällä ohjurin maalille, missä Olli Leppänen taisteli mailan vapaaksi ja ohjasi kiekon maalin kattoon. Tilanteen rakenteli sentterin paikalla taitellut Toni Pulkkinen. Viisi minuuttia ennen loppua Timo Lindholm karvasi jälleen kiekon omilleen ja syötti kaarelle Pikkupirtille. Pikkupirtin lämäri hanskapuolen yläkulmaan oli miehen avausmaali Stormin paidassa. Storm ei lähtenyt kahden maalin johtoasemassa peruuttelemaan vaan päätti hyökätä. Saarto jätti toiseen aaltoon Muotkalle, joka pelasi Eskolan yksin maalin eteen. Eson veivit ja kiekko längistä sisään. Komea maali oli viimeinen niitti ja 8-5 voitto jäi loppulukemiksi.

Ville Karnaranta piti päätöserässä maalillaan nollat ja torjui ottelussa 36 laukausta vastustajan maalivahdin ehtiessä kiekon tielle 32 kertaa. Storm otti 7 kakkosta, joista periaatteessa jokaisen olisi voinut jättää ottamatta, joten siinä jää parannettavaa. Tällä kertaa AV peli toimi, joten takaiskuilta vältyttiin ja Ahokas teki yhden AV maalin. Ihmeellinen peli sinänsä, ettei vastustaja istunut boksissa lainkaan. Muuten Stormin paketti pysyi joka suuntaan hyvin kasassa ja kun tähän asti on tuntunut, ettei mikään pompi sisään, niin tänään pari maalia meni jopa onnekkaasti. Oli toki tuhannen taalan paikkojakin edelleen tehdä maaleja lisääkin, mutta kahdeksaan on oltava tyytyväinen. Varsinkin kun tappioasemasta tullaan ja voitetaan päätöserä puhtaasti 4-0. 7 päivän sisään Storm pelaa tämän lisäksi vielä tiistaina vieraissa HC Morjensia vastaan kiekkoilijan unelmavuorolla Hernesaaressa klo 21:30 ja parin treenin lisäksi vielä perjantaina kotonaan KJT:tä vastaan. Peleihin on nyt huomattavasti kivempi lähteä, kun on pitkästä aikaa voitto alla ja vielä hyvällä joukkuepelillä.