6.12.2014 HeTi – Storm 4-9

Storm aloitti III-divisioonan jatkosarjan voitokkaasti hakien pisteet Itsenäisyyspäivän juhlien lomassa HeTi:ltä lukemin 9-4. Molemmilla joukkueilla oli vajausta miehistössä johtuen ehkäpä juuri juhlapäivästä, mutta peli saatiin silti pelattua.

 

 

HeTi aloitti ottelun vauhdilla ja tuntui, että Stormin joukkue ei ollut lainkaan valmis pelaamaan jääkiekkoa. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat 4-1 kotijoukkueelle. HeTi pääsi muutamaan otteeseen lähes kävelemään maalille ja kauden ensimmäistä otteluaan pelannut Mikko Laukkanen joutui tekemättömään paikkaan. 5-1 osumakin oli lähellä, kun kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta onneksi Laukkanen pysäytti yrityksen varmasti.

 

 

Toiseen erään Storm asteli erilaisella asenteella. Karvauspeli alkoi toimia ja HeTin ainoaksi aseeksi jäi heitellä roikkukiekkoja keskialueelle. Loppupeli olikin Stormin näytöstä ja kahden jälkimmäisen erän yhteistulos 0-8 Stormille. HeTi sai aikaiseksi vain 11 laukausta kohti Stormin maalia kahden viimeisen erän aikana. Varsinkin toinen erä oli Stormilta hyvää peliä. Kiekkoa pelattiin maalille ja tulosta syntyi, kun hyökkääjät laittoivat kroppaa likoon. Kolmannessa molemmilla joukkueilla alkoi jalka painaa ja peli meni osin neppailuksi. Joonas Tomminen loukkaantui päätöserän puolen välin paikkeilla ajautuessaan laitaa päin ja loppupelin Storm pelasti 11 kenttäpelaajalla.

 

 

Eniten harmaita hiuksia HeTin puolustukselle aiheuttivat Timo Lindholm ja Joni Koskinen molempien tehdessä hattutempun. Lindholm saalisti lisäksi yhden syöttöpisteen. Kaikki Lindholmin maalit syntyivät röyhkeistä maalille ajoista. Tuomas Muotka saalisti tehot 1+2, Teemu Komulainen 1+1, Juho Pikkupirtti 1+1, Olli Leppänen 0+2 ja hyökkääjiä paikkaamaan joutunut Toni Pulkkinen 0+1. Stormin ainoan (!) jäähyn otti Pikkupirtti. Tuomarit antoivat välillä pelata kovaakin mailalla, mutta peli pysyi hyvin raitapaitojen hanskassa. HeTi otti 5 kaksiminuuttista, joista kolmen aikana Storm onnistui maalinteossa ylivoimalla.

 

 

Storm oli parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Mitään varsinaista huippunäytelmää ei pelistä syntynyt, mutta pisteet ovat tärkeimmät. Stormilla on edessään kuukauden mittainen tauko peleistä ja aikaa hioa askelmerkit kohdalleen 2015 alkuvuoden tiukkaa otteluohjelmaa silmällä pitäen. Seuraava ottelu pelataan 10.1. lauantaina kotiluolassa Järvenpään Hawksia vastaan.