10.1.2015 STORM – HAWKS 9-4

Storm jatkoi voittojen tiellä alkusarjan toisessa ottelussaan, kun Järvenpään Hawks kaatui kotiluolassa maalein 9-4. Alusta asti Hyvinkääläiset hallitsivat peliä, ja vierailijoilla oli ajoittain suuriakin vaikeuksia pysyä salamapaitojen vauhdissa mukana. Mitään mullistavaa ei kiekkoilta tarjonnut, vaan Storm nappasi pisteet rutiininomaisella pelillä heikommalta vastustajalta.


Maalinteon aloitti kauden parhaan ottelunsa pelannut Joonas Tomminen jo muutaman minuutin pelin jälkeen. ”Jarrukentällinen” loi painetta maalille ja Tomminen taisteli tilanteen loppuun – irtokiekko pömpeliin ketjukaveiden Mikko Glansin ja Tommi Kirjavaisen avustuksella. Erän puolivälin tienoilla loukkaantumisista toipunut Petteri Suomi toi kiekon läpi kentän ja laittoi mustan komeasti rystyllä ohi Hawksin uunissa torjuneen Sami Kettusen. Muutamaa minuuttia myöhemmin vastustaja pääsi yllättämään hyvän iltapuhteen tolppien välissä suorittaneen Mikko Laukkasen vanhanaikaisella, mutta hyvinkääläisten vauhti ei hiipunut. Joni Koskinen sai aikaa viritellä rannettaan ketjukavereidensa Toni Pulkkisen ja Mikko Eskolan karvattua kiekon hyökkäysalueella tasavajaalla. Komea laukaus maalin kattoon ja ensimmäiselle erätauolle lukemissa 3-1.

 

 

Toisessa erässä Storm sortui hetkellisesti himmailemaan vauhtiaan ja vastustaja rokotti heti erän alkuun ylivoimalla. Illan maalirohmu Koskinen kuitenkin pelasi Eskolan kanssa nätisti yhteen heti seuraavassa vaihdossa, ja kiekko pujuista pömpeliin. J.Tomminen teki illan toisen osumansa ajassa 24.59 Tommi Kirjavaisen esityöstä, ja erän loppupuoliskolla hyvinkääläisten aggressiviinen karvaus verkkaisille puolustajille tuotti jälleen tulosta kun Hawks-vahti panikoi kiekon ränniin suoraan Eskolalle, joka tarjoili lättyä Suomelle maalin eteen joka ei tyhjästä paikasta erehtynyt. Toiselle erätauolle siirryttiin Hyvinkääläisten 6-2 johdossa.

 

 

Kolmannen erän alussa ei oltu hereillä ja vastustaja pääsi tuikkaamaan kiekon maaliin varsin räikeästä oman pään merkkausvirheestä. Kuitenkin muutamaa vaihtoa myöhemmin Koskinen naulasi Hawks-arkkuun yhden lisää, kun Pulkkinen vapautti Kossun pahantekoon ja täten taikurin hattutemppu oli tosiasia. Ajassa 45.36 Eskola karkasi läpiajoon alivoimalla Koskisen purkukiekosta, ja taululle 8-3. Maalista syöttöpiste myös maalivahti Laukkaselle, joka merkkautti toimitsijoiden mukaan itselleen jopa 62 torjuntaa illan aikana. Välissä Hawks pääsi kaventamaan ylivoimalla ennen kuin Stormin Juho Pikkupirtti latasi Teemu Komulaisen maalille toimittaman kiekon rysän perukoille, tämä niin ikään ylivoimalla. Storm pelasi hyvän, suht’ ehjän ottelun, ja oli selkeästi parempi kuin järvenpääläisten hieman varttuneempi nippu. Heikkoa lenkkiä ei ollut ja onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Koskinen-Eskola -akseli nakutteli kimpassa mukavat 9 pistettä, ja voitto varmasti teki nannaa koko joukkueelle raskaan alkukauden jälkeen. Stormin ottelut jatkuvat heti tiistaina, kun karavaani matkaa iki-ihanaan Hernesaaren jäähalliin HC Morjensin vieraaksi. Lätkä Hernesaaressa tippuu jäähän todelliseen primetime aikaan klo 21:30
Illan tilastomerkinnät:
Mikko Eskola 1+4 (2 min), Joni Koskinen 3+1, Joonas Tomminen 2+0, Petteri Suomi 2+0 (4 min), Toni Pulkkinen 0+2 (2 min), Juho Pikkupirtti 1+0 (2 min), Henri Nurmi 0+1 (2 min), Mikko Glans 0+1, Mika Kalteva 0+1, Mikko Laukkanen 0+1, Teemu Komulainen 0+1, Timo Lindholm (2 min) ja Joni Jaakkola (2 min).