20. ja 21.3.2015 VÄLIERÄT: STORM – EKS 5-4, 4-10, ja 0-1

Stormin kausi päättyi katkeraan jatkoaikatappioon sarjan ennakkoon kovinta joukkuetta EKS:ää vastaan. 4 ja puoli erää Storm pystyi pelaamaan fiksua kiekkoa ja hallitsi sarjaa. Sitten tapahtui jotain. Pari huonoa tuomioita, pari haparointia omassa päässä ja momentum kallistui toiseen suuntaan. EKS pääsi pelaamaan vahvuuksillaan ja erityisesti pelihuumoriin kiinni pääsi Liigasta ja Mestiksestä viime kaudella kokemusta omaava Jere Elo, joka teki 8 tehopistettä kahteen peliin. Jatkoajalla osa Stormin miehistä tuuletteli jo voittoa, mutta niin vain Tuomas Muotkan tuhannen taalan paikasta ampumaan kiekon eteen ilmestyi EKS:n maalivahdin Teemu Keurulaisen hanska. Lopulta EKS teki ansaitusti jatkoajalla voitto-osuman ja päätti Stormin kauden.

 

 

OSAOTTELU nro:1 STORM – EKS 5-4

Ensimmäinen erä Hyvinkäällä välieräottelussa oli tiukkaa vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli maalipaikkansa. Eniten niitä siunaantui Stormin Mikko Eskolalle, joka pääsi useamman kerran koittamaan, mutta ruuti oli tällä kertaa kuivaa. EKS:n tilanteet tulivat kahden miehen henkilökohtaisten taidonnäytteiden seurauksena. EKS:n Jere Elo sekä pitkän linjan EKS pelaaja Marko Herrala pääsivät jopa 1-0 tilanteisiin, mutta Stormin maalivahti Ville Karnaranta oli kauden kovimmassa paikassa mies paikallaan. Avauserässä nähtiin kovia kontakteja – Sentteri Tuomas Muotka pääsi ajamaan vastustajan 30 kg painavamman kaverin vastapalloon. Samaista kaveria runneltiin myöhemmin kulmassa niin, että peli jäi kesken. EKS voitti laukaukset 14-12 ja teki myös erässä 0-1 johto-osuman ylivoimalla.

 

 

Toisessa erässä Storm oli hivenen niskan päällä. Jussi Saarto tasoitti B-pisteiden välistä kun Mikko Glans syötti oivaltavasti kulmasta. Tilannetta edelsi Petteri Suomen pitkä ja hikinen kulmakamppailu vastustajan pakkeja vastaan – työ palkittiin. Vain hetkeä myöhemmin iski Storm toistamiseen. Timo Lindholm veti maalin edessä kaksi pakkia itseensä ja otti samalla poikittaista oikein olan takaa. Mustelmia tuli, mutta tässäkin työ palkittiin, kun Teemu Komulainen jäi yksin maalin eteen, jonne Muotka toimitti kiekon ja tilanne 2-1. Storm pääsi ylivoimalle, mutta huonosti kävi. Elo pääsi 1-1 tilanteeseen ja pienellä vastustamattomalla harhautuksella otti vetotilaa ja upotti kiekon verkkoon. Storm otti rangaistuksen ja perään tasavajaalla tilanne olikin 2-3. Pieni masennusmieliala meinasi vallata vaihtoaition, mutta jäähyltä päässyt Koskinen osoitti taitonsa. Elon lämäri meni rännin kautta keskialueelle, jonne Koskinen ryntäsi sopivasti boxista. Kroppaa likoon, hieno suojaus ja kiekko rystyltä maaliin.

 

 

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue laittoi edelleen kaikki peliin ja missään tilanteessa kumpikaan ei saanut mitään ilmaiseksi. Eskola – Koskinen – Pulkkinen – Nurmi – Holmberg kentällinen kuitenkin oli jatkuvasti niskan päällä ja EKS:n pienestä vaihtokikkailusta huolimatta pystyivät luomaan vaarallisia paikkoja. Vaikka EKS meni erän alussa ylivoimalla johtoon, niin Storm näytti kypsyytensä. Pulkkinen veti tasoituksen unelmaranteella tolpan kautta yläkulmaan. 5 minuuttia ennen loppua sama mies sai kiekon selin maalin päin, käännös, pieni kis-kis harhautus ja limppu maalin kattoon sekä Storm 5-4 johtoon. Storm ansaitsi voitto-osuman sillä laukaukset maalia kohti päätöserässä olivat 17-12. Lopussa EKS koitti tasoitusta ilman maalivahtia onnistumatta. Puolustus kesti Karnarannan johdolla ja olipa Komulainen pirun lähellä tehdä tyhjiinkin roikkunostolla omasta päästä.

 

 

Tasokas kiekkopeli, paljon maalitilanteita, taklauksia, komeita torjuntoja ja hienoja maaleja – kaikkea mitä kotijoukkueen voiton lisäksi yleisölle on tarjota. Parannettavaakin Stormin pelistä löytyi, mutta kova juttu ottaa voitto takaa-ajoasemasta sarjan ennakkoon kovinta jengiä vastaan. Pulkkinen nousi sankariksi tasoitus- ja voittomaalillaan, mutta kyllä koko Stormin joukkue sai olla ylpeitä suorituksestaan. Tunnetta oli juuri sopivasta, kenelläkään ei läikkynyt yli ja joka jannu pelasi joukkueelle.

 

 

OSAOTTELU nro:2 EKS – STORM 10-4, ja 1-0

Ensimmäiset 1,5 erää Storm pelasi loistavasti toisessakin osaottelussa. Kiekko liikkui, vastustajalle ei annettu tilaa ja kaikki oli niin sanotusti hallussa. Henri Nurmi teki Eskolan paluukiekosta ylivoimalla 0-1 ja Eskola itse Koskisen namupassista 0-2. Toisen erän puoliväliä ennen tuomareiden päässä naksahti ja kaikki muuttui. Vastustaja kaatui maahan ja Nurmen maila jäi tilanteessa kaverin maskiin kiinni. Kumpikaan tuomari ei tilanteessa rikettä nähnyt eikä kummankaan käsi noussut pystyyn. Jostain he kuitenkin säikähtivät, kun vastustaja jäi jääjän makaamaan. Neuvottelun jälkeen Nurmelle arvottiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta – käsittämätön tuomio, joka vaikutti vielä rajusti pelin kulkuun.

 

 

Alivoiman aluksi Tuomas Tomminen ampaisi pakin paikalta hyökkäyksen kärkeen ja sai Saarrolta loistopassi. Läpiajosta ei tällä kertaa syntynyt jo ratkaisevalta ja varmasti lamauttavalta kuulostavaa 0-3 johtoa, vaan Keurulainen veti pidemmän korren. Sen sijaan omissa soi kohta kahdesti ja tilanne yhtäkkiä tasan. EKS sai hengen päälle ja varsinkin Jere Elo pääsi mellastamaan vahvuuksillaan. 29.11 ja 31.55. välisenä aikana vain 3 minuutin sisään 0-2 johto oli jo muuttunut 4-2 tappioksi. Tuomarikaksikon ratkaisu oli nyt kyllä varsinainen momentum killer. Toisen erän lopussa Storm oli vielä saada kavennuksen, mutta niin Eskolan kuin Lindholmin laukaukset päätyivät ylärimaan.

 

 

Kolmannessa erässä Storm vielä alkuun pääsi peliin mukaan. Omassa päässä sattui kuitenkin vahinko ja kiekko katsomoon, mistä seuranneesta ylivoimasta peli oli 5-2. Teemu Komulainen taisteli esimerkillisesti läpi ottelun ja sai vielä hetkeksi Stormin vaihtoaitiossa hengen päälle laukomalla Kaltevan esityöstä 5-3 kavennuksen ajassa 46.55. Tuota hetkeä kesti vain minuutti kun omissa soi jälleen ja viimeistään taas ylivoimalla syntynyt 7-3 ajassa 49.09 oli viimeinen naula. Storm vaihtoi maalille jatkoaikaa varten lämmittelemään Ville Karnarannan, vaikka missään nimessä yksikään osuma ei ollut Ville Tauriaisen torjuttavissa. Viimeiset 10 minuuttia olivat pelailua ja jatkoajan odottelua.

 

 

Jatkoajalla Storm tosiaan pääsi jo lähes hurraamaan voittoa ja loppuottelupaikkaa. Lindholmin laukauksen jälkeen kiekko tuli Muotkan lapaan ja edessä ammotti tyhjä maali. Niin vain Keurulainen liukui tolpalta tolpalle ja veto osui suoraan Keurulaisen räpylään. Muotkan painajaisunille ei ihan heti tule loppua. Pienestä on kiekko välillä kiinni. Tuomarit päästivät EKS:n jatkoerässäkin pariin kertaan ylivoimalla ja lopulta 4 vs 4 pyöritys tuotti tulosta. 12 minuutin pelaamisen jälkeen Eero Jussila laukoi pahasta maskista kiekon lämärillä ohi Karnarannan ja EKS:n juhlat olivat valmiit.

 
Kaiken kaikkiaan kaksi ottelua osoitti, että Storm kuuluu sarjan parhaimmistoon ja vain kivikova alkulohko kahden tulevan kakkosdivarijengin ja EKS:n lohkokavereina johtivat pelaamiseen alemmassa loppusarjassa. Harmi sinällään, että hyvinkääläisten keskinäinen loppuottelu jäi toteutumatta. Nyt Storm suuntaa kesälomille ja miettimään kautta 2015-16.