25.9.2015 KELA – STORM 8-6

Ei tullut voittoa Stormin viimeisestä treenipelistä, mutta varsin lupaavia välähdyksiä tulevia otteluita silmälläpitäen oli jo nähtävissä. Kokeneempi KelA vei rutiinilla voiton lukemin 8-6, mutta rehellisesti voidaan myös sanoa, että ottelun jälkimmäisen puoliskon Storm oli täysin ns. ajajan paikalla vieden viimeisen erän lukemin 3-0. Myös laukaukset ottelussa menivät selvästi Stormille.

Oliko sitten kyse liiasta kunnioituksesta vielä pari kautta sitten II-divaria tahkonnutta kokeneempaa kotijoukkuetta kohtaan vai mistä, mutta käytännössä ensimmäisen erän noin viiden minuutin nukkuminen maksoi ottelun Stormille. Storm aloitti ottelun terävästi ja pelasikin ensimmäiset viisi minuuttia oikein mallikkaasti, mutta KelA:n ajassa 5:15 ja 6:15 tekemät maalit sekä kova kontaktipeli lamaannuttivat vierailijat ja kaksi seuraavaa maalia joukkue seurasi lähinnä katseella kun kotijoukkue naputteli taululle lukemiksi 0-4. Positiivisena seikkana erästä kuitenkin mainittakoon, että jäähyjä Stormille tuli ainoastaan yksi, laukaukset menivät tasan ja vastustajan huikean kovasta viimeistelyprosentista huolimatta paketti saatiin erän lopussa vielä takaisin kasaan. Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan oivallinen oppitunti siitä, miten huolimattomuusvirheet kostaantuvat kokeneempaa joukkuetta vastaan ja mikä on aloitteen omissa käsissä pitämisen merkitys.

Toisessa erässä myös Storm pääsi maalien makuun ja aloittikin maalinteon heti ajassa 20:28 Teemu Komulaisen laittaessa kiekon pussiin. Tästä eteenpäin erä mentiinkin melkoisella hurlumhei -meiningillä päästä päähän molempien onnistuessa maalinteossa. Komulaisen lisäksi Stormilta erässä maalasivat uusi mies Paavo Poutanen sekä Joni Koskinen. Erän loppupuolella KelA teki kuitenkin 7-3 ja 8-3 maalit ajassa 35:23 ja 35:49 ja tässä vaiheessa Storm päätti vaihtaa maalivahtia Ville Tauriaisen luistellessa maalille. Aikalisä ja maalivahdin vaihto selvästi piristivät Stormia ja erän loppu mentiinkin kovalla intensiteetillä KelA:n tippuessa selkeästi luisteluvauhdista.

Kolmas erä oli sitten liki täydellistä Stormin hallintaa. Huomasi, että KelA:lta loppui kunto ja Storm kiitti tekemällä erässä kolme maalia kotijoukkueen nollaa vastaan. Maalintekijöinä Stormilla samat miehet kuin aiemmin, eli Koskinen, Komulainen ja Poutanen. Aivan loppuun asti ei kiri kuitenkaan riittänyt ja lopputulokseksi jäi taululle 8-6. Vaikka ottelussa takkiin tulikin, niin positiivisia asioita oli kuitenkin paljon. Joukkue jaksoi taistella tyrmäävistä ensimmäisen erän lukemista huolimatta loppuun saakka ja pelin voidaan sanoa pysyneen kasassa ja omissa käsissä kahta viiden minuutin nukahdusta lukuunottamatta sellaiset 50 minuuttia. Joukkueen kurinalaisuus ja tietynlainen kypsyys oli myös paljon paremmalla tasolla kuin kahdessa aiemmassa treenipelissä. Tyytyväisiä voidaan olla myös siihen, että ottelun viimeiset kaksi erää voitettiin yhteislukemin 6-4 ja hallittiin ottelua. Mainittakoon myös, että Tauriainen onnistui oman torjuntavuoronsa aikana pitämään maalinsa puhtaana ja uusi mies Poutanen aloitti mallikkaasti Storm -paidassa tekemällä kaksi maalia.

Stormin pelit jatkuvat su 4.10 klo 18:30 jolloin III-divarin sarja-avaus ja vastaan ottelussa luistelee Hawks Järvenpäästä.