1.11.2015 HAWKS – STORM 6-3

Storm kasasi päänsä murskatappion jälkeen ja askiin astelleet kaverit olivat alusta asti hyvällä asenteella Hawksia vastaan liikenteessä. Kotijoukkueen Ville Tolvasen 52 torjuntaa ja lähes viidakon lakien mukaisen pelin osaaminen auttoivat Hawksin kuitenkin lopulta 6-3 voittoon. Storm koki viikonloppuna siis tuplatappion ja tilanne sarjataulukossa muuttui oleellisesti. Storm on vielä kakkosena, mutta loppupeleistä on voitot napsittava, mikäli aikoo ylemmän jatkosarjan paikoista taistella.

Pelin alku oli täysin Stormin. Hyvän ottelun pelannut Jerry Puttonen vei joukkueen 0-1 johtoon Jussi Saarron syötöstä vain minuutin pelin jälkeen. Tuomas Muotka lisäsi johtoa viiden minuutin kohdalla, kun Eskola passasi avopaikan Juho Pikkupirtin vedon jälkeen. Avauserässä lukemat olisivat voineet olla isommatkin, mutta Tolvanen venyi kiekon tielle 20 kertaa. Toinen seikka oli tuomaritoiminta, joka tosiaan salli samantapaisen halonhakkuun ja miehenottamisen kuin joskus 80-luvulla NHL.-tuomarit vihelsivät Kanadan pelejä eurooppalaisia jengejä vastaan. Mieleenpainuva tilanne avauserästä, kun Hawks pakki otti kiekon käteensä ja Stormin miehet maalin edessä kyttäsivät irtokiekkoa. Pakki lähti luistelemaan, harhautteli sekunteja kiekko kädessään ja lopulta heitti kiekon keskialueelle. Tuomarit pitivät palaverin ja totesivat: ”Olihan se jäähyn paikka, mutta ette te olisi siitä isoa etua saaneet, joten ei viitsitty ratkoa peliä”. Tämä avauserän lopun tilanne antoi osviittaa tulevasta.

Toisen erän alkuun Hawks sai kahteen kertaan kiekon Storm pömpeliin. Storm ei lannistunut. Mika Kalteva näytti mallia ja toi kiekon koko kentän läpi, kiersi pakin 100-0 ja nousi maalille. Pakilta karmea koukku ja Kaltevalta maalitilanne pipariksi – ei jäähyä. Hyökkäys lähti toiseen päähän ja Pikkupirtti vastahyökkäyksen koukusta jäähylle. Kyllä nämä vaan syövät ukkoa. Jäähy kestettiin hyvin, mutta onnettaret hylkäsivät Stormin täysin. Tilanne muistuttu jalkapallon legendaarista maaottelua Suomi – Unkari, kun Unkari tasoitti ottelun niin, että pallo kävi neljällä Suomen palaajalla ennen kuin se meni omaan maaliin. Lähes niin kävi nyt ja tilanne 3-2 Hawksille. Stormin maalilla Tauriainen loukkasi tilanteessa nilkkansa ja jätti pelin hetken päästä Karnaranta astellessa maalille. Tässä välissä ehti Hawksin jättikokoinen Sampo Keski-Patola lentää pihalle vedettyään mailalla vihellyksen jälkeen jäässämakaavaa ja 50 kiloa kevyempää Muotkaa päähän. Pakko vieläkin ihmetellä mitä kyseisen herran korvien välissä liikkui. Ei edes viitsi kerrata, mitä kaikkea ehti tilannetta ennen tapahtumaan, josta tuomari olisi käden voinut nostaa pystyyn useampaan kertaan ja tämäkin olisi ollut vältettävissä. Erän lopussa Muotkaa taklattiin vielä toistamiseen tuomarin edessä nyrkit edellä päähän. Tuomari selitti tilanteen jälkeen verta vuotavalle Muotkalle, ettei se näyttänyt niin pahalle taklaukselle.

Kolmanteen erään tuli tuomaritoiminnasta ja vastustajan älyttömyyksistä sisuuntunut Storm. Hyökkäyksiä toisen perään vyöryi Hawks päätyyn. Ahkerimmin maalia yritti Petteri Suomi, joka oli pariin kertaan läpi, laukoi useasti huippupaikoista ja välillä vaihtoaitiossa jo nousivat kädetkin pystyyn, mutta kuin noiduttuna kiekko pysyi maaliviivan väärällä puolella. Suomi kärsi isokokoisena pelaajana tuomareista, sillä varsinkin Suomea ja Stormin isokokoisinta pakkia Järvenojaa sai ajella päähän surutta tai ronkkia tilanteissa mielin määrin, mutta kun isot miehet kestivät, niin jäähyjä ei tullut. Päätöserän kuudennella minuutilla Storm pyöritti ylivoimaa, jossa Kaltevan toimesta laukauksia sateli liukuhihnalta. Pikkupirtti ja Lindholm tappelivat maalin edessä kaikella raivolla, mutta ei vain kiekko maalin mennyt. Ylivoima päättyi, kun Lindholm meni kiekon kanssa kulmaan ja Hawks pakki ajoi Lindholmin selästä laitaan. Pahannäköinen tilanne, nokka useampaan osaan ja verta kentällä – Tuomareiden mielestä pakki ei olisi voinut välttää osumaa ja Lindholmin oma vika. Tilanteen kruunasi kun tuomarit päättivät antaa tilanteessa protestoineelle Storm -aitiolle joukkuerangaistuksen – Kuinkas muuten kuin Hawks -pelaajan huomauttaessa protestoinnista. Kun Storm ei saanut mistään sisään, Hawks pääsi lisäämään etumatkaa. Hawks pelasi tilanteen maalin kulmalla voimalla ja onnistui survomaan kiekon maaliviivalle ohi Karnarannan. Karnaranta sai kilpikäden sormillaan kiekon pysäytettyä, mutta toinen Hawks peluri ryntäsi tilanteeseen ja survaisi kiekon yli maaliviivaan Karnarannan näpeistä. Oikeaa asennetta hyökkääjältä, mutta joku tuomari olisi viheltänyt tässä vaiheessa jo tilanteen poikki. Neljä minuuttia ennen loppua Storm sai valtavalle työlle onnistumisen kun ties monennenko reboundin jälkeen lopulta Lindholm sai kiekon Hawks maaliin. Monta vaihtoa oli maali roikkunut ilmassa, joten 4-3 tilanteessa usko palasi Stormin ukkoihin. Lisämaaleja ei enää kuitenkaan Storm saanut aikaan. Hawks onnistui syöttökatkosta ja tyhjään maaliin viime minuuteilla, joten taululle 6-3 lukemat. Tunteet kävivät kuumana vielä pelin jälkeenkin, mutta mitään isompaa ei sattunut. Ottelu oli oppitunti siitä, mihin suuntaan jääkiekko-ottelu menee, kun tuomarit päättävät olla ”ratkomatta peliä”. Tapahtui toki kentällä mitä tahansa, niin maalipaikkojen mennessä noin selvästi Stormille, ottelu olisi pitänyt pystyä kääntämään voitoksi. Mutta jääkiekko on mielenkiintoinen peli ja välillä mikään ei onnistu. Panokset ovat siis kovat, kun Storm kohtaa kauden toisessa paikalliskamppailussa Bruinsin 15.11. klo 19. Molemmille joukkueille pisteet ovat enemmän kuin tärkeät ja Stormilla motivoi takaraivossa myös avausosion tappio.