20.2.2016 STORM – GRANI 2 9-4

Stormin tuskainen vieraspelikiertue oli unohdettu, kun pitkästä aikaa kotiluolassa pelannut poppoo pieksi sarjakakkosen Granin lukemin 9-4. Pelimiehiä on tässä vaiheessa kautta loukkaantuneina väkisinkin. Riviin saatu kokoonpano pelasi kuitenki läpi linjan miehekkäästi, vaikka esim. Eskolalla oli vielä edellisenä iltana kuumetta ja Jaakkola heitti pitkää sylkeä kesken pelin mahataudin kourissa. Jokaisen yksittäisen pelaajan voi sanoa täyttäneen paikkansa. Harmi, että vieraspeleissä ei onnistumisia tullut ja play-off paikka on jo karussa, sillä juuri tällaisella fiksulla kiekonpeluulla Storm on pärjännyt aiemminkin ja olisi mennyt myös keväällä pitkälle.

 

Ensimmäisessä erässä Stormin maalivahtia Ville Tauriaista koiteltiin enemmän. Tauriainen oli mies paikallaan ja torjui 16 kertaa. Storm ei ryntäillyt omassa päässä ja sitä kautta ns. tuhannen taalan tontteja ei montaa ollut ja jäljelle jääneet terävässä kunnossa ollut Tauriainen poimi varmasti. Stormin avausmaalin taituroi ylivoimalla Joni Koskinen, joka oli tänään päättänyt, että suvantovaihe on joukkueella takanapäin. Koskinen (2+2) toi kiekkoa jatkuvasti taidokkaasti ylös ja loi vaarallisia paikkoja itselle ja kentälliselleen Mikko Eskola (2+1), Jussi Saarto (0+2), Mikko Järvenoja (2+1) sekä Henri Nurmi (0+2). Stormin 2-0 osuma meni ansaitusti fiksusti taistelleelle kolmosketjulle. Jouni Holmberg ja Joonas Tomminen pelasivat Tuomas Tommisen yksin läpi ja vaikka kiekko eli lavassa, pisti Tomminen limpun verkkoon. Grani kavensi päätösminuutilla, kun ketjun vaihto pääsi venymään pitkäksi.

 
Toinen erä alkoi jäähysumalla, kun rohkeasti pelannut Storm tulokas Tatu Kivenne joutui painimaan kulmassa Granin Kaj Idmanin kanssa. Jäähyjä tuli tämänkin jälkeen läpi ottelun puolin ja toisin tasaiseen tahtiin. Erona joukkueilla oli lähinnä se, että Granin pinna ei kestänyt tuomioita ja Storm keskittyi omaan tekemiseen. Koskinen kiitti Grania istunnoista ja purjehti läpi kentän ja maalivahdin suosiollisella avustuksella kiekko pyörähti verkkoon 3-1 tilanteeksi. Eskola teki 4-1 Saarron antaessa maaliin täydellisen läpisyötön selkänsä takaa. Järvenoja ohjasi 5-1 ylivoimalla maalin edestä Eskolan namupassista. Kolme sekuntia ennen erän loppua Grani kavensi 5 vs 3 ylivoimalla.

 
Storm joutui vaihtamaan maalivahtia kolmannen erän alussa. Tauriaisen yli ajeltiin Jarkko Ruutumaisesti toisen erän lopulla ja lopulta pääkoppa ei pystynyt vastaanottamaan loppupelin urheilusuoritusta. Tony Ã…kerberg hoiteli hommat kuitenkin varmasti lähes koko kolmannen erän ajan. Granin etsikkoaika tuli kymmenen minuuttia ennen loppua, kun joukkue onnistui kaventamaan 5-3 Storm puolustuksen kiekonmenetyksestä. Täysin turha ja typerä ryntäysjäähy perään kuitenkin Granille – tilanne oli pitkälti ottelun kuva. Grani lähti otteluun kovalla fyysisellä pelillä ja kuvitteli siten pääsevänsä niskan päälle. Storm ei tästä hätkähtänyt, otti taklauksia vastaan, luisteli aina ensiksi kiekolle ja antoi myös takaisin. Lopulta Granin fyysinen peli tarkoitti väsymystä joukkueen jaloissa ja turhautuneita jäähyjä sekä mussutusta tuomareille. 52:31 ajassa Fagerström (0+3) ja Muotka (0+2) pelasivat ketjukaverilleen Paavo Poutaselle (2+0) paikan pitkän ylivoimapyörityksen päätteeksi ja 6-3 osuma oli henkinen niitti vierailijoille. Heti perään Grani otti taas jäähyn, siihen päälle joukkuerangaistuksen ja ulosajon. Kolmen miehen alivoimalla vieraat lähtivät metsästämään Storm miehiä kuin Pelicans edellisen illan ottelussa Saipaa vastaan. Storm veti tilanteissa ns. vettä korvasta ja latoi maaleja. 7-3 Järvenoja, 8-3 Poutanen ja 9-3 Eskola. Kun sitten tuli aika vastata ”metsätykseen” ei Stormin Tommi Kirjavaisen kutsuun uskallettu vastata vaan luikittiin häntä koipien välissä vaihtoaitioon. Lopussa tasavajaalla syntynyt 9-4 kavennus oli kosmetiikkaa.

 
Fiksu peli kotijoukkueelta ja Storm oli kuskin paikalla avauserän alkua lukuun ottamatta. Siinäkään ei sinänsä mitään hätää ollut. Granin turhautui ja keskittyi aukomaan päätään tuomarikaksikolle. Kummaltakaan puolelta ei kuitenkaan varsinaisia sikailuotteita nähty, vaikka kaksiminuuttisia kertyi roimasti ja ylilyönti ”roikkui ilmassa” pelin lopussa, kun Granin jengi kävi kuumana. Jouni Holmbergin hyvä peli laiturina ja Kirjavaisen fiksu pelaaminen sentterinä on maininnan arvoista, vaikka ottelussa Stormilta tosiaan jokainen onnistui omassa roolissaan. Stormin kauden toiseksi viimeinen ottelu pelataan kotiluolassa Hawksia vastaan la 27.2. klo 18:30.