25.9.2016 STORM – EKS 2-5

Hyvinkää Storm hävisi jääkiekon III-divarin avauskamppailun kotonaan EKS:lle 2-5. Stormin peli-ilme oli kohdallaan yhtä lohkon ennakkosuosikkia vastaan ja varsinkin toinen erä oli Stormin pyöritystä. Laukaukset maalia kohden Storm voitti 37-35. Storm kilautti EKS:n maalipuita peräti seitsemään otteeseen, joten onnikaan ei ollut hyvinkääläisten puolella, kun vastaavasti EKS:n maaleista kolme tuli varsinaisista onnenkantamoisista.

 

 

Avauserä meni tasaisissa merkeissä, mutta erätauolle mentiin silti 1-2 tappioasemasta. Erän lopussa Tatu Kivenne taklasi rajusti EKS:n Jasper Huuhtasta ja tämä menetti malttinsa. Tästä seurasi rehellinen nyrkkitappelu ja molemmat pukarit suihkuun. Storm maalin iski Mikko Eskola pitkän ylivoimapyörityksen päätteeksi. Paras paikka tasoitukseen oli, kun Koskinen pääsi erän aikana yksin läpi, mutta tasoitusta ei tällä kertaa syntynyt.

 

 

Toisessa erässä Eskola tasoitti pelin 2-2 alivoimahyökkäyksen päätteeksi. Koskinen teki maaliin komean esityön. Molemmat joukkueet napsivat kaksiminuuttisia tasaiseen tahtiin ja ylivoimaa päästiin kokeilemaan. Stormilla ei ollut maalipaikoissa tarvittavaa terävyyttä. EKS 2-3 osuma pomppi harmittavasti Ã…kerbergin mailasta maalin kattoon. Storm vei erän laukaukset peräti 15-7 ja erityisesti erän lopussa oli kaikki avaimet tehdä eroa EKS:ään. Kuvaavaa EKS turhautumiselle oli joukkueen kapteenin Jere Elon (ex Blues) saldo 0+0 ja 6 minuuttia jäähyjä.

 

 

Kolmannen erän alussa onni käänsi lopullisesti selkänsä Stormille. Kiekko pomppi keskialueella Eskolan lavasta, EKS:n nopea kääntö toiseen suuntaan ja suorasta luistelusta viivan jälkeen ranne maalia kohti ja niin vain kiekko pomppi verkon perille. Vähän tästä ja EKS purki alivoimalla kiekon, Närvä sai pysäytettyä sen puolittain viivalla, mutta vain puolittain. Seurauksen 2-1 hyökkäys ja 2-5 alivoimaosuma. Esimerkiksi Fagerström veti yhden ylivoimavaihdon aikana kahdesti kiekon ylärimaan, mutta maaliin asti Storm ei kiekkoa hyvistäkään paikoista saanut.

 

 

Harmittava tappio, mutta peliesitys oli asenteeltaan hyvä. Virheitä tuli edelleen, mutta niin niitä tuli vastustajallekin. Ero tuli tällä kertaa yksinkertaisesta syytä – Storm ei saanut huippupaikoista sisään ja EKS teki onnellakin pari maalia. Paremmalla onnella ja edelleen astetta kurinalaisemmalla toiminnalla (ei jäähyjä) Storm lähtee hakemaan pisteitä Myyrmäestä EVU:a vastaan 1.10.