1.10.2016 EVU – STORM 6-11

Avausvoittoa kaivattiin ja se tuli värikkäiden vaiheiden jälkeen. Ottelu piti sisällään hienoja maaleja, kovia taklauksia, kuumia tunteita ja useamman ulosajon sekä yhteensä 142 jäähyminuuttia.

Avauserässä mentiin molempiin suuntiin vauhdilla ja viisikkopuolustus unohtui molemmilta aika ajoin. Sami Räsänen onnistui Stormilta komealla lämärillään ja Mikko Eskola Koskisen passista 2vs1 hyökkäyksestä. Erä kuitenkin EVU:lle 3-2.

Toinen erä alkoi makoisasti Stormin kannalta. EVU:n pakki teki kikkojaan omassa päässä ja juuri kun EVU:n vaihtoautio kohisi komeiden kiemuroiden perään, Kalteva katkaisi tämän avaussyötön, tarjoilu maalille Eskolalla ja peli oli tasan – penkki hiljeni hetkessä . EVU hölmöili jatkuvasti itseään jäähypenkille. Pelaajat pelasivat tilanteissa itsensä ulos jahtaamalla kovia taklauksia ja hermostumalla, kun Storm ei tästä ollut moksiskaan. Jussi Saarto aloitti oman tykityksensä tekemällä 4-3 ylivoimalla suoraan Ville Närvän näyttävästä passista neliön keskelle. Pelihaluja uhkunut Saarto lisäsi johtoa hetken päästä peliä hyvin kuvaavaan tapaan. Eskola sai kiekon siniviivan tuntumassa, EVU:n kolossimainen pakki Arttu Pohjosaho ryntäsi hakemaan isoa taklausta, Eskola laittoi kiekon viereen ja otti pommin vastaan – Saarto yksin läpi ja tilanne 5-3. Tuomas Tomminen teki ylivoimalla 6-3 pitkän maalinedushässäkän ja sohimisen jälkeen. Kun Stormkin otti jäähyjä, EVU pääsi lähelle tilanteeseen 5-6, mutta erän lopussa Eskola viimeisteli hattutempun Koskisen ja Saarron syötöistä ja tauolle 5-7 lukemista.

 

 

Päätöserä alkoi vaikeasti, kun hyvin Stormiin sisään tullut Anton Lehtimäki joutui suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. Storm kesti alivoimalla ja illan hahmo, Jussi Saarto iski vahvuuksillaan. Samainen EVU-pakki Pohjosaho kiemurteli hieman ylimielisesti kiekon alueelle, Saarto torppasi vastapalloon kaverin jään pintaan, pinkaisi kiekon kanssa yksin läpi ja viimeisteli hattutemppunsa. EVU teki vielä saman YV:n aikana 6-8 kavennuksen, mutta sen jälkeen nähtiin pelin ratkaiseva episodi.

 

 

Yli 700 minuuttia kolmosdivarissa rangaistuksia kerännyt Pohjosaho löi mailalla Tommi Kirjavaista jäähyn arvoisesti keskialueella. Kirjavainen kääntyi ja ihmetteli, mitä täällä huidotaan. Pohjosaho tuli iholle ja potkaisi Kirjavaista. Stormin pelejä seuranneet voivat kuvitella, mitä siitä seuraa. Kirjavaista ei tarvitse enempää houkutella – hanskat jäähän ja  191cm ja 105 kg sai kyytiä. Lopulta Kirjavainen pudotti Pohjosahon kuin perunasäkin  vertavuotavana jään pintaan. Tilanne ei päättynyt tähän, vaan Pohjosaho vielä sylkäisi veret suustaan viereen luistelleen Storm –pakki Tatu Kiventeen naamalle – ei mikään pikkusylkäisy, vaan Kiventeen naama oli yltäpäältä kaverin verta. Vastaavaa törkeyttä ei ole nähty edes Stormin värikkäässä historiassa. Pelikieltoa lienee tulossa pidemmän päälle. Joka tapauksessa Pohjosaho sai kaksi ottelurangasistusta ja kaksiminuuttisen (potkaisu jäi vielä rankaisematta erikseen) sekä Kirjavainen ulosajon ja kakkosen tappelun aloittamisesta.

 

Loppupeli olikin sitten enemmän tai vähemmän pelailua. Storm ei viiden minuutin ylivoimalla onnistunut, mutta Saarto teki lopussa vielä pari uunia, sekä Tuomas Muotka yhden Sami Räsäsen nappisyötöstä takatolpalla ja loppulukemiksi 6-11.

 

Jussi Saarto pelasi liekeissä tehoin 5+1. Ketjukaverit Mikko Eskola (3+2) ja Joni Koskinen (0+4) säestivät komeasti. Muista maaleista vastasivat Tuomas Muotka (1+2), Sami Räsänen (1+1) sekä Tuomas Tomminen. Henri Nurmi alusti kaksi maalia sekä Pakit Närvä ja Kalteva maalin mieheen. Maalilla Ville Karnaranta oli mies paikallaan torjuen 38 laukausta. Storm pelaa la 8.10. klo 18:50 kotonaan sarjan murskavoitoilla avannutta HAKIa vastaan.